Σφηνότουβλε, θα σου κάνω 2 σύντομες παρατηρήσεις γιατί δε διαφωνώ σε τίποτε από όσα λες.

Αρχικά, δεν είναι το θέμα να αποδώσεις ευθύνη σε κάποιον. Πολύ απλά, με τον ίδιο τρόπο μπορείς να πεις "ξέρεις τι, ψήφιζες πασοκ όλα αυτά τα χρόνια, σου αξίζει το ΔΝΤ τώρα γιατί το επέλεξες". Μία πολιτική ανάλυση δε μπορεί να πατάει στη συλλογική ευθύνη με κανέναν τρόπο.

Ο περιπτεράς δεν ξέρει τι είναι το Δουβλίνο 2 γιατί δεν του το μαθε κανείς, αλλά κάποια στιγμή θα θέσει στον εαυτό του το ρητορικό ερώτημα "giati h germania den exei afganous?", ή κάτι τέτοιο. Αυτό μόνο του δεν πρόκειται να φέρει κάτι, και αυτό είναι νόμος της Ιστορίας έτσι κι αλλιώς. Δεν μπορείς να περιμένεις την ίδια αναλυσάρα από κάποιον που συνηθίζει να κάνει αναλυσάρες με μερικά λαϊκά (για να μην πω λούμπεν) στοιχεία. Κάθε πολιτικό ζήτημα είναι αντιμετωπίσιμο από πολιτικές ομάδες, κόμματα κλπ, χοντρικά ξέρουμε ότι ο λαός συγχύζεται και οι πρωτοπορίες του δίνουν τη λύση και την κατεύθυνση. Επαναλαμβάνω, κάθε πολιτικό ζήτημα, όχι το μεταναστευτικό. Αν όταν τα βρίσκουμε σκούρα σε κάτι γυρίσουμε στο χαοτικό "ναι αλλά εσένα που σου συμβαίνει, ξέρεις τι είναι αυτό;" κλπ, θα πετάμε το μπαλάκι ως συνηθίζεται στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα και φυσικά όχι μόνο άκρη αλλά ούτε ένα απλό συμπέρασμα δε θα βγει.

Επίσης, σιγά μην ψήφισε έστω και κατα διάνοια κάτι η Ελλάδα που επηρρεάζει το Αφγανιστάν. Η πόλη της Αθήνας, (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, δεν είναι το πόιντ μου και δε θέλω να ακούσω μαλακίες πάνω σε αυτό), επιλέχθηκε σαφέστατα και δεδηλωμένα από την ΕΕ (ναι, Δουβλίνο 2) να αναλάβει να μπαλώσει το ξερίζωμα που προκαλεί η ιμπεριαλιστική κτηνωδία στην Ασία προκειμένου οι παραγωγικές της δυνάμεις (της ΕΕ) να μην αλλοιωθούν ούτε στο ένα εκατομμυριοστό. Είμαι υπέρ της μετανάστευσης, και από κοινωνικής απόψεως και από βιολογικής, αλλά εδώ για πρώτη φορά η παγκόσμια ιστορία ανακόπτεται βίαια κι εμείς συζητάμε για τους ξενόφοβους περιπτεράδες που δεν ξέρουν γιατί είναι βλάχοι φασίστες.