Results 1 to 15 of 308

Thread: Επιτραπέζια Παιχνίδια

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Mazikeen Krux's Avatar

λοιπόν γράφω εδώ και αν θέλετε κάντε τα merge στο άλλο.

το Bang! είναι πολύ ωραίο, γρήγορο και ευχάριστο ιδιαίτερα όταν παίζεται με παρέα που δεν έχει μεγάλη επαφή με επιτραπέζια και roleplaying.

στη ίδια περίπου φάση, δηλαδή card game με εύκολους κανόνες και άπειρο γέλιο είναι ίσως και το πιο επιτυχημένο έβερ παιχνίδι της φάσης, το Munchkin
    πολύ εθιστικό, εύκολα κατανοητό (αν έχεις κάποιον να στο εξηγήσει σωστά), τρομερά fun και έχει και μια σειρά από expansion packs που εμπλουτίζουν σε τεράστιο βαθμό το βασικό παιχνίδι.

catan δεν έχω παίξει ποτέ αλλά αν ψηθεί ο πάρασαητ να αρχίσουμε να κάνουμε ΗΑΡ βραδιές με επιτραπέζια, ίσως γίνει και αυτό

το agricola είναι απλά υπέρτατο. μαζί με το Le Havre ίσως τα πιο όμορφα, υπερτέλεια resources management boardgames στην ιστορία του ανθρώπινου γένους.

θα πρότεινα επίσης το 7 wonders που μας έχει κάψει ομαδικώς εδώ πέρα. ουσιαστικά είναι card game μιας και δεν υπάρχει board και το θέμα του είναι civilization expansion.
    ένα τυπικό 7 wonders τραπέζι είναι κάπως έτσι

το Brass είναι επίσης ένα πολύ ωραίο επιτραπέζιο με θέμα την διαχείριση και την παραγωγή.

γενικά στο συγκεκριμένο τομέα υπάρχουν πολλές και καλές επιλογές. αν ψαχτείς λίγο δύσκολα θα πάρεις "κακό" παιχνίδι.

σε πιο πολύπλοκες καταστάσεις τώρα

πρόσφατα κυκλοφόρησε το X-wing. θα πω μόνο οτι είναι αμαρτία απότο θεό οι star wars fans να μην ασχολούνται με το εν λόγω. το σνόμπαρα απίστευτα στην αρχή αλλά μου έπεσε το σαγόνι όταν έπαιξα για πρώτη φορά. ξέρω ήδη πιο θα είναι το επόμενο παιχνίδι που θα ασχοληθώ.

ένα φοβερό επιτραπέζιο είναι το Runewars. τόνοι κανόνες, περίπου 30 με 40 λεπτά στήσιμο πριν αρχίσεις να παίζεις και τουλάχιστον 4 ώρες gameplay αλλά και ένα από τα πιο ωραία επιτραπέζια που έχω παίξει ποτέ.
    πάρτε φάση από δικό μας σέσσιον για να καταλάβετε λίγο τι παίζει

το προσωπικό μου κόλλημα στα επιτραπέζια αυτό τον καιρό λέγεται Arkham Horror
    cthulhu noir φάση. παίζεις συνεργατικά με τους άλλους παίκτες ενάντια στο επιτραπέζιο. κοντρολάρεις agents που προσπαθούν να κλείσουν πύλες στο Arkham από τις οποίες μπαίνουν τέρατα, με απώτερο σκοπό να εμποδίσουν τον μεγάλο κακό (Hastur, Yog-sothoth, Shub Niggurath κλπ) να μπει στο Arkham. πολύ ιδιαίτερο στο gameplay του, πολλοί κανόνες και απαιτείται άριστη συνεργασία μεταξύ των παικτών αν θέλουν να κερδίσουν.

για το τέλος θα κρατήσω το νέο trend στα card games που προσπαθεί να λανσάρει τα τελευταία 2 χρόνια περίπου ίσως η καλύτερη εταιρία στο χώρο του Fantasy gaming, η Fantasy Flight. αυτό λέγεται LCG ή αναλυτικά Living Card Game. η διαφορά με όλα τα υπόλοιπα card games είναι οτι οι κάρτες που απαρτίζουν το παιχνίδι δεν είναι συλλεκτικές και δεν είναι tradeable. αυτό δίνει λοιπόν σε όλους τους παίκτες την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε όλες τις κάρτες μιας και δεν διαχωρίζονται από σπανιότητα και τιμή. τα LCGs λοιπόν που έχει παρουσιάσει μέχρι αυτή την στιγμή η FF είναι το A Game of Thrones, το Netrunner ( μου έχουν φάει τα αυτιά να ασχοληθώ με αυτό. θα σας πω μόνο αυτό. παίζετε 1 v 1 και ο ένας παίκτης είναι το corporation και ο άλλος ο hacker. το corporation προσπαθεί να περάσει κάποια προγράμματα και ο hacker να τα σπάσει!!! ), Call of Cthulhu, Star Wars, LotR, Warhammer. όλα αυτά σε card games. μπορείτε να τα τσεκάρετε όλα εδώ

εγώ έχει περίπου ένα μήνα που ξεκίνησα να ασχολούμαι με το Game of Thrones και το παιχνίδι είναι απλά ένα έπος. κόλλησε και η γυναίκα μου και ενώ είχα απόφασίσει οτι θα παίξω Starks τους της παραχώρησα και παίζω Baratheon πλέον. δείτε το how to play βιντεάκι εδώ
    πάρτε μερικές γνωστές κάρτες

βεβαίως η μια, παντοτινή και μοναδική μου αγάπη παραμένει το Legend of the 5 rings. το καλύτερο card game ever created με το καλύτερο community ever.

ΜΟΝΟ ΘΡΑΣ
    Last edited by Krux; 24-01-2013 at 14:17.
    I'll bury you in your god's fucked garden