Πω, sfinotouvlaki ΚΑΙ εκτός τόπου και χρόνου, ΚΑΙ σε greeklish
όχι, λέω ότι αν όλοι όσοι διαφωνούμε με το θεσμό του κρατικού στρατού γίνουμε αρνητές στράτευσης και ταχθούμε υπέρ αυτού, σε περίπτωση που κερδίσουμε το δικαίωμά μας να μπορούμε να μην κάνουμε θητεία λόγω ιδεολογίας, θα γεμίσει ο στρατός εθνίκια. Πράγμα που κατά τη γνώμη μου δυσκολεύει και τον αγώνα μας για μια κοινωνία χωρίς στρατούς, εαν το θες. Γι'αυτό λοιπόν και θεωρώ σοβαρή την άρνηση στράτευσης σαν ιδεολογία που προασπίζεται μια κοινωνία χωρίς στρατούς, αλλά δεν την εστερνίζομαι.stn ousia les pws oi sovaroi 8a epileksoun na mhn pane, ara prepei na tous anagkazoume giati ektos apo sovaroi einai kai partakides?
Δεν θα συμβεί απαραίτητα αυτό. Ειδικά αν είναι πολύς απλός λαός που κάνει τη θητεία του, και ξέρει τι εστί στρατός, αν έχει το δικαίωμα να διαφωνήσει σε εντολή αξιωματικού κλπ. Άρα καλύτερα να μάχεσαι να κάνεις αυτόν τον κόσμο να αποκτήσει τέτοια συνείδηση (που θα τη χρειαστεί και μέσα στο στρατό και σε πολλές άλλες περιπτώσεις)se periptwsh pou kaulwmenos aksiomatikos thelisei na kanei samata ka diataksei to fantaro na pari na to kanei, o fantaros tha to kanei. an den to kanei, yparxoun diaforoi tropoi na ton kanei na skasei kai parallhla na peistoun oi ypoloipoi na ypakoysoun stis diatages.
Σύμφωνοι. Αυτό έγινε και στο στρατό του ΕΛΑΣ ή του ΔΣΕ για παράδειγμα.an theleis sovaro strato, peise tous sovarous pou ksereis na ginoun monimoi aksiomatikoi
Όταν μιλάμε για πολιτική/ιδεολογική πράξη σήμαινει ότι καλείς και τον κόσμο να κάνει το ίδιο. Άμα βαφτίζεις πολιτική πράξη τύπου άρνηση στράτευσης το να παίζεις τον τρελό για να πάρεις Ι5 είναι αστείο.gia mena to sigouro einai pws h arnhsh strateushs den einai arnhsh mono otan exei politikh xroia h estw ideologikh. epishs einai ekswf8almo oti ston e.s. akomh kai h mh ideologikh arnhsh katalhgei en merei ideologikh.
Θεωρώ πολύ πιο ειλικρινές αυτό που είπε ο reject ότι απλά ΔΕ ΘΕΛΩ, δε μπορώ ρε παιδί μου πώς το λένε, προτιμώ να την σκαπουλάρω αν είναι να μου μείνουν ψυχολογικά ή να φάω 68276878 μέρες φυλακή. Όχι όμως και να το ντύνουμε πολιτικά αυτό το πράγμα.