Page 5 of 8 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 117

Thread: Prometheus (2012)

Senior Member Kasrith's Avatar

Senior Member ion_storm's Avatar

Quote Originally Posted by Ra Pariah View Post
    Σπόιλερ Αλέρτ, Σπόιλερ Αλέρτ

Spoiler
    Ion, λέω την πρώτη φορά όπου το ανδροειδές μπαίνει στους κρυογενετικούς θαλάμους των Μηχανικών.

Ο ίδιος ο Σκοτ δεν συνδέει την 1η σκηνή (με τον Μηχανικό που αποσυντίθεται) απαραίτητα με τη δική μας Γη.

Η γνώμη των ειδημόνων είναι ότι η μαύρη κόλλα (goo) είναι ένα βιολογικό όπλο. Επίσης, πιστεύεται ότι στον Προμηθέα δεν υπήρχε ένας αντικειμενικός σκοπός να φτάσουμε στο γνωστό μας Alien (Xenomorph). Απλώς έτυχε. Δηλαδή το goo μπορεί να γεννήσει πολλά περισσότερα από το Xenomorph, π.χ. το ζόμπι στο οποίο κατέληξε ο αρχαιολόγος.

Τα σκουλήκια είναι απλά σκουλήκια τα οποία μαζί με το goo φτιάχνουν τις Cobra-Alien.

Το Alien (1979) φυσικά και δείχνει έναν Μηχανικό, όταν βγαίνουν παγανιά κάποια μέλη του Νοστρόμο για να δουν από πού προέρχεται το σήμα που αναγνώρισε η Μητέρα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ακόμα και το σκάφος των Μηχανικών έχει το ίδιο σχήμα, εάν προσέξεις.

Jangling, μου αρέσει η ερμηνεία σου της πρώτης σκηνής. Γενικά η τιμωρία από μέρους των Μηχανικών προς τον άνθρωπο συζητείται πολύ και υπήρχε η σκέψη ότι μέχρι και ο Μεσσίας ήταν Μηχανικός. Ε, εκεί πας λίγο σε θέματα ύβρεως και θεϊκής νεμέσεως.

Δεν νομίζω ότι με την τοιχογραφία υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Κάποιος Μηχανικός το 30.000 π.Χ. έρχεται στη Γη, μας φτιάχνει και αφήνει τις τοιχογραφίες για να ξέρουμε πού θα τον βρούμε μετά. Δεν διευκρινίζεται εάν επιβίωσε ο ίδιος ή όχι.

Η δικιά μου ερώτηση σχετίζεται με την περίφημη καταστροφή των ανθρώπων από τους Μηχανικούς. Οκ, ήταν έτοιμος ένας από δαύτους να φύγει για Γη (και τελευταία στιγμή τον σταματά ο μαυρούλης με το σκάφος), θα έφτανε εκεί και τί θα έκανε; Και γιατί δεν ξεκίναγε το ταξίδι του οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Ξύπνησε δλδ όταν η αποστολή ήρθε σε αυτόν τον πλανήτη και κατόπιν λέει "με βρήκατε; τώρα θα σας γαμήσω!";;;;

Spoiler
    Όταν τα μέλη του Νοστρομο μπήκαν στο σκάφος είδαν έναν Μηχανικό (κακό όνομα) στο πιλοτήριο. Μα επειδή το σκάφος, που εξερευνούν στο πρώτο Αλιεν είναι αυτό που πέφτει στον Προμηθέα, θα έπρεπε να μείνει ο Μηχανικός στο πιλοτήριο. Μάλλον το Μαυρο Πράγμα είναι βιολογικό οπλο σε φάση προκαλεί μεταλλάξεις για να φτιάξει "ζωντανά" όπλα, εγω αυτό νομίζω δηλαδή.

Επίσης μπορεί όταν οι Μηχανικοί έφτιαξαν τους ανθρώπους, να τους λατρεύαν ως θεους στην αρχή και να είχαν επαφή, εξού και οι τοιχογραφίες και όλα. Απλά σε μια φάση ήθελαν να καταστρέψουν τους ανθρώπους, για κάποιο λόγο (ύβρης, αποτυχία εκπλήρωσης του σκοπού της δημιουργίας τους, ώστε να φτιάξουν κάτι άλλο καλύτερο(?).

Από ότι κατάλαβα έφτιαξαν το Μαύρο Πράγμα για όπλο, αλλά τους στράβωσε το πράγμα και τους επιτέθηκαν τα σκουλήκια - αλιεν - κόμπρες, και δεν πρόλαβαν να πάνε στη Γη. Όποτε όσοι επιβίωσαν (ένας) μπήκαν στον κρυογενετικό θάλαμο και άραξε μέχρι που τον ξύπνησαν οι άλλοι. Στη συνέχεια βέβαια το όλο μπέρδεμα δημιούργησε την βασίλισσα Άλιεν.

I don't do drugs. I am drugs.

To Defend Our Steel Ra Pariah's Avatar

Quote Originally Posted by ion_storm View Post

Spoiler
    Μα επειδή το σκάφος, που εξερευνούν στο πρώτο Αλιεν είναι αυτό που πέφτει στον Προμηθέα, θα έπρεπε να μείνει ο Μηχανικός στο πιλοτήριο.
    Spoiler
    Όχι ρε, απλώς το ίδιο σχήμα έχουν τα σκάφη των Μηχανικών (στο Alien και την καινούρια ταινία). Δεν είναι ο πλανήτης νομίζω ίδιος. Οι Μηχανικοί σε διάφορα μέρη είχαν καλλιέργιες με goo. Στο πρώτο Alien είδαν έναν Μηχανικό να τα 'χει τινάξει (ανοιγμένος από Άλιεν) εντός πιλοτηρίου. Το σκάφος που βλέπουμε στον Προμηθέα είναι διαφορετικό. Έχουν όμως το ίδιο υψιλονοειδές σχήμα.
    ALL YOU THE TRUTHFUL SPRATTLE WITH ME,
    LET'S SWEEP THE FALSE ONES AWAY!

Spoiler
    Όχι ρε, απλώς το ίδιο σχήμα έχουν τα σκάφη των Μηχανικών (στο Alien και την καινούρια ταινία). Δεν είναι ο πλανήτης νομίζω ίδιος. Οι Μηχανικοί σε διάφορα μέρη είχαν καλλιέργιες με goo. Στο πρώτο Alien είδαν έναν Μηχανικό να τα 'χει τινάξει (ανοιγμένος από Άλιεν) εντός πιλοτηρίου. Το σκάφος που βλέπουμε στον Προμηθέα είναι διαφορετικό. Έχουν όμως το ίδιο υψιλονοειδές σχήμα.
    Spoiler
    Ξαναείδα την σκηνή στο πρώτο Αλιεν και μου φαίνεται το ίδιο σκάφος. Μπορεί να κάνω και λάθος όμως. Για τα διάφορα μέρη και συνεπώς τους άλλους πλανήτες με τις εγκαταστάσεις, από που το ξέρεις? Είδαμε στον Προμηθέα ότι υπάρχουν και άλλα σκάφη στον πλανήτη, αλλά επειδή λογικά μόνο ένα συνετρίβει, πρέπει να είναι αυτό, εφόσον είμαστε στον ίδιο πλανήτη με το πρώτο Αλιεν.

Senior Member wraithgr's Avatar

Quote Originally Posted by ion_storm View Post

Spoiler
    Spoiler
    Ξαναείδα την σκηνή στο πρώτο Αλιεν και μου φαίνεται το ίδιο σκάφος. Μπορεί να κάνω και λάθος όμως. Για τα διάφορα μέρη και συνεπώς τους άλλους πλανήτες με τις εγκαταστάσεις, από που το ξέρεις? Είδαμε στον Προμηθέα ότι υπάρχουν και άλλα σκάφη στον πλανήτη, αλλά επειδή λογικά μόνο ένα συνετρίβει, πρέπει να είναι αυτό, εφόσον είμαστε στον ίδιο πλανήτη με το πρώτο Αλιεν.

Spoiler
    Καλά στα λέει, δεν είναι το ίδιο σκάφος, δεν μπορεί να είναι. Αν και σε κάποια σημεία (πχ αφού τους έχει ξεκωλιάσει όλους και πάει να ξεκινήσει) νομίζεις οτι θα είναι αυτός και απλά κάπως θα κατέληγε το πρώτο facehugger στο σκάφος μαζί του. Αν μη τι άλλο, το σκάφος από το πρώτο alien ήταν γεμάτο αυγά και όχι "βόμβες". Επίσης οι ζωγραφιές που δείχνει στην αρχή είναι κάμποσες χιλιάδες χρόνια η μια από την άλλη, που σημαίνει οτι μετά τον πρώτο εξωγήινο είχαν έρθει και άλλοι. Αν το goo ήταν το υπερόπλο που "καταλαμβάνει" τον οργανισμό και βγάζει ένα επόμενο, πιο επιθετικό είδος, τότε μου αρέσει η θεωρία οτι ο πρώτος engineer που δείχνει ήταν στην πλευρά που έχανε σε κάποιον εμφύλιο, οπότε ήπιε το goo σε φάση "let it burn", από αυτό βγήκαν οι άνθρωποι (γιαυτό οι υπόλοιποι θέλανε να μας καταστρέψουν) και το alien είνα goo^2 (γιαυτό τα facehuggers μοιάζουν τόσο με χέρια).

Κατά τα άλλα:
    - Πόσο ενοχλητικό είναι που στα prequel υπάρχει πάντα το πρόβλημα οτι δείχνουν πιο αναπτυγμένη τεχνολογία από τα χρονολογικά μεταγενέστερα sequel; Κυρίως το aliens βέβαια αφού στο alien 1 μπορείς να πεις οτι άλλο prometheus $1,000,000,000,000 και άλλο nostromo κουβάς space tug. τεσπα.
    - Άπειρα ενοχλητικότερο το κλασικό στα θρίλερ που χαμηλώνει ο ήχος, όλα σιγά σιγά σιγά και μετα ΜΠΑΜ κάνει ενα θόρυβο και σε "τρομάζει" και κάτι έγινε (ειδικά εκεί με το βιολόγο/ΓΕΩΛΟΓΟ (όχι αρχαιολόγο) που πετάγεται ο καπετάνιος στο ράδιο ήταν απλά τραγικό)
    - Ο καπετάνιος αν ήταν καλός τύπος που ήθελε να σιγουρευτεί οτι η γη θα τη γλυτώσει από οτιδήποτε βρίσκανε, γιατί έστειλε τους 2 άλλους να ψοφήσουν;
    - το facehugger τι σκατά έφαγε κλειδωμένο εκεί μέσα;
    - η Shaw πλάκωσε 2 στο ξύλο, έφτασε ως το χειρουργείο και μετά όλα καλά πάμε όλοι μαζί στον εξωγήινο χωρίς να δούμε τι έβγαλες από την κοιλιά σου;

είχα και άλλα μικροπαράπονα αλλά οκ...

Last edited by wraithgr; 10-06-2012 at 02:56.
    Shall I say I was wrong, if I'm right?

Otaku

molis gyrisa apto cinema

ta gamhse ola

10/10

EDIT: ena kako eixe mono, oti teleiwse se styl, "to be continued". tha eprepe na htan pio stand-alone tainia na to pw? aparadekto na ftiaxneis ena tetoio aristourghma kai na to kleineis les kai einai seira tou ABC
    Last edited by Aleister; 10-06-2012 at 03:12.

Chef Wannabe Clockwork Orange's Avatar

Ζουμε στην εποχη που σειρες >>> ταινιες. λογικο το βρισκω
    Μα εγώ μ΄ένα άγριο περήφανο χορό σαν αετός πάνω απ'τις λύπες θα πετάξω - Σιγά μη κλάψω σιγά μη φοβηθώ
    Θα πάω να χτίσω μια φωλιά στον ουρανό θα κατεβαίνω μόνο αν θέλω να γελάσω - Σιγά μη κλάψω σιγά μη φοβηθώ

Πρέπει να έχει κανείς ακόμη ΧΑΟΣ μέσα του για να μπορέσει να γεννήσει ένα ΑΣΤΕΡΙ που χορεύει!

To Defend Our Steel Ra Pariah's Avatar

Quote Originally Posted by wraithgr View Post
    Spoiler
    - η Shaw πλάκωσε 2 στο ξύλο, έφτασε ως το χειρουργείο και μετά όλα καλά πάμε όλοι μαζί στον εξωγήινο χωρίς να δούμε τι έβγαλες από την κοιλιά σου;
    Πολύ σωστές απορίες.

Spoiler
    Επίσης η Shaw αφού γέννησε το facehugger/καλαμάρι (υπήρχε και στο Alien, επίσης να σημειωθεί ότι ο «τοκετός» της Shaw μάλλον ήταν η σκληρότερη σκηνή της ταινίας) δεν συμπεριφερόταν κάπως περίεργα; Σαν να ήταν μολυσμένη ακόμα; Ή κάτι τέτοιο...
    ALL YOU THE TRUTHFUL SPRATTLE WITH ME,
    LET'S SWEEP THE FALSE ONES AWAY!

Quote Originally Posted by wraithgr View Post
    Spoiler
    Καλά στα λέει, δεν είναι το ίδιο σκάφος, δεν μπορεί να είναι. Αν και σε κάποια σημεία (πχ αφού τους έχει ξεκωλιάσει όλους και πάει να ξεκινήσει) νομίζεις οτι θα είναι αυτός και απλά κάπως θα κατέληγε το πρώτο facehugger στο σκάφος μαζί του. Αν μη τι άλλο, το σκάφος από το πρώτο alien ήταν γεμάτο αυγά και όχι "βόμβες". Επίσης οι ζωγραφιές που δείχνει στην αρχή είναι κάμποσες χιλιάδες χρόνια η μια από την άλλη, που σημαίνει οτι μετά τον πρώτο εξωγήινο είχαν έρθει και άλλοι. Αν το goo ήταν το υπερόπλο που "καταλαμβάνει" τον οργανισμό και βγάζει ένα επόμενο, πιο επιθετικό είδος, τότε μου αρέσει η θεωρία οτι ο πρώτος engineer που δείχνει ήταν στην πλευρά που έχανε σε κάποιον εμφύλιο, οπότε ήπιε το goo σε φάση "let it burn", από αυτό βγήκαν οι άνθρωποι (γιαυτό οι υπόλοιποι θέλανε να μας καταστρέψουν) και το alien είνα goo^2 (γιαυτό τα facehuggers μοιάζουν τόσο με χέρια).

Κατά τα άλλα:
    - Πόσο ενοχλητικό είναι που στα prequel υπάρχει πάντα το πρόβλημα οτι δείχνουν πιο αναπτυγμένη τεχνολογία από τα χρονολογικά μεταγενέστερα sequel; Κυρίως το aliens βέβαια αφού στο alien 1 μπορείς να πεις οτι άλλο prometheus $1,000,000,000,000 και άλλο nostromo κουβάς space tug. τεσπα.
    - Άπειρα ενοχλητικότερο το κλασικό στα θρίλερ που χαμηλώνει ο ήχος, όλα σιγά σιγά σιγά και μετα ΜΠΑΜ κάνει ενα θόρυβο και σε "τρομάζει" και κάτι έγινε (ειδικά εκεί με το βιολόγο/ΓΕΩΛΟΓΟ (όχι αρχαιολόγο) που πετάγεται ο καπετάνιος στο ράδιο ήταν απλά τραγικό)
    - Ο καπετάνιος αν ήταν καλός τύπος που ήθελε να σιγουρευτεί οτι η γη θα τη γλυτώσει από οτιδήποτε βρίσκανε, γιατί έστειλε τους 2 άλλους να ψοφήσουν;

είχα και άλλα μικροπαράπονα αλλά οκ...

Spoiler
    Κοίτα στο ποστ μου λέω ότι δεν είμαι δεν σίγουρος για το αν είναι το ίδιο σκάφος, απλώς καταλήγω σε αυτό το συμπέρασμα.
    Εκτός αν τα γεγονότα του πρώτου Αλιεν διαδραματίζονται σε άλλο μέρος σε σχέση με τον Προμηθεα. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση από που προήλθαν τότε τα Αλιεν? επίσης η βασίλισσα που γεννήθηκε θα μπορούσε να γεννήσει τα αυγά και ότι αλλο, στο χρόνο που περνάει από τα γεγονότα του Προμηθέα με το πρώτο Αλιεν. Δέχομαι ότι οι Μηχανικοί είχαν και αλλού πλανήτες με εγκαταστάσεις κτλ, αλλά δεν πήγαν παντού οι άνθρωποι ώστε να "βοηθήσουν" στην δημιουργία των Αλιεν.

Πολύ ενδιαφέρουσα η θεωρία γιατί θέλουν οι άνθρωποι να μας καταστρέψουν. Αν και εκεί πέρα δείχνει ένα διαφορετικό σκάφος από τα άλλα στην πρώτη σκηνή.

Αυτό με την τεχνολογία ισχύει και το σχολιασα με αυτους που ήμουν σινεμα, αλλά νταξει τώρα ρε παιδί μου.
    Οι δύο τύποι είπαν ότι θα μείνουν με τον καπετανιο till the end χοχο.
    Αυτό με τη Shaw μόνο αστείο, αλλά πάλι νταξει ρε παιδί μου.

Ρα η Shaw μετά λογικά αισθανόταν ασχημα από την επέμβαση αφαίρεση καλαμαριού.

Senior Member wraithgr's Avatar

Spoiler
    Στανταρ η shaw αυτό που είχε ήταν ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΛΗΓΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ που ήταν κλεισμένη με συρραπτικό (γενικά πολύ ζόρι το disbelief στο κλείσιμο της πληγής και το πόσο λίγο την επηρέασε...)
    κατά τα άλλα το συζητούσα με ένα φιλαράκι και η θεωρία μου έχει τρύπες γιατί παραείναι τραβηγμένο οτι ο πρώτος engineer ήπιε το goo, και διαλύθηκε, και μετά απο εκατομύρια χρόνια βγήκαν οι άνθρωποι και είχαν ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΟ DNA..

και βασικά αυτό:
    http://badassdigest.com/2012/06/03/m...eus-disappoint
    Last edited by wraithgr; 10-06-2012 at 18:09.
    Shall I say I was wrong, if I'm right?

Senior Member Weedow's Avatar

Quote Originally Posted by Clockwork Orange View Post
    Ζουμε στην εποχη που σειρες >>> ταινιες. λογικο το βρισκω
    Δυστυχώς true story...

ρεταλι BURNIN AMBITION's Avatar

Quote Originally Posted by Roswell47 View Post
    ε κατι σβαρτζενεγκερ ειδα και δεν ψηθηκα. ασε που δεν ειμαι και πολυ του minigun.
    tha se fwnazw rozalia apo edw kai pera. sou axizei

ante des to predator re kamari mou. get to the choppaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    ποθτανα ολα
    <Mitsmann>
    ολοι ειστε αβαγκαρντς αλλα οταν μπαινει το ΜΠΑΗ ΜΟΥΝΛΑΗΤ ΓΟΥΗ ΡΑΗΝΤ θυμαστε ολοι τι ειστε και απο που ερχεστε

iola 11
    www.facebook.com/iola11
    www.reverbnation.com/iola11 www.soundcloud.com/iola11 www.twitter.com/iola11band

Quote Originally Posted by Atropos View Post
    Κατά τ' άλλα, γι αυτόν το λόγο το GoT είναι σειρά με @@. Αν ήταν να κερδάει πάντα ο καλός και ο Ολυμπιακός με το Αιγάλεω, θα βλέπαμε Σβαρτσενέγκερ.

Από τίτλους τέλους:

Ωραίο σκηνοθετικά με εντυπωσιακές σκηνές κλπ, αλλά το σενάριο μπάζει από παντού, οι χαρακτήρες μετά το πρώτο μισό της ταινία συμπεριφέρονται εντελώς ακατανόητα, και γενικά μου άφησε μια αίσθηση ότι γράφτηκε στο πόδι.

Spoiler