Page 356 of 539 FirstFirst ... 256306346354355356357358366406456 ... LastLast
Results 5,326 to 5,340 of 8081

Thread: Μια ακόμα πιο εξαιρετική εποχή.

Giagias me Jazzmaster Μελαγχολικός Χοντρούλης's Avatar

κοιτα ασημουλη δεν κατανοησες το ποστ μου σωστά.

η παρατηρηση σου βασιζεται στην προβλεψη οτι οι πλεονασματικες οικονομιες δεν θα γινουν ελλειματικες βραχυπρόθεσμα (2013). επίσης εσυ εγραψες πρωτος για ανακύκλωση πλεονασματων, το λες καθαρα βασικα : ''οι χώρες με πλεονάσματα δανείζουν στις χώρες με ελλείμματα''. μετά γραφεις οτι λογω ελλειψης τετοιου μηχανισμου εχουμε τη νομισματικη ενωση. τελικα τι ισχύει γιατι με μπερδεψες; εχουμε ή δεν έχουμε; θα μας δανεισουν οι πλεονασματικες ή εχουμε ευρω γιατι δεν μας δανειζαν;

στη συνέχεια κανεις μια απλη παρατήρηση οτι δεν πτωχευουμε με μνημονιο το οποιο ειναι και αυθαιρετο αλλά και πολύ γενικό και προφανως στοχοποιει κακοπροαιρετα τον συριζα για τους λογους σου που δεν με αφορουν γιατι δεν ειμαι συριζα και γενικα δεν θα μπορουσα και να ηθελα γιατι ουτε ο συριζα ειναι συριζα

τα οσα εγραψες τα βασιζεις σε μια εικασια που στην οικονομικη επιστημη ειναι το ιδιο πιθανη με το να πεις ''η ελλάδα θα ρολαρει με τα νεα μετρα''

σου γραφω οτι η ευρωζωνη παει να γινει ελλειματικη και μου ρωτας για συγκεκριμένες χωρες οταν το στοιχειο μου προκυπτει απ'την πτωση του αεπ της και οχι των επιμερους κρατων
    οποτε ειτε διαλυεις την ευρωζωνη οσο οι πλεονασματικες χωρες ειναι πλεονασματικες, είτε βουλιαζουν ολοι μαζι με αυτες τις πολιτικες, τόσο απλο, τόσο ξεκάθαρο και την πτωτικη πορεια την βλεπεις για να το πεις.
    συν τις αλλοις με το ευθραυστο οικονομικο συστημα, το τελευταιο πράγμα που μπορεις να εγγυηθεις ειναι οτι μια χώρα θα ειναι πάντα αναπτυξιακή. και εκει εχω την δευτερη ενσταση οπως εξηγησα. μετράμε δυο εικασίες.

στο τελευταιο σκελος τώρα

Διαφωνώ κατά το ήμισυ. Η εσωτερική στάση πληρωμών που καταρχήν δεν είναι καθολική, είναι πλήρως ελεγχόμενη και αποσκοπεί στο να κρατά τη χώρα σε λειτουργία δίνοντας της χρονικά περιθώρια για την εκταμίευση της δόσης η οποία θα φέρει τις πολυπόθητες πληρωμές και μία κάποια ρευστότητα στις τράπεζες ώστε να ρυθμιστούν μη εξυπηρετούμενα χρέη και να συνεχιστεί η πίστωση σε άπειρες υγιείς και ίσως εξαγωγικές επιχειρήσεις. Η ύφεση δεν με νοιάζει μία. Εκτός ότι το εμπορικό ισοζύγιο είναι συντελεστής του ΑΕΠ και το σπρώχνει προς τα πάνω σταρχίδια μου αδερφέ για τις εισαγωγικές επιχείρησεις που κλείσανε και σταρχίδια κάθε σοβαρού ανθρώπου.
    Κοινώς δεν είναι η ύφεση αφύσικη, αφύσικη και πλασματική ήταν η ανάπτυξη τα τελευταία 10 και δεν ξέρω γω πόσα χρόνια. Ναι ξέρω αυξάνει το ποσοστό χρέος/αεπ επειδή μειώνεται ο παρονομαστής αλλά με πρωτογενή πλεονάσματα το χρέος είναι διαχειρίσιμο γιατί οι ξένοι ανακυκλώνουν τα δάνεια τους.
    άσχετα πράγματα παλι.
    χωρια που γραφεις για απειρες υγιεις και εξαγωγικες επιχειρήσεις οταν δεν μου δινεις κανενα στοιχειο για την τριτη και τελευταια εικασια. εγώ το στοιχειο που εχω ειναι οριακή επάρκεια στην αγροτικη παραγωγη (που σημαινει λιγότερες εξαγωγές) και μισο εκατομμυριο επιχειρησεις λουκετο απ'την αρχη της κρισης με πραγματικη υφεση (δε ξερω απο που προκυπτει οτι ειναι φυσικο φαινομενο τετοιο οικονομικο κραχ) που μετρα 1 εκ ανεργους στον ιδιωτικο τομεα.
    και επειδη στροφαρεις για να αποφυγουμε το σημαντικο που λεει εντος μνημονιου δεν χρεωκοπουμε απαντω οτι προφανως και χρεωκοπουμε και εντος και εκτος. αλλα δεν εξαρταται σχεδον καθολου απο εμας

ανταποδιδω την αγαπη προφανως

θανο τζημερο παραγω εισαγωγες
    Last edited by Μελαγχολικός Χοντρούλης; 13-10-2012 at 16:24.
    φιλελεύθερος παρακρατικός
    αλβανος χρυσαυγίτης
    gay παπας
    σουβλάκι καλαμάκι
    emocore-commando
    μεταλάς
    χριστιανός-κρυφορεφορμιστης-φανεροπορτουνιστης
    παραγωγός εισαγωγών
    αντι-αντι-ιμπεριαλιστης (ιμπεριαλιστής)

δήθεν asimoulis's Avatar

Ίσα ίσα σιχαίνομαι να αποφεύγω τα σημαντικά. Εντός μνημονίου δεν χρεοκοπούμε λόγω πιθανότατου πρωτογενούς πλεονάσματος (με αυτήν την προοπτική δεν μπορώ να βρω λόγο να μη μας δανείζουν όσο τα χρειαζόμαστε). Η ελληνική οικονομία μειώνεται σε μέγεθος αλλά δείχνει σημάδια ανάκαμψης (στρώσιμο εμπορικού ισοζυγίου). H ευρωζώνη είναι πλεονασματική*. Πολλά εξαρτώνται και από εμάς είμαστε στην αιχμή του προβλήματος.

Το πρόβλημα μου με τον σύριζα είναι ότι υποσχόμενος κάτι άλλο και κάνοντας στην τελική κάτι άλλο θα φέρει απογοήτευση+άνοδο φασιστών (ήδη το έκανε ο σαμαράς λέγοντας ισοδύναμα, φοροκυνηγητό και κάνει τα ίδια τώρα). Δεν διάκειμαι εχθρικά απέναντι στην αριστερά και συγνώμη αν φάνηκε έτσι, δεν μπορώ να ανεχτώ τις μεγάλες υποσχέσεις σε μια τέτοια φάση. Δεν πιστεύω ότι τα εργασιακά δικαιώματα και απολαβές στηρίζονται σε καλές προθέσεις αλλά σε δυνατές οικονομίες οποιαδήποτε κι αν είναι η φύση τους. Η διαδικασία ανασυγκρότησης είτε με καπιταλιστικό είτε με άλλο τρόπο θα είναι επίπονη.

Προβληματισμοί τουλάχιστον ευπρόσδεκτοι.

EDIT: αρκετές διορθώσεις

*
    Spoiler
    Last edited by asimoulis; 13-10-2012 at 22:59.
    Η σκέψη μου είναι πλήρως αλλοτριωμένη, ιδεαλιστική, αταξική, αντιπατριωτική και "ολίγον άρρωστη".

Senior Member freak brother's Avatar

Quote Originally Posted by Θάνος Τζήμερος View Post
    Αν δεν επιθυμείς μνημόνιο, να βρεις δουλειά και να παράγεις. Μήπως θέλεις να φέρεις και τον σοσιαλισμό με δύο ένσημα σκατόφλωρε;
    προεδρε , εχει αρχισει και μυριζει ανεργιλα εδω μεσα..
    σηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
    http://stresss.deviantart.com
    http://www.myspace.com/posteke
    Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa

στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry

Συμφωνα με την ιδια την eurostat, τη στιγμή που μιλαμε, είμαστε σε υφεσιακό έτος και ''περιμενουμε'' ισοσκελισμο εσοδων-εξοδων για του χρόνου. ολ'αυτα για την ευρωζώνη. με μπερδεψε λιγο το γκραφ που δινεις με αυτο που βρηκα εγώ.

δεκτη η κριτικη, αλλά για τον συριζα μιλαμε τωρα που σε τελικη ανάλυση τα όσα φαίνεται να εχει υποσχεθει (αναδιανομη πλουτου, πιεση στην ευρωζωνη για υιοθετηση αναπτυξιακων μετρων και οχι λιτοτητας, παραμονη στο ευρώ όσο περισσότερο γίνεται) είναι ολα πράγματα που λιγο πολυ ειναι εφικτα στα πλαισια του καπιταλιστικου συστηματος. οι πιο χαρντκορ σου λενε οτι θα παμε στα αφεντικα με το κομμα και θα τους πουμε, φερε το εργοστασιο βδέλλα. με τον συλλογισμο σου, αν αποτυχει το δευτερο η χρυση αυγη παει για 98%

μακαρι να ειναι οπως τα λες παντως αν και διατηρω την εντυπωση οτι το 80% των ποστ σου ειναι παραπλανητικο τρολλαρισμα
    αλβανος χρυσαυγίτης
    gay παπας
    σουβλάκι καλαμάκι
    emocore-commando
    μεταλάς
    παραγωγός εισαγωγών

δήθεν asimoulis's Avatar

Το δικό μου είναι εμπορικό ισοζύγιο (και είναι αθροιστικά συντελεστής του ΑΕΠ).

Η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι ένας πυλώνας της αναδιανομής και είναι εσωτερική υπόθεση. Όσο μπορεί να την κάνει ο σύριζα μπορεί οποιοσδήποτε χωρίς κουμπαριές. Είναι πρωτίστως πολιτικό και δευτερευόντως τεχνικό ή τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει εγώ. Τα αναπτυξιακά μέτρα του σύριζα είναι ένα τεράστιο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και ο μόνος τρόπος να γίνει κεντρικά (ευρωπαικά) είναι να... κινηθούν όλοι στο μήκος κύματος του σύριζα κάτι πολύ μακρινό λόγω της neolib θεμελίωσης του εγχειρήματος. Βέβαια τώρα φαίνονται τα αδιέξοδα και γιαυτό οι μηχανισμοί στήριξης και αυτά είναι πολιτικές αποφάσεις που παρακάμπτουν τις παλιές αγκυλώσεις. Αλλά όχι τόσο όσο θα θελε η ευρωπαική αριστερά γιατί η κυρίαρχη άποψη είναι ανταγωνιστικότητα δια της υποτίμησης της εργασίας. Οπότε για να το κάνεις μόνος σου πρέπει να κόψεις δραχμές. Οι δραχμές θα είναι υποτιμημένες και η αγοραστική δύναμη θα πέσει ΕΞΙΣΟΥ. Δεν μπορείς να κάνεις τους ανθρώπους να παίρνουν καλά λεφτά από legitimate δουλειές απλά και μόνο επειδή η πολιτική σου ταυτότητα γράφει αριστερός.

Πως να το κάνουμε, το αλλάζω την ευρώπη από μέσα δεν σημαίνει την επόμενη που βγαίνω κυβέρνηση καταργώ το μνημόνιο άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Έχει πέσει η κίνηση στο πόλιτιξ λόγω excessive τρολαρίσματος από όλες τις μπάντες και ίσως πρέπει να σπάει που και που.
    Last edited by asimoulis; 14-10-2012 at 00:23.
    Η σκέψη μου είναι πλήρως αλλοτριωμένη, ιδεαλιστική, αταξική, αντιπατριωτική και "ολίγον άρρωστη".

. Ghoul's Avatar

δεν ξέρω αν έχετε πάρει χαμπάρι τι έχει γίνει στην Πάτρα αυτές τις μέρες... μιλάμε για τρομερή σαπίλα.

θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε. οι τέσσερις αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας λόγω ψευδομαρτυριών από μέλη της Χ.Α..
    (Τουλάχιστον) ένας από αυτούς μόλις είχε τελειώσει από τη δουλειά του όταν προσήχθει. αλλά δεν έχει σημασία αν έχουν άλλοθι, στον εισαγγελέα καταθέτει μόνο ο μάρτυρας κατηγορίας κι αν κρίνει ο ανακριτής ότι πρέπει να προφυλακιστεί μέχρι τη δίκη, μπορεί να είναι έως και 18 μήνες.

Αύριο λοιπόν,

Spoiler
    Last edited by Ghoul; 14-10-2012 at 17:44.

We are left alone staring into the abyss, into the laughing face of madness.

Senior Member ion_storm's Avatar

Μερική τύφλωση Ελληνο-αιγύπτιου από ρατσιστική επίθεση

Αθήνα

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει πλέον οι βίαιες ρατσιστικές επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας. Το βράδυ της Παρασκευής ένας 21χρονος Έλληνας έπεσε θύμα ομάδας ακροδεξιών, που του επιτέθηκαν με αλυσίδες, τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι. Από την επίθεση υπέστη μερική τύφλωση στο αριστερό του μάτι. Η επίθεση σημειώθηκε στις 21:30 στην πλατεία Αττικής και παρά το γεγονός ότι υπήρχε κόσμος στο σημείο, κανείς δεν παρενέβη.

Σύμφωνα με την καταγγελία που καταγράφεται στην ιστοσελίδα της εκστρατείας «Και 1 θύμα ρατσιστικής βίας είναι πολύ» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο 21χρονος βρισκόταν μέσα σε τρόλεϊ και γύρω στις 21:30 κατέβηκε στη στάση απέναντι από την πλατεία Αττικής.

Ήταν ο μόνος απ' όσους αποβιβάστηκαν που έμοιαζε με αλλοδαπός, λόγω της αιγυπτιακής του καταγωγής. Στη στάση βρίσκονταν 3-4 μαυροντυμένοι άντρες, μαζί με σκυλιά, οι οποίοι μόλις τον είδαν του επιτέθηκαν.

Ο 21χρονος φώναζε ότι είναι Έλληνας, αλλά η ομάδα των ακροδεξιών τον χτύπησε ανελέητα με αλυσίδες στο κεφάλι επί περίπου πέντε λεπτά.

Σύμφωνα με την καταγγελία, μια γυναίκα που κατέβηκε μαζί του από το τρόλεϊ είπε: «Δεν μπορώ να σε βοηθήσω· περίμενε να έρθει η αστυνομία». «Κρίμα γι' αυτά που γίνονται» έλεγαν από μακριά άλλοι περαστικοί, σύμφωνα με την καταγγελία.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231217638
    I don't do drugs. I am drugs.

. Ghoul's Avatar

Quote Originally Posted by Ghoul View Post
    δεν ξέρω αν έχετε πάρει χαμπάρι τι έχει γίνει στην Πάτρα αυτές τις μέρες... μιλάμε για τρομερή σαπίλα.

θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε. οι τέσσερις αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας λόγω ψευδομαρτυριών από μέλη της Χ.Α..
    (Τουλάχιστον) ένας από αυτούς μόλις είχε τελειώσει από τη δουλειά του όταν προσήχθει. αλλά δεν έχει σημασία αν έχουν άλλοθι, στον εισαγγελέα καταθέτει μόνο ο μάρτυρας κατηγορίας κι αν κρίνει ο ανακριτής ότι πρέπει να προφυλακιστεί μέχρι τη δίκη, μπορεί να είναι έως και 18 μήνες.

Αύριο λοιπόν,

Spoiler

Οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση να παρουσιάζονται μία φορά το μήνα στο τμήμα). Ο ανήλικος περνάει από ανακριτή το απόγευμα.

We are left alone staring into the abyss, into the laughing face of madness.

αλβανος χρυσαυγίτης
    gay παπας
    σουβλάκι καλαμάκι
    emocore-commando
    μεταλάς
    παραγωγός εισαγωγών

cowboy bebop 12 stars circle your brow's Avatar

κλαίω, ο μικρός αδερφός του τσέκου.
    Throughout the times of perplexity and illusion
    We've got some last Gods left, worth keeping
    That go by such names as Kindness and Honesty.

I want us to hold swords again
    As in the years of the old tales.
    But this time, to fight for Dignity and Solidarity.

Against the waves of darkness and death
    I'm walking with Eternal Brightness in my eyes.

Senior Member MaX Payne's Avatar

.

Senior Member MaX Payne's Avatar

το δραμα του κωστακη
    ρεπορταζ

Γιατί (ξε)πουλάει ο Καραμανλής

Είναι προφανές ότι η πώληση αυτού του ακινήτου, με το οποίο είναι συναισθηματικά δεμένος ο κ. Καραμανλής, αποφασίστηκε για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, γιατί από τα υπόλοιπα περιουσιακά του στοιχεία δεν μπορεί πια να εξασφαλίσει το ετήσιο εισόδημα που του αρκεί για να καλύψει τις υποχρεώσεις του. Και δεύτερον, γιατί εκτιμήθηκε ότι σε περίοδο τέτοιας κρίσης είναι το μοναδικό που μπορεί να διασφαλίσει ένα αξιοπρεπές τίμημα, λόγω της προνομιούχου θέσης του.
    Αυτό που δεν είναι ευρύτερα γνωστό είναι ότι η πρόσφατη κρίση έχει δημιουργήσει οικονομικά προβλήματα ακόμη και στον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος έχει μια ικανοποιητική οικονομική επιφάνεια. Δεν είναι γνωστό ότι ο κ. Καραμανλής είναι ένας από τους πολλούς Ελληνες που είχαν επενδύσει τις αποταμιεύσεις τους σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και υπέστη κι εκείνος το θεαματικό «κούρεμα» που τον οδήγησε να χάσει περίπου 300.000 ευρώ μέσα σε έναν χρόνο

Σύμφωνα με τη δήλωση «πόθεν έσχες» που κατέθεσε στη Βουλή για το 2009, ο κ. Καραμανλής εκποίησε ομόλογα της ΕΤΒΑ αντί 602.114,65 ευρώ και αγόρασε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου αντί 300.261,37 ευρώ. Είναι ίσως κι αυτή μια ένδειξη ότι, ως τη στιγμή που ηττήθηκε στις εκλογές, δεν είχε και ο ίδιος αντιληφθεί τη δραματική κατάσταση της οικονομίας και την έκρηξη του δημοσίου χρέους.
    Μα είναι δυνατόν να μην τα βγάζει πέρα ένας πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος είναι ακόμη βουλευτής και εργάζεται και η σύζυγός του;» θα αναρωτηθεί δικαίως κανείς.
    Σύμφωνα με την τελευταία δήλωση «πόθεν έσχες» του κ. Καραμανλή στη Βουλή, το 2009 εισέπραξε ως βουλευτική αποζημίωση 108.609,17 ευρώ, η οποία από τότε έχει περιοριστεί περίπου κατά 35%. Είναι προφανές ότι με τις αποδοχές αυτές μπορεί δύσκολα να συντηρήσει πολιτικό γραφείο και ταυτόχρονα οικογένεια οποιοσδήποτε βουλευτής, είτε είναι πρώην πρωθυπουργός είτε έχει εκλεγεί για πρώτη φορά και δεν έχει άλλους πόρους.

λεει ολα αυτα εχει κυλησει ενα δακρυ για το τι τραβαει ο κωστακης και μετα αραδιαζει περιουσια
    Σύμφωνα πάντα με τη δήλωση του κ. Καραμανλή, η σύζυγός του κυρία Νατάσα Παζαΐτη δήλωσε το 2009 εισόδημα 24.161,82 ευρώ. Το 2009 ο πρώην Πρωθυπουργός αγόρασε το νέο του γραφείο, εμβαδού 133 τ.μ., δίπλα από την αμερικανική πρεσβεία, το οποίο εξοφλεί ακόμη καθώς αποκτήθηκε με δάνειο.
    Ταυτόχρονα η οικογένεια Καραμανλή κατέχει ακόμη:
    Δύο διαμερίσματα, 70 και 41 τ.μ., και ένα πάρκινγκ 9 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη, δύο αγροτεμάχια στην Κύθνο, 4.070 και 4.100 τ.μ., δύο διαμερίσματα (20 και 55 τ.μ.) και μία αποθήκη (15 τ.μ.) στην Αθήνα, δύο διαμερίσματα (222 και 20 τ.μ.) και μία αποθήκη (15 τ.μ.) στη Φιλοθέη, οικία (275 τ.μ.) με αποθήκη (29 τ.μ.) στη Ραφήνα, όπου και διαμένει, και έχει μεταβιβάσει στα παιδιά του οικία και αποθήκη (63 και 83 τ.μ. αντιστοίχως) και αγροτεμάχιο 2.000 τ.μ. στην Πρώτη Σερρών.
    Ακόμη δηλώνει ο ίδιος οικία και κατάστημα στη Μύκονο, η δε σύζυγός του έχει στην ιδιοκτησία της το 50% αγροτεμαχίου και οικοπέδου στα Τρίκαλα, συνολικού εμβαδού 3.300 τ.μ.
    Το 2009 είχε συνολικές καταθέσεις 774.766 ευρώ και 167.935 δολαρίων, σε 13 τραπεζικούς λογαριασμούς από κοινού - στους περισσότερους - με τη σύζυγο και τα παιδιά του. Η σύζυγός του είχε καταθέσεις σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, συνολικού ύψους 87.000 ευρώ.
    Η οικογένεια κατέχει ένα τζιπ 1.800 κ.εκ., καθώς και ένα φουσκωτό σκάφος αναψυχής από κοινού με τη γυναίκα του, χωρητικότητας οκτώ ατόμων.

δήθεν asimoulis's Avatar

true overdriven's Avatar

Gregory Farmakis ‏@gregoryfarmakis
    Ερημιά στο Facebook σήμερα. Είναι ημέρα απεργίας στο Δημόσιο

Anti-Hero Reject's Avatar

Gregory Farmakis

"Είμαι αντιπρόεδρος του φιλελεύθερου think tank «Φόρουμ για την Ελλάδα»....."

Λίγο νερό Γρηγόρη μου, μην κάψεις κανένα κύτταρο από την πολύ σκέψη....
    Barry Prudom-He's Public Enemy No1.