[QUOTE=Khalkji;1197315].
Εμένα δεν με πειράζει η αντισεξιστική επισήμανση. Βέβαια, αυτό που χάνεται μερικές φορές είναι ότι αυτό που είπε ο Ντερριντά (απ' τον οποίον προέρχεται όλο το ρεύμα του ΑΥΤΟΕΙΝΑΙΣΕΞΙΣΤΙΚΟΑΚΟΜΑΚΙΑΝΔΕΝΤΟΒΛΕΠΕΙΣ - ο φεμινισμός πρώτο και δεύτερο κύμα το είχε σε λίγο πιο απλά και εμφανή πράγματα) δεν είναι ότι ο περισσότερος κόσμος είναι μαλάκας (που είναι, αλλά για άλλους λόγους) και διάβασε και τον Ντερριντά και την Βίτιγκ και την Κρίστεβα και την Μπάτλερ και την Μπωβουάρ (την τελευταία όταν ήταν στην κούνια), είχε την ευκαιρία να ακονίσει τα θεωρητικά του εργαλεία αλλά είπε "χέστηκα, εγώ θα είμαι σεξιστής παρ' όλα αυτά". Αυτό που είπε ο καλός μας Ζακ ήταν ότι όλος ο Δυτικός Πολιτισμός έχει χτιστεί με την υπεροχή του φαλλού στο πίσω μέρος του μυαλού του και άρα η αρρενωπότητα διαπερνά όλες τις διαδικασίες του: απ' την ψιλή κουβέντα ως τον κινηματογράφο. Αλλά έστω, δεν βαριέσαι, δεν είναι κακό να επισημαίνεις ότι μπορεί να υπάρχουν λανθάνοντες σεξισμοί.
[/QUOTE=Khalkji;1197315].
Χωρίς να είμαι σίγουρη, έχω την εντύπωση πως αυτό που αποδίδεις στον Ντερριντά για το σεξισμό και τη φαλλοκρατία το είπε ο Φουκώ στην Ιστορία της Σεξουαλικότητας. Όχι;