Results 1 to 15 of 481

Thread: ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ.

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Subspecies: Κώλος Κωλαράκι Τορνευτό's Avatar

Quote Originally Posted by zeo View Post
    Λεκέ Επομένως «θυσιάζουν» πιθηκάκια, των οποίων η συνείδηση φυσικά διαφέρει απ’ αυτή του ανθρώπου.
    Καλο ειναι οταν γραφουμε μαζεμενες ανακριβειες/γενικολογιες/υποθεσεις, να κραταμε ενα μετρο. Το ποστ σου ειναι απο την πρωτη εως την τελευταια λεξη γεματο απο αυτα τα τρια, αλλα αυτο για εξηγησε το λιγακι. Πιο πολυ με ενδιαφερει το "φυσικα" στην προταση σου. Εκτος αν μπερδευεις τη λεξη συνειδηση με κατι αλλο, ισως "εγκεφαλικη λειτουργια", ισως κατι παρεμφερες?

Quote Originally Posted by rat_poison View Post
    Η λογική του όμως "με στενοχωρεί εκεί που το πάνε αυτές οι επιστήμες, πρέπει να'ναι ψέματα" είναι κατ' εμέ όμως προβληματική. Είναι η λογική αυτή των ανθρώπων που αντιδρούν στον Κοπέρνικο και το Γαλιλαίο γιατί αποκαλύπτουν ότι η Γη (και μαζί της ο άνθρωπος) δεν είναι το κέντρο του σύμπαντος. Είναι η λογική αυτών που αντιδρούν στο Δαρβίνο γιατί "δεν μοπρεί να προήλθαμε από τον πίθηκο, αυτό μας κάνει πιθήκους" Wake up and smell the coffee εγώ λέω. Γενικά, η φύση δεν βρίσκεται εδώ για να μας ευχαριστήσει με τη λειτουργία και τις συνήθειές της ούτε φαίνεται να υπάρχει κάποιο κίνητρο στη δημιουργία μας. Αν αποδειχτεί τελικά ότι είμαστε αυτόματα και ότι η συνείδηση δεν είναι παρά μια ψευσδαίσθηση, τότε αυτό θα ισχύει είτε σε στενοχωρεί είτε όχι. Εγώ θα 'θελα να μην ισχύει τελικά αυτό, αλλά δεν βλέπω πώς η επιθυμία μου αυτή μπορεί να επηρεάσει την απάντηση σ' αυτό το ερώτημα. Επειδή πιστεύω ξεκάθαρα σε μία πραγματικότητα που δεν ορίζεται από την ύπαρξή μας, αλλά υπάρχει ανεξάρτητη από μας, υπήρχε πριν από μας και θα υπάρχει χωρίς εμάς, οδηγούμαι απ΄αυτό στο συμπέρασμα ότι η πραγματικότητα αυτή δεν ενδιαφέρεται ούτε επηρεάζεται καθόλου από το γούστο μας και τη γνώμη μας γι' αυτήν.
    Quote Originally Posted by rat_poison View Post
    δε χρειάζεται να αποδείξω εγώ τίποτα. όποιος ισχυρίζεται ότι υπάρχει κίνητρο στη δημιουργία και ότι η συνείδηση δεν είναι απλά μία εγκεφαλική αναπαράσταση των αισθήσεων που βασίζεται στις ηλεκτροχημικές λειτουργίες του μυαλού, θα πρέπει να το αποδείξει αυτός. μέχρι τότε teapot from space motherfucker.
    Απλα ειμαι χαρουμενος που δεν εισαι γκομενετο και εισαι απλα ενας τυπος με μουσια
    Last edited by Κωλαράκι Τορνευτό; 01-07-2013 at 14:56.