Page 10 of 16 FirstFirst ... 89101112 ... LastLast
Results 136 to 150 of 230

Thread: Αγορά πικαπ

Senior Member sekitouroum's Avatar

Επίσης στο Pro-ject κάθε φορά που θές να αλλάξεις στροφές πρέπει να βγάλεις το πλατώ και να αλλάζεις θέση στον ιμάντα με το χέρι. Ντάξει είπαμε απλότητα, μίνιμαλ κλπ αλλα σε λίγο θα μας πουλάνε πικάπ που για να παίξουν θα πρέπει να γυρνάμε εμείς την μανιβέλα.
    My dog, it's full of trash!

Senior Member 00i00's Avatar

χαχα ναι ετσι ειναι αυτα, γαμησετα

αυτο εχεις?
    Spoiler

πολυ τιμιο πικαπι...η μιση ελλαδα τετοιο εχει
    για upgrade και τετοια δεν ξερω να σε πω, ποτε δεν ασχοληθηκα (περα απο αλλαγη κεφαλης)
    αλλα δε νομιζω να σηκωνει πολλα πειραγματα το δικο μου

ασχετο...το 455-Ι το βρηκα στα 1000 δολαρια
    ειναι τρελοι

Senior Member Πόσο κάνει 10 συν 7's Avatar

Εμένα με ψήνει για αυτό το Project. Το πακέτο πόσο θα μου βγεί συνολικά; Δηλαδή αγοράζουμε ενισχυτές; προ-ενισχυτές και ηχεία και λοιπά του διαβόλου;

Ναι αυτό το κλασικό που έχουν όλοι. Έχει ψιλοπρόβλημα το στροφόμετρο του, ίσως να θέλει και ιμάντα δεν ξέρω. Η αντικατάσταση του με ένα μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση thorens με μια ψιλοκαλή κεφαλή θεωρώ ότι είναι καλό upgrade. Και το δικό σου θεωρείται καλό πικάπ πάντως.

Senior Member 00i00's Avatar

Quote Originally Posted by Πόσο κάνει 10 συν 7 View Post
    Εμένα με ψήνει για αυτό το Project. Το πακέτο πόσο θα μου βγεί συνολικά; Δηλαδή αγοράζουμε ενισχυτές; προ-ενισχυτές και ηχεία και λοιπά του διαβόλου;
    απλα εναν ολοκληρωμενο με phono εξοδο
    προφανως το ιδανικο ειναι προ+τελικος αλλα θελει παραδες

ε ναι και ηχεια...εκτος κι αμα κανεις χωνι καμια εφημεριδα και την προσαρμοσεις στην κεφαλη
    οποτε γλυτωνεις και τα ευρα για τον ενισχυτη

Το πικάπ για να ακουστεί στα ηχειά σου πρέπει ο ενισχυτής που έχεις να έχει phono stage. Είσοδο που να λέει πάνω phono. Αν δεν έχει τέτοιο πράμα ο ενισχυτής, πρέπει να αγοράσεις ξεχωριστό phono stage και να μπεί ανάμεσα σε πικαπ και ενισχυτή. Αυτό έκανει καμμια 35αρα το φθηνότερο της dynavox την τελευταία φορά που κοίταξα. Το αντίστοιχο της Pro-ject κάνει γύρω στα 60. Υπάρχουν πικάπ και της pro-ject με ενσωματωμένο phono αλλα είναι ακριβότερα και δεν αξίζουν. Επίσης για να αποδόσει όπως πρέπει και να έχεις καλή ποιότητα ήχου χρειάζεσαι καλό ενισχυτή και καλά ηχεία. Αλλιώς η αγορά του πικάπ μόνου του, κατα τη γνώμη μου είναι χαμένα λεφτά.
    Last edited by sekitouroum; 27-01-2013 at 22:32.

Senior Member Πόσο κάνει 10 συν 7's Avatar

Πολλά λεφτά ρε παιδιά, πάλι με εκκαθαριστικό και με δόσεις θα γίνει (άμα γίνει κάτι) η δουλειά.

Προτείνω να τα αγοράσεις σταδιακά, και να αρχίσεις να ψάχνεις για καλά μηχανήματα, σε αγγελίες για μεταχειρισμένα στα σχετικά AV φόρουμ ίσως.

Administrator KoiliaSamprela's Avatar

τα έχουμε πει για "απόδοση" κλπ.
    Για να ευχαριστηθείς στο 100% ένα ηχοσύστημα πρέπει να κοιτάξεις πολλές παραμέτρους.
    Από τον χώρο μέχρι που θα μπουν τα ηχεία, τι καλώδια θα βάλεις και τι μουσική ακούς.
    Σοβαροί χάιντεφάδες αλλάζουν κεφαλή ανάλογα τον δίσκο, υπερβολή? για μένα ναι, για τα αυτάκια τους μάλλον όχι.

α)πάρε έναν της προκοπής τελικό με phono επάνω , και 2 ηχεία και είσαι κομπλέ.
    β)Σε αγγελίες έχει προσφορές απίστευτες, αλλά θέλει και κασέρι.
    Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ

Αυτό για την απόδοση το πα γιατί υπάρχει μια τάση τον τελευταίο καιρό να αγοράζει ξανά ο κόσμος πικάπ, και καλά πικάπ όπως αυτά που αναφέρουν παραπάνω, αλλα να μην δίνει καμμία σημασία στα ενισχυτικά. Ενα καλό πικάπ με καλή κεφαλή αν το βάλεις σε μούφα ενισχυτή με όχι πολυ καλό phono θα παίζει χειρότερα απο ένα μέτριο cd player. Με 200κάτι ευρώ βρίσκεις ολοκληρωμένο εγγλέζικο ενισχυτή, μεταχειρισμενο πάντα, που φυσάει.

Wriggle redeemer's Avatar

Κράτα τα λεφτά σου να πάρεις ξεχωριστά phono και τελικό,και ένα γαμηστερό cartridge γιατί όχι.

Στο κάτω-κάτω,πέρα από το υλιστικό της υπόθεσης δεν υποτίθεται πως τα σκάμε για πικάπ και δίσκους,για ποιότητα ένα σκαλί πιο πάνω από το σιντί/wav/flac whatever;Ποιά η ουσία του να δώσεις ένα σεβαστό ποσό για να έχεις ήχο χειρότερο του σιντί ή να φθείρεις τα βινύλια με μια κακή βελόνα.Δυστυχώς το άθλημα είναι ακριβο,και η κάθε υποχώρηση στοιχίζει αισθητά στο τελικό αποτέλεσμα.

mad max bara Skalani Caveman's Avatar

Quote Originally Posted by sekitouroum View Post
    Για να έχεις καλό ήχο με ένα τέτοιο πικάπ πρέπει να το 'στήσεις' σωστά κι αυτό κοστίζει.
    Εξήγησέ το λίγο αν θέλεις αυτό (όπως και το τι είναι πικάπ ανάρτησης).

Επίσης, το σενάριο να πάρει κανείς αυτά:

Pro-ject Debut III

Denon PMA-520AE

JBL ES30

για παράδειγμα, τα οποία συνολικά κοστίζουν κάτω από χιλιάρικο (700-800€), για ν'ακούει κάνα δίσκο, είναι πεταμένα λεφτά ας πούμε; Είναι τόσο χάλια δηλαδή;
    Kαλά ρε, τόσο ξεφτίλα είσαι, στο φορουμ του Firestorm γράφεις;
    ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΛΕΚΤΑΝΗ!

Πικάπ ανάρτησης

Πικάπ μάζας

Η βελόνα του πικάπ είναι ευαίσθητη και πιάνει διάφορους μή επιθυμητούς κραδασμούς και θορύβους( θόρυβος μοτέρ του πικάπ, feedback απο τα ήχεια κλπ) πέρα απο αυτό που "διαβάζει" πάνω στον δίσκο.

Για να μειώθεί κάπως αυτό το πρόβλημα τα πικαπ της πρώτης κατήγορίας έχουν ενα σύστηματάκι με αναρτήσεις στο υποσασί του πικάπ που βοηθάει αρκετά(μέχρι ένα βαθμό βέβαια) και δέν στοιχίζουν μια περιουσία.
    Στα πικάπ μάζας, που είναι πιο απλής κατασκευής φαινομενικά, αυτό που γίνεται είναι να χρησιμοποιούν διάφορα υλικά όπως μάρμαρο ή πλεξιγκλάς για το σασί ή ακριλικό πλατώ κλπ για να μειώσουν το πρόβλημα. Το συγκεκριμένο πικάπ που αναφέρεις είναι καλοφτιαγμενο κλπ αλλα σίγουρα για να πετύχεις αποτέλεσμα που θα σου δινε ένα πικάπ της thorens στα ίδια περίπου λεφτά, πρέπει να ασχοληθείς εσύ ο ίδιος με το να μειώσεις τους όποιος κραδασμούς,feedback κλπ. Υπάρχουν κάποιοι τρόποι, βάζεις ακίδες στα ποδια του πικάπ και στα πόδια του ηχείου, μονοτικά υλικά, ένα κομμάτι μάρματο, ένα ρακ είδικό για hi-fi βοηθάει κλπ.
    Αλλα όλα αυτά είναι τζάμπα μπελάς και σκοτούρα, αν μπορείς να χεις μια καλή μέση λύση σχεδόν έτοιμη.

Γενικά βέβαια παίζει ρόλο και ο βραχίονας που το pro-ject φαίνεται να έχει καλό, και τελίκά παίζει ρόλο και η κεφαλή που το αποτέλεσμα απο κεφαλή σε κεφαλή παίζει να διαφέρει αισθητά.

Με λίγα λόγια, είμαι της αποψης ότι με ένα thorens 350 euro πετυχαίνεις ήχο, που με ένα καλό πικάπ μάζας ήθελες τα διπλάσια τουλάχιστον μην πώ χιλιάρικο.

Τώρα, για το πακετάκι που αναφέρεις, να πώ ότι ο συγκεκριμένος ενισχυτής αναφέρει οτι είναι 2 x 70 watt στα 4 ohm αντίστασης του ηχείου. Στα 8ohm που θα πρεπε κανονικά να αναφέρουν τα watt είναι 2x35watt. Το ηχείο που παραθέτεις είναι 8ohm και έχει ευαισθησία 88 dB που σημαίνει ότι o ενισχύτης αυτός δεν θα μπορέσει να τα οδηγήσει, όπως λένε, διότι εχει λίγα watt. Οσο μεγαλύτερη ευαισθησία έχουν τα ηχεία τόσο λιγότερα watt χρειάζονται για να τα οδηγήσει ο ενισχυτής. Ειδικά το phono που είναι και το ζητούμενο μας θα χει θέμα.
    Τον έχω ακούσει τον συγκεκριμένο ενισχυτή και με πιό ευαίσθητα ηχεία και δεν λέει και πολλά.
    Αν είναι δλδ να πάρεις έναν κάπως φθηνό ενισχυτή και επιμένεις δλδ να πάρεις καινουργιο, δώσε βάση στα ηχεία που θα πάρεις να μπορεί να τα οδηγήσει. Επίσης αν παίξει αυτό το σενάριο, πάρε κάποια στιγμή ενα ξεχωριστό phono stage όπως λέει και ο αποπάνω.

Γιατί στο κάτω κάτω, εν έτη 2013 για να παίζεις δίσκους σημαίνει ότι θέλεις πιο ποιοτικό ήχο απο τα mp3 κλπ που τα βρίσκεις και τζάμπα με ενα κλικ. Αν είναι να το συμβίβάζεις γιατί δεν θέλεις να δώσεις κάτι παραπάνω, μήν το κάνεις καθόλου, το αποτέλεσμα δεν θα είναι ικανοποιητικό.
    Αν και εγώ επιμένω, στην αγορά μεταχειρισμένων ποιοτικων μηχανημάτων (που παίζει και να σου βγούν όσο λές οτι κάνει το πακετάκι αυτό) αλλα θα πιάσουν τόπο τα λεφτά σου.
    Εγώ για παράδειγμα αγόρασα HI-END ηχεία δαπέδου(όχι βιβλιοθήκης) TANNOY δεκαετίας και βάλε(αλλα σε αψογη κατάσταση) , και made in england όχι china όπως είναι τα JBL, 300 ευρώ με αξία όταν ήταν καινούργια γύρω στα 2000 ευρώ.
    Last edited by sekitouroum; 28-01-2013 at 16:20.

Επειδή φαίνεται ότι το κατέχεις το αντικείμενο να σε ρωτήσω κάνα 2 πράγματα...
    Πριν 3 χρόνια πήρα αυτό
    http://www.vestax.com/v/products/det...26&parent_id=5
    και το έχω συνδέσει σε αυτό
    http://www.vestax.com/v/products/det...20&parent_id=4
    (δεν θα έπαιρνα τόσο ακριβό μηχάνημα,είχα παραγγείλει αυτό
    http://www.vestax.com/v/products/detail.php?cate_id=83
    αλλά έγινε μαλακία με την εταιρία κ αργούσε κανά τρίμηνο οπότε ο φίλος που είχε την αντιπροσωπεία στην περιοχή μου έδωσε το επαγγελματικό στο κόστος).
    Το μίκτη κ το πικάπ το έχω συνδέσει σε ένα απλό στερεοφωνικό AIWA (με το τριπλό σιντί) που είχα αγοράσει πιτσιρικάς.Τώρα από ηχεία πήρα κάτι Technics που είχε ο πατέρας μου.(δεν θυμάμαι μοντέλο κ δεν είμαι σπίτι.Μόλις μπορέσω θα σου πω).
    Χρειάζομαι ενισχυτή ξεχωριστό παρόλο που έχω τον μίκτη?Κ για τα ηχεία θα ρωτήσω μόλις δω μοντέλο.

Phono είναι η απαραίτητη προενίσχυση που πρέπει να δεχτεί το σήμα του πικάπ για να ακουστεί. Οι παλιοί ενισχυτές είχαν όλοι γιατι τότε δεν υπήρχε άλλο μεσο. Με τα χρόνια,σταμάτησαν να βάζουν phono στους ενισχυτές γιατί υπηρχε πλέον το cd και κανεις δεν έπαιζε δισκους. Ξαφνικά, επέστρεψε, και εγινε μόδα το βινύλιο.

Οχι δεν χρειάζεσαι κάτι τέτοιο, γιατί απ ότι είδα έχει phono ο μίκτης αυτός.

Αυτό το πικάπ πάντως ειναι για επαγγελματική χρήση DJ για σκράτς κλπ. Αν δεν είσαι DJ και το χεις απλά για να παίζεις δίσκους σπίτι σου προτείνω να το πουλήσεις και να πάρεις ένα οικιακού τύπου. Τα πικάπ που περιγράφω είναι σχεδιασμένα για οικιάκή χρήση και έχουν καλύτερη ποιότητα ήχου απο τα direct drive για DJs, αν βέβαια στηθούν σε ένα καλό hi fi.
    Τι εστί καλό hi fi έγκειται στα αυτια και στην τσέπη του καθενός, υπάρχουν όμως μερικά πράματα(σαν αυτά που αναφέρω πιο πανω) που πρέπει να ξέρει κανείς πριν κάνει τέτοιου έίδους αγορές.