λολ.
Last edited by 12 stars circle your brow; 11-10-2012 at 21:33.
Throughout the times of perplexity and illusion
We've got some last Gods left, worth keeping
That go by such names as Kindness and Honesty.
I want us to hold swords again
As in the years of the old tales.
But this time, to fight for Dignity and Solidarity.
Against the waves of darkness and death
I'm walking with Eternal Brightness in my eyes.
![]()
Γνώμη μου: Την άρνηση στράτευσης -πολιτική και συνειδητή- την θεωρώ απόλυτα ΣΕΒΑΣΤΗ σαν κίνηση, και δεν την κατακρίνω. Προσωπικά όμως δεν την ενστερνίζομαι, για πολλούς λόγους. Ο βασικότερος είναι ότι αν κάποια στιγμή κερδιθεί το δικαίωμα σε όλους να μην κάνουν θητεία λόγω ιδεολογίας, ο στρατός γίνεται αυτόματα για τους καυλωμένους κλπ. Σε μία τέτοια περίπτωση ας σκεφτούμε την κάθοδο του στρατού για πχ. καταστολή των διαδηλώσεων. Εκεί γνώμη μου είναι ότι μέσα στο στρατό πρέπει να είναι και σκεπτόμενα άτομα και να πουν όχι σε κάτι τέτοιο. Οπότε, για να απαντήσω στην ερώτηση του 12 stars, ΝΑΙ, όταν έρθει το χαρτί θέλω να πάνε όλα τα σοβαρά σκεπτόμενα άτομα να κάνουν κανονικά τη θητεία τους, χωρίς βύσματα, ψυχολόγους, κλπ, έχοντας πλήρη επίγνωση του τι είναι ο στρατός, και φυσικά χωρίς να έχουν κατεβασμένα σώβρακα.
Το σίγουρο είναι ότι δεν αποτελεί άρνηση στράτευσης το να πάρεις Ι5, είναι απλά ένα ιδεολογικό περιτύλιγμα ότι τη ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΕΣ.
Δε μου πειράξε κανείς τη "στρατιωτική ευθιξία" που με είπε βύσμα, με πείραξε όπως θα με πείραζε να μου έλεγε κάποιος ότι βρήκα δουλειά με βύσμα.
Κι εδώ τελειώνει η φάση.
~
"Why didn't it kill him?" she said.
"Unforgivably sloppy workmanship at the hand grenade factory," I said.
~
για μερικούς η αξιοπρέπεια είναι σημαντικό πράγμα, κι αυτή εξαρτάται, μεταξύ άλλων, από το ότι δε θέλουν να βάλουν βύσμα στέλεχος του στρατού, να μην τους βρει δουλειά βουλευτής και να μην γίνουν κολλητοί του αφεντικού. χιντ: και στα τρία ξεπερνάς τους γύρω σου με αθέμιτα μέσα που δεν κατέχουν. το Ι5 είναι άλλη περίπτωση γιατί όντως μπορεί να το κάνει σχεδόν ακόμα κι ένας φτωχομπινές, με τη διαφορά ότι δεν είναι πολιτική δήλωση και δεν μπορεί να γίνει μαζικό.
Κακά τα ψέμματα.
Οι περισσότεροι που πήραμε Ι5, είχαμε και προβλήματα προσαρμογής στην αστεία κοινωνία του στρατού, αλλά το κάναμε και επειδή απλά ΔΕΝ γουστάραμε.
Υπάρχει και σε πολλές περιπτώσεις το πολιτικό/ιδεολογικό κίνητρο, αλλά είναι σε μικρότερο βαθμό.
Εγώ δεν μπορούσα απλά να συμβιβαστώ με το να φοράω αρβύλες, να χαιρετάω βαρόντας προσοχή, να στρώνω το κρεβάτι μου. Δεν μπορούσα ρε παιδί μου, μου γυρνούσαν τα άντερα.
Και για να μην μείνω και κάνω 394374627682 μέρες θητεία από τις φυλακές, την έκανα.
Σεβαστοί όσοι πηγαίνουν, τρώνε το σκατό, και κάνουν υπομονή.
Σεβαστοί όμως και όσοι την σκαπουλάρουν, γιατί μετά από αυτό, κατά 99.9% δεν έχουν καμία υποστήριξη από κανέναν στον οικογενειακό τους κύκλο. Το καριολίκι και η ειρωνεία πάει σύννεφο, όπως και τα υπονοούμενα, από όσους το γνωρίζουν ότι την έκανες.
Last edited by Reject; 11-10-2012 at 22:53.
Barry Prudom-He's Public Enemy No1.
[QUOTE]Άμα οι φαντάροι που κάνουν θητεία φτάσουν να είναι μόνο καυλωμένοι ελληναράδες υπέρ της πατρίδος, τότε η εκτίμησή μου είναι ότι ΝΑΙ, θα τους στείλουν για καταστολή και θα είναι τόσο σκληροί όσο οι ΜΑΤατζήδες (ή οι χρυσαυγίτες ακόμα καλύτερα ---> καυλωμένοι ελληναράδες υπέρ της πατρίδος γαρ).
Αυτή τη στιγμή αυτό σου φαίνεται αδιανόητο επειδή κάνει θητεία κόσμος που ενδεχομένως θα διαδήλωνε, ή τουλάχιστον θα προτιμούσε να πιει "καφέ στο σύνταγμα" από το να δείρει διαδηλωτές.
Κι εδώ τελειώνει η φάση.
stn ousia les pws oi sovaroi 8a epileksoun na mhn pane, ara prepei na tous anagkazoume giati ektos apo sovaroi einai kai partakides?
se periptwsh pou kaulwmenos aksiomatikos thelisei na kanei samata ka diataksei to fantaro na pari na to kanei, o fantaros tha to kanei. an den to kanei, yparxoun diaforoi tropoi na ton kanei na skasei kai parallhla na peistoun oi ypoloipoi na ypakoysoun stis diatages.
an theleis sovaro strato, peise tous sovarous pou ksereis na ginoun monimoi aksiomatikoi, me ta enniamhna de swzesai. enas kalos tropos einai na gineis to paradeigma. ase pou parallhla 8a tous peiseis oti auta pou yposthrizeis den einai aplws ideologhmata wste na krypseis pws voleuesai me katastaseis pou de sou aresoun.
gia mena to sigouro einai pws h arnhsh strateushs den einai arnhsh mono otan exei politikh xroia h estw ideologikh. epishs einai ekswf8almo oti ston e.s. akomh kai h mh ideologikh arnhsh katalhgei en merei ideologikh.
Άσχετο: θυμάται κανείς μία θλιβερή αφίσα (νομίζω μητροπολιτάνων) που έλεγε κάτι σε "Ταξικό Ι5";
this is radio freedom.
Πω, sfinotouvlaki ΚΑΙ εκτός τόπου και χρόνου, ΚΑΙ σε greeklish
όχι, λέω ότι αν όλοι όσοι διαφωνούμε με το θεσμό του κρατικού στρατού γίνουμε αρνητές στράτευσης και ταχθούμε υπέρ αυτού, σε περίπτωση που κερδίσουμε το δικαίωμά μας να μπορούμε να μην κάνουμε θητεία λόγω ιδεολογίας, θα γεμίσει ο στρατός εθνίκια. Πράγμα που κατά τη γνώμη μου δυσκολεύει και τον αγώνα μας για μια κοινωνία χωρίς στρατούς, εαν το θες. Γι'αυτό λοιπόν και θεωρώ σοβαρή την άρνηση στράτευσης σαν ιδεολογία που προασπίζεται μια κοινωνία χωρίς στρατούς, αλλά δεν την εστερνίζομαι.stn ousia les pws oi sovaroi 8a epileksoun na mhn pane, ara prepei na tous anagkazoume giati ektos apo sovaroi einai kai partakides?
Δεν θα συμβεί απαραίτητα αυτό. Ειδικά αν είναι πολύς απλός λαός που κάνει τη θητεία του, και ξέρει τι εστί στρατός, αν έχει το δικαίωμα να διαφωνήσει σε εντολή αξιωματικού κλπ. Άρα καλύτερα να μάχεσαι να κάνεις αυτόν τον κόσμο να αποκτήσει τέτοια συνείδηση (που θα τη χρειαστεί και μέσα στο στρατό και σε πολλές άλλες περιπτώσεις)se periptwsh pou kaulwmenos aksiomatikos thelisei na kanei samata ka diataksei to fantaro na pari na to kanei, o fantaros tha to kanei. an den to kanei, yparxoun diaforoi tropoi na ton kanei na skasei kai parallhla na peistoun oi ypoloipoi na ypakoysoun stis diatages.
Σύμφωνοι. Αυτό έγινε και στο στρατό του ΕΛΑΣ ή του ΔΣΕ για παράδειγμα.an theleis sovaro strato, peise tous sovarous pou ksereis na ginoun monimoi aksiomatikoi
Όταν μιλάμε για πολιτική/ιδεολογική πράξη σήμαινει ότι καλείς και τον κόσμο να κάνει το ίδιο. Άμα βαφτίζεις πολιτική πράξη τύπου άρνηση στράτευσης το να παίζεις τον τρελό για να πάρεις Ι5 είναι αστείο.gia mena to sigouro einai pws h arnhsh strateushs den einai arnhsh mono otan exei politikh xroia h estw ideologikh. epishs einai ekswf8almo oti ston e.s. akomh kai h mh ideologikh arnhsh katalhgei en merei ideologikh.
Θεωρώ πολύ πιο ειλικρινές αυτό που είπε ο reject ότι απλά ΔΕ ΘΕΛΩ, δε μπορώ ρε παιδί μου πώς το λένε, προτιμώ να την σκαπουλάρω αν είναι να μου μείνουν ψυχολογικά ή να φάω 68276878 μέρες φυλακή. Όχι όμως και να το ντύνουμε πολιτικά αυτό το πράγμα.
Κι εδώ τελειώνει η φάση.
Υπερσυντέλικε, εμπρός ν' αλλάξουμε το σύστημα απ' τα μέσα; Εγώ μπορώ να γίνω Υπουργός Πολιτισμού;
this is radio freedom.
Υπερσυντέλικε παράτα τους άμπαλους και κατέβα για ποτάρες, θα είμαστε κάτω.
me ta lepta sas ta logakia kataferate na pri3ete thn xontri mou poutsa
gia arxi magia opios epele3e na einai antirisias, spanio geneo kai lew bravo se opion to riskare, den katalava giati sas ekane entiposi otan to anefere o ikonoklast, mono kai mono gia ton romantismo ths kinisis kai politika la8os na einai egw dinw respect akoma kai an einai mono 1 autos pou to ekane
meta kala ekane opios thn eide me to I5 to kinigise pire apo filo giatro xartia kai sou3oumou3ou kai mporese na mpei stis analoges diadikasies pou gia mena den einai oute efkoles oute aftonoites
gia tis epiptoseis ths apofasis kapiou na parei I5 nomizw pos den 8a mporousa na to perigrapasw kalitera apo ton Reject
kai praktika kai xronika kai psixologika den einai efkolh diadikasia gia olous kai min epikalestei kaneis thn prosopiki tou empiria giati 8a upar3oun apires anti8etes na tous diapsefsoun
kai merikoi prepei na katalavoun pos gia kapious allous einai protimotero na liosoun stis skopies para na trexoun se giatrous na kanoun kati pou den tous teriazei ston xaraktira sthn a3ioprepia kai se mena prosopika kai thn goitia mou
ara gia tou upolipous menei na kaneis thn 8itia sou xoris na gineis o xlapatsas
na prospa8iseis na peraseis kala xoris na sou afisei kousouria giati allo na mpeneis sta 28 pou mpika egw ki allo sta 18 kai vgeis e3w san kainourios kasidiaris
oso eisai mesa na prospa8iseis na min gineis ena vdeligma pou 8a kanei ta panta gia na glitosei agaries h na psaxnese gia kavatzoma kai meta8eseis
na prospa8iseis na fer8eis an8ropina sto sifantaro sou ki as evnoei o stratos ton trampoukismo kai to xosimo meta3i ton stratioton mporis na di3eis xaraktira akoma kai mesa
kai epidi h 8itia einai upoxreotiki kai oxi epilogi (opos eipes 12 stars circle your brow) se merikous mporei na vgalei grinia kai 8a einai dikeologimeni mpori egw na min to ekana alla egw eimai skliros san atsali den pianome
to zoumi ths upo8esis einai an mporeis na to apofigeis kanto o stratos den leei mia an omos pas apla na kita3eis na telioseis kai na 3emperdeveis xoris na valeis visma giati an upoxreonese kai perneis pipes gia 9 mines 8itia den 8elw na 3erw ti skata 8a kaneis gia pio simantika pragmata ths zwhs sou
polla eipa nomizw kai perasa kai ta uposinidita minimata gia to poso gamatos eimai
Yippee-ki-yay, motherfucker.