Krux, το «ανάλογο» που περιγράφεις έχεις καταλάβει ποιο είναι; Θα σου πω εγώ πώς το εκλαμβάνω: άκουγες μέχρι κάποια ηλικία power metal, μέρος του οποίου ήρθες στο forum και έγραφες review γι' αυτό (αν θες την άποψή μου, όχι για τους καλύτερους δίσκους του είδους), και έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και αποφασίζεις ότι αυτή η μουσική είναι uncool πλέον. Δεν σου ταιριάζει, βρε αδελφέ.
Οι δύο βασικές ενστάσεις μου είναι:
α) διατηρώ τις αμφιβολίες μου κατά πόσο αυτή η επιλογή σου έγινε με μουσικά κριτήρια. Προσωπικά, δεν θα είχα απολύτως κανένα πρόβλημα να μου έλεγες ότι ακόμα γουστάρεις ΝΤΟΛΜΑΔΑ, εάν όμως συνεχίζεις και κρυφογουστάρεις και ταυτόχρονα γράφεις περί αποδόμησης για να μη σε βρει «γυμνασιάκι» στα ακούσματα ο Ικόνοκλαστ, τότε είσαι φάουλ. Ανειλικρινής προς τον εαυτό σου.
β) είναι ελαφρώς χαζό να πιστεύεις ότι κατάφερες να αποδομήσεις ένα ολόκληρο ιδίωμα. Η κατάσταση από μόνη της είναι παράδοξη: μέχρι ένα χρονικό σημείο y σου ταιριάζει μια μουσική και περνάς καλά με αυτήν, και κατόπιν αποφασίζεις ότι είναι σκουπιδαριό, καρακιτσαριό και πλήρως οπισθοδρομικό. Είναι δυνατόν ένα ιδίωμα σε όλες του τις εκφάνσεις να εμπίπτει στα παραπάνω κατηγορήματα; Εγώ πιστεύω πως όχι.