Originally Posted by
Ford Prefect
Λοιπόν, μιας και ο Πάνος δεν ασχολήθκε καν να απαντήσει στο μήνυμα που τον παρακάλεσα να το αφαιρέσει, ανακοινώνω πως βαρέθηκα πια. Από όλο τον κόσμο της εκκλησίας, βρήκατε αυτούς να "λοιδωρήσετε". Το σίχαμα που έχετε φτιάξει πάνω δεν είναι καν ο γέροντας Παΐσιος, είναι ο επι σειρά ετών γέροντας των γονιών μου και ο πιο καταπληκτικός άνθρωπος που έχω γνωρίσει στην ζωή μου... ο γέρων Πορφύριος. Απορώ αν είναι τόσο δύσκολο να καταλάβετε πόσο μπορεί να στενοχωρεί αυτό το πράγμα κάποιους άλλους. Οι άλλοι που δεν είναι χρυσαυγίτες, ούτε ταλιμπάν, ούτε θέλουν να μπει κανείς στην φυλακή. Και αν μπορείτε, αν σας νοιάζει καθόλου ή στο όνομα της "ελευθερίας" σας, χεστήκατε.
Ενδεικτικό τελικά της κατάστασης. Το να το ζητήσεις ευγενικά και ήσυχα οδηγεί στην αδιαφορία και περιφρόνηση. Δεν μας νοιάζει κύριε, έχουμε ένα πόιντ να κάνουμε, κατά του χριστιανισμού, κατά της βλακείας (οποία ειρωνεία τις περισσότερες φορές), υπερ της ελευθερίας του λόγου (να την χαίρεστε, αυτό σας έλειψε από την ελευθερία, να ποστάρετε σιχαμένα φωτοσόπ ενός ανθρώπου που αντιλαμβάνεστε μέσα από μαρτυρίες πέμπτο χέρι, διαστρεβλωμένες και ειδομένες μέσα από την ήδη προκατειλημμένη ματιά).
Και κερασάκι στην τούρτα, η συσχέτιση της Χρυσής Αυγής με όποιον έχει θέμα με αυτό το πράγμα. Η χρυσή αυγή χέστηκε για τους γέροντες, κόβετε για χριστιανό τον μιχαλολιάκο και τον κασιδιάρη; Ευλαβείς; Ή οπορτουνιστές; Ασίστ λοιπόν στην ΧΑ να βρει πάτημα στον ημιμαθή ελληνάρα γιατί δύσκολα δικαιολογείται αυτή η γενικότερη μαλακία που ήταν αυτή η σελίδα. Για τον κάθε ανορθόγραφο μαλάκα που έβριζε εκεί μέσα υπήρχαν και πενήντα που απλώς προσπαθούσαν να κοιτάνε αλλού.
Και είστε και κότες οι περισσότεροι, διότι τώρα μιλάνε για απλή "σάτιρα" και σχεδόν επιστημονικό πείραμα μια τρολιά (που απέδειξε κάτι πολύ άγνωστο όντως - θε μου, υπάρχουν εύπιστοι και δεισιδαίμονες ανάμεσά μας; επιστημονική απόδειξη έλεγε ο Βαξεβάνης, άλλος κομπλεξάρας από εκεί) για μια σελίδα που ήταν τίγκα στην χολή και την χυδαιότητα.
Μαντεύω βέβαια και τις κλασσικές αντιδράσεις ορισμένων "δε σου φταίνε οι απατεώνες, σου φταίει ο τάδε", "δεν κοιτάς τα άλλα προβλήματα, αυτό σε μάρανε" και τις γνωστές αηδίες... Απαξιώ καν να τις συζητήσω, φρονώ ότι αρκετοί από εδώ έχετε το στοιχειώδες μυαλό και ήθος να μην πέσετε τόσο χαμηλά και να δώσετε απάντηση μόνοι σας.
Κρίμα. Καιρό τώρα είχα αρχίσει να κουράζομαι να μπαίνω σε μια σελίδα, να με πιάνει η καρδιά μου, να κάνω ένα "τσκ" και να κάνω γρήγορα σκρολ ντάουν ή back... αλλά κάπου πρέπει να τα βάλω με τον εαυτό μου, άμα μπαίνεις εδώ, τέτοια θα βλέπεις.
Αγαπάω αυτήν την κοινότητα που είναι εδώ και πολύ κόσμο από εσάς, τόσα χρόνια κουβεντολόι και flames, κι ας μην σας έχω γνωρίσει από κοντά. Αλλά όσο έντονα κι αν έχω δηλώσει στο παρελθόν ότι με ενοχλούν κάποια πράγματα και να έχω παρακαλέσει εντελώς αδερφίστικα και στην ξεφτίλα, αυτή η κοινότητα χέστηκε αν εγώ στενοχωριέμαι ή προσβάλλομαι. Ορισμένοι προσβάλλονται που προσβάλλομαι, θίγεται λέει η αισθητική τους που εγώ πιστεύω σε παραμύθια και προσβάλλω την "πραγματικότητα" (που έχει και αυτή για την περίσταση αισθήματα). Ίσως θεωρούν ότι επιτελούν κοινωνικό έργο, με την μέθοδο του σοκ, ποιος ξέρει.
Πολλές φορές γέλασα εδώ και χάρηκα, πολλές φορές τσαντίστηκα αλλά να βλέπω καθημερινά τον γέροντα έτσι (μα δεν έχετε ιδέα πραγματικά για το ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος...), δεν το μπορώ καθόλου. Στο facebook τουλάχιστον μπορώ να κατηγορήσω το software που δεν μπλοκάρει πράγματα, εδώ όμως μου φταίτε εσείς.
Ποστ αποχώρησης. Να είστε καλά όλοι.
Βασίλης