δεν ξερω που να το βαλω, οποτε το βαζω εδω. γενικα εχω ξεκινησει μια αποστολη οτι μεχρι το τελος του 2012 θα προσπαθησω να καλυψω τα σημαντικοτερα εργα του μαρξ. καποια τα εχω ξαναδιαβασει (τα μικρα δηλαδη - κριτικη της εγελιανης φιλοσοφιας, εβραϊκο ζητημα, χειρογραφα, ταξικοι αγωνες στη γαλλια, 18η μπρυμαιρ, μανιφεστο, εμφυλιος πολεμος στη γαλλια, μισθωτη εργασια και κεφαλαιο, μισθος τιμη κερδος, κριτική του προγράμματος της γκότα) οποτε πιθανο ειναι και να το επιτυχω. γενικα εμπιστευομαι τον στοχαστη, οποτε με τα grundrisse δεν απορω. εκει που ειναι το μεγαλο ζητημα ομως ειναι στο Κεφαλαιο, ειδικα οταν διαβαζω πραγματα σαν αυτο ή σαν την μπροσουριτσα της Ελλης Παππα που ειχε βγαλει η αγρα για την κοντρα της με το κκε οσον αφορα την επιλογη της να μην χρησιμοποιησει την μεταφραση της συγχρονης εποχης στα βιβλια της. Μ' αυτα και μ'αυτα πηρα την αποφαση να το διαβασω στ' αγγλικα, οποτε ξεκινησα να ψαχνω να δω εκδοσεις. Τα ματια μου αντικρυσαν τα εξης εξωφυλλα:
α) Ο Μαρξ σε ανταγωνισμο με τον Κωδικα Ντα Βιντσι ως διεθνες μπεστ σελερ
β) Ο Μαρξ ως μασονικη ή αντι-μασονική προπαγάνδα
γ) Ο Μαρξ ως αγαπητο μου ημερολογιο
δ) Ο Μαρξ και ο τουρισμος
κανε θε μου να διαβαζεται αυτο της Penguin, τα αλλα ντρεπομαι να τα βαλω σπιτι μου.