κατ' αρχάς η λέξη υποκουλτούρα μπορεί να υπονοοεί και μία ομάδα ανθρώπων με κουλτούρα είτε ξέχωρη είτε κρυφή, που διαφοροποιείται από την κουλτούρα της ευρύτερης πληθυσμιακής ομάδας στην οποία ανήκουν
μ' αυτήν την έννοια, η αναρχία, η αριστερά, ο εναλλακτισμός, ακόμα και τα emo είναι υποκουλτούρες, χωρίς αξιολογική κρίση για το βάθος και τον πλούτο τους. ΠΑΜΠΑΡΑΚΑΤΩ.

κατά δεύτερον, τι μαλακιάρες είνια αυτές που έχουν δει τα ματάκια μου, θα μαραθούν και θα πέσουν.
όποιοι υποστηρίζουν ότι η μόνη τρου αναρχία είναι το ναδίρ, δεν ξέρω γιατί το κάνουν, αλλά δείχνουν ότι δεν έχουν ιδέα από το α/α/α κίνημα στη θεσσαλονίκη. το ναδίρ ξεκίνησε ως μία μικρή καταληψούλα στις εστίες, έβγαζαν κάνα κείμενο ξερωγώ, έκαναν καμιά συναυλία στρητ αττάκ και τα ρέστα. αν υπήρχε στην αρχή όμως κάποιο πολιτικό περιεχόμενο χάθηκε. κατ' αρχάς δεν είναι τυχαίο το ότι κατηγορούν για εναλλακτισμό όόόόόλο το χώρο και αυτοί είναι πέρα από τα μπάχαλα στις πορείες οι μεγαλύτεροι ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ του σύμπαντος. δλδ σε σχέση με την υφανέτ που έχει ριζώσει με μοναδικό τρόπο στη γειτονιά, με άτομα που ενώ σκίζονται στη μελέτη (μεγάλα geek, αλλά δεν είναι το θέμα μας εδώ) τρέχουν ατομικά σε χίλιες δυο δράσεις είτε τουμπιώτικες είτε άλλες, σε σχέση με το σχολείο που κάνει χίλια δυο μαθήματα, αγροτικές καλλιέργειες στις οποίες μάλιστα τα άτομα εκτός χώρου είναι πλειοψηφία και ένα σωρό άλλα πράγματα, σε σύγκριση με την ΑΚ (μπλιαχ) που όσο να πεις, κάθε φορά είναι στο δρόμο, τρέχει για τα μεταλλεία, τρέχει από δω τρέχει από κει, ε το ναδίρ είναι μια Κ Λ Α Ν Ι Α.
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά χρόνια τώρα την έχει δει ο γενικός δερβέναγας της ιδεολογικής καθαρότητας της αναρχίας στην πόλη. Όλοι είναι για τομπούτσο συμβιβασμένοι μόνο το ναδίρ είναι τρου. Και ποιο το αποτέλεσμα; μπουένα-βεντούρα, υφανέτ, και χίλια δυο άλλα σκηνικά ΠΡΙΝ τα ξύλα στη στρητ αττάκ. Μόνοι τους επέλεξαν το δρόμο της απομόνωσης, μόνοι τους έγιναν επικίνδυνοι με τη συμπεριφορά τους στους συντρόφους τους και στο δρόμο. Γιατί κι εκεί ΓΙΑΤΟΜΠΟΥΤΣΟ είναι, ανεύθυνα χουλιγκάνια που (θέλω να πιστεύω) αθέλητα λειτουργούν προβοκατόρικα με το χειρότερο τρόπο. Μετά πώς να μην απομονωθείς, πώς να μη γίνεις στόχος, πώς να αξιώσεις αλληλεγγύη όταν σου γαμάνει την κατάληψη στα λυόμενα από ένα χώρο που του έχεις επιτεθεί, του βάζεις γκαζάκια και τον απαξιώνεις σε κάθε ευκαιρία.
Αυτά ως υπενθύμιση για όσους θυμούνται μόνο τα πρόσφατα σκηνικά ή δεν ξέρουν τι προϊστορία υπάρχει. Και δε θα μιλήσω για σήμερα που έχουν μαζέψει κάθε καρυδιάς καρύδι και αν και δεν ξέρω τι έχουν στις τάξεις τους, ΣΙΓΟΥΡΑ συνεργάζονται και με τη νέα μόδα του αυτόνομου φασίστα. Εκτός αυτού, μιλάνε για το λαϊφστάιλ (μεγάλη κριτική, δεν την αρνούμαι, είμαι κι εγώ ένοχος σε ένα βαθμό σ' αυτό) αλλά θα πρέπει να τη στρέφεις και σοτν εαυτό σου όταν πουλάς ΤΡΟΥΙΛΑ και ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΒΙΑ-ΑΝΑΡΧΙΑ στα δεκαεξάχρονα που μαζεύεις από τα γήπεδα και τα σχολεία για να έχεις περισσότερο κόσμο στα μπάχαλα. Just sayin'....