Originally Posted by
ypersyntelikos
Γνώμη μου: Την άρνηση στράτευσης -πολιτική και συνειδητή- την θεωρώ απόλυτα ΣΕΒΑΣΤΗ σαν κίνηση, και δεν την κατακρίνω. Προσωπικά όμως δεν την ενστερνίζομαι, για πολλούς λόγους. Ο βασικότερος είναι ότι αν κάποια στιγμή κερδιθεί το δικαίωμα σε όλους να μην κάνουν θητεία λόγω ιδεολογίας, ο στρατός γίνεται αυτόματα για τους καυλωμένους κλπ. Σε μία τέτοια περίπτωση ας σκεφτούμε την κάθοδο του στρατού για πχ. καταστολή των διαδηλώσεων. Εκεί γνώμη μου είναι ότι μέσα στο στρατό πρέπει να είναι και σκεπτόμενα άτομα και να πουν όχι σε κάτι τέτοιο. Οπότε, για να απαντήσω στην ερώτηση του 12 stars, ΝΑΙ, όταν έρθει το χαρτί θέλω να πάνε όλα τα σοβαρά σκεπτόμενα άτομα να κάνουν κανονικά τη θητεία τους, χωρίς βύσματα, ψυχολόγους, κλπ, έχοντας πλήρη επίγνωση του τι είναι ο στρατός, και φυσικά χωρίς να έχουν κατεβασμένα σώβρακα.
Το σίγουρο είναι ότι δεν αποτελεί άρνηση στράτευσης το να πάρεις Ι5, είναι απλά ένα ιδεολογικό περιτύλιγμα ότι τη ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΕΣ.
Δε μου πειράξε κανείς τη "στρατιωτική ευθιξία" που με είπε βύσμα, με πείραξε όπως θα με πείραζε να μου έλεγε κάποιος ότι βρήκα δουλειά με βύσμα.