ελπίζω να μη γράφεις τέτοιες ανοησίες και στο λούμπεν.ο σωκράτης έφερε την επιστήμονική μέθοδο, την διαλεκτική, σε όλα τα θέματα που αφορούν τον άνθρωπο.απ τον έρωτα μέχρι την έμπνευση και το θεό(διάβασε κάνα πλατωνικό διάλογο να δεις πως ο σωκράτης προσεγγίζει τα θέματα σε αντίθεση με τους συνομιλητές του).την διαδικασία που απ το ένα πας στο δύο κι ύστερα στο τρία κοκ.τον ορθό λόγο ως εργαλείο προσέγγισης της αλήθειας.σε οποιοδήποτε πεδίο.ποιος θαλής μιλήσιος μου λες και ανοησίες.πως ήθελες να μετρήσει τις γωνίες και τις πυραμίδες ο θαλής;μ' ένα ποίημα;'η με έναν στοχασμό καπνίζοντας λάκι στράικ;
μου αναφέρεις και τον πυθαγόρα ως παράδειγμα απέναντι σε τί;στην θέση μου ότι η επιστήμονική μέθοδος δεν είναι η κατάλληλη για όλα τα θέματα;ο πυθαγόρας εκτός απ' τα θεωρήματα που διάβασες στην τρίτη γυμνασίου, έδινε ματαφυσικές ιδιότητες στους αριθμούς(οι πυθαγόρειοι ήταν οι κατεξοχήν μεταφυσικοί και μυστικιστικοί πρωσωκρατικοί φιλόσοφοι).ας πούμε ότι έλεγε πως το 8 είναι ο αριθμός του έρωτα, γιατί το 8 είναι έτσι κι αλλιώς και δεν ξέρω γω τι άλλο.αυτό ενισχύει την άποψη μου.δεν μπορείς να πας με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις αλήθειες.δεν μπορείς να προσεγγίσεις τον έρωτα με αριθμούς.
κάτσε διάβασε...γιατί θα συνεχίσεις να γράφεις για πρωτοκαγκελάριους της μπίτνικ λογοτεχνίας και θα γελάνε τα 30χιλιάδες μέλη του λούμπεν με την άγνοια σου.
@ιον.δεν μπορούμε να κάνουμε κουβέντα όταν σε κάθε ποστ με ρωτάς τι εννοώ.δες την κοσμοθεωρία της πρωσωκρατικής ελλάδας και δη της αρχαικής(απ το πως φτιάχνανε τους θεούς τους μέχρι το πως κάνανε τέχνη), αντιπαρέβαλε τη με την μετα τον σωκράτη(και την ευρώπη του ορθολογισμού) και θα καταλάβεις τι λέω
υγ.το 1+1=2 είναι σύμβαση ρε φίλε.είναι βγαλμένο απ' την φαντασία δεν είναι μια συμπαντική αλήθεια στην οποία πήγε ο κόσμος με επιστημονική μέθοδο.είναι έτσι για να συννενοούμαστε.θα μπορούσε να είναι 1+1=3 αν θέλαμε να συνεννοηθούμε διαφορετικά.τα σύμβολα είναι προιόντα φαντασιας.εκτός κι αν νομίζετε ότι μας τα δώσανε οι ελ απ' τον σείριο.