κοιτα ασημουλη δεν κατανοησες το ποστ μου σωστά.
η παρατηρηση σου βασιζεται στην προβλεψη οτι οι πλεονασματικες οικονομιες δεν θα γινουν ελλειματικες βραχυπρόθεσμα (2013). επίσης εσυ εγραψες πρωτος για ανακύκλωση πλεονασματων, το λες καθαρα βασικα : ''οι χώρες με πλεονάσματα δανείζουν στις χώρες με ελλείμματα''. μετά γραφεις οτι λογω ελλειψης τετοιου μηχανισμου εχουμε τη νομισματικη ενωση. τελικα τι ισχύει γιατι με μπερδεψες; εχουμε ή δεν έχουμε; θα μας δανεισουν οι πλεονασματικες ή εχουμε ευρω γιατι δεν μας δανειζαν;
στη συνέχεια κανεις μια απλη παρατήρηση οτι δεν πτωχευουμε με μνημονιο το οποιο ειναι και αυθαιρετο αλλά και πολύ γενικό και προφανως στοχοποιει κακοπροαιρετα τον συριζα για τους λογους σου που δεν με αφορουν γιατι δεν ειμαι συριζα και γενικα δεν θα μπορουσα και να ηθελα γιατι ουτε ο συριζα ειναι συριζα
τα οσα εγραψες τα βασιζεις σε μια εικασια που στην οικονομικη επιστημη ειναι το ιδιο πιθανη με το να πεις ''η ελλάδα θα ρολαρει με τα νεα μετρα''
σου γραφω οτι η ευρωζωνη παει να γινει ελλειματικη και μου ρωτας για συγκεκριμένες χωρες οταν το στοιχειο μου προκυπτει απ'την πτωση του αεπ της και οχι των επιμερους κρατων
οποτε ειτε διαλυεις την ευρωζωνη οσο οι πλεονασματικες χωρες ειναι πλεονασματικες, είτε βουλιαζουν ολοι μαζι με αυτες τις πολιτικες, τόσο απλο, τόσο ξεκάθαρο και την πτωτικη πορεια την βλεπεις για να το πεις.
συν τις αλλοις με το ευθραυστο οικονομικο συστημα, το τελευταιο πράγμα που μπορεις να εγγυηθεις ειναι οτι μια χώρα θα ειναι πάντα αναπτυξιακή. και εκει εχω την δευτερη ενσταση οπως εξηγησα. μετράμε δυο εικασίες.
στο τελευταιο σκελος τώρα
άσχετα πράγματα παλι.Διαφωνώ κατά το ήμισυ. Η εσωτερική στάση πληρωμών που καταρχήν δεν είναι καθολική, είναι πλήρως ελεγχόμενη και αποσκοπεί στο να κρατά τη χώρα σε λειτουργία δίνοντας της χρονικά περιθώρια για την εκταμίευση της δόσης η οποία θα φέρει τις πολυπόθητες πληρωμές και μία κάποια ρευστότητα στις τράπεζες ώστε να ρυθμιστούν μη εξυπηρετούμενα χρέη και να συνεχιστεί η πίστωση σε άπειρες υγιείς και ίσως εξαγωγικές επιχειρήσεις. Η ύφεση δεν με νοιάζει μία. Εκτός ότι το εμπορικό ισοζύγιο είναι συντελεστής του ΑΕΠ και το σπρώχνει προς τα πάνω σταρχίδια μου αδερφέ για τις εισαγωγικές επιχείρησεις που κλείσανε και σταρχίδια κάθε σοβαρού ανθρώπου.
Κοινώς δεν είναι η ύφεση αφύσικη, αφύσικη και πλασματική ήταν η ανάπτυξη τα τελευταία 10 και δεν ξέρω γω πόσα χρόνια. Ναι ξέρω αυξάνει το ποσοστό χρέος/αεπ επειδή μειώνεται ο παρονομαστής αλλά με πρωτογενή πλεονάσματα το χρέος είναι διαχειρίσιμο γιατί οι ξένοι ανακυκλώνουν τα δάνεια τους.
χωρια που γραφεις για απειρες υγιεις και εξαγωγικες επιχειρήσεις οταν δεν μου δινεις κανενα στοιχειο για την τριτη και τελευταια εικασια. εγώ το στοιχειο που εχω ειναι οριακή επάρκεια στην αγροτικη παραγωγη (που σημαινει λιγότερες εξαγωγές) και μισο εκατομμυριο επιχειρησεις λουκετο απ'την αρχη της κρισης με πραγματικη υφεση (δε ξερω απο που προκυπτει οτι ειναι φυσικο φαινομενο τετοιο οικονομικο κραχ) που μετρα 1 εκ ανεργους στον ιδιωτικο τομεα.
και επειδη στροφαρεις για να αποφυγουμε το σημαντικο που λεει εντος μνημονιου δεν χρεωκοπουμε απαντω οτι προφανως και χρεωκοπουμε και εντος και εκτος. αλλα δεν εξαρταται σχεδον καθολου απο εμας
ανταποδιδω την αγαπη προφανως
θανο τζημερο παραγω εισαγωγες