Page 289 of 539 FirstFirst ... 189239279287288289290291299339389 ... LastLast
Results 4,321 to 4,335 of 8081

Thread: Μια ακόμα πιο εξαιρετική εποχή.

Senior Member

Σύγκρινε κανείς έλληνες και ξένους έτσι γενικά; Συγκρίνουμε εμάς με τους αλλοδαπούς που βρίσκονται εδώ στη χώρα μας. Διότι το όποιο κακό ή καλό το προκαλούν αυτοί, όχι οι άλλοι που πίνουν το καφεδάκι τους στην Καζαμπλάνκα ή δεν ξέρω εγώ που.
    Άρα, οι αλλοδαποί που βρίσκονται στη χώρα μας, έχουν και παραέχουν περισσότερες πιθανότητες να εγκληματίσουν. Εσύ δεν ξέρω σε ποιο κόσμο ζεις, αλλά και ο πιο καθυστερημένος όπως λες και εσύ, βλέπει τι του γίνεται καθημερινά και δε χρειάζεται ούτε στατιστικά ούτε αναλύσεις ούτε τίποτα.
    Αν εσύ νομίζεις οτι είσαι πιο ανθρωπιστής, πλανάσαι.

Defunct Economist

Quote Originally Posted by Atropos View Post
    Σύγκρινε κανείς έλληνες και ξένους έτσι γενικά; Συγκρίνουμε εμάς με τους αλλοδαπούς που βρίσκονται εδώ στη χώρα μας. Διότι το όποιο κακό ή καλό το προκαλούν αυτοί, όχι οι άλλοι που πίνουν το καφεδάκι τους στην Καζαμπλάνκα ή δεν ξέρω εγώ που.
    Άρα, οι αλλοδαποί που βρίσκονται στη χώρα μας, έχουν και παραέχουν περισσότερες πιθανότητες να εγκληματίσουν. Εσύ δεν ξέρω σε ποιο κόσμο ζεις, αλλά και ο πιο καθυστερημένος όπως λες και εσύ, βλέπει τι του γίνεται καθημερινά και δε χρειάζεται ούτε στατιστικά ούτε αναλύσεις ούτε τίποτα.
    Αν εσύ νομίζεις οτι είσαι πιο ανθρωπιστής, πλανάσαι.
    ανθρωπιστής δεν είμαι, δεν αγαπάω τους ανθρώπους γενικότερα, εσενα πχ ανετα θα σε εχωνα στο φούρνο με πατάτες και θα σε τάιζα σε πεινασμένους πακιστανούς.

Ον τοπικ, το τι βλέπεις γύρω σου δεν με ενδιαφέρει γιατι δεν είσαι αντικειμενικός, κανείς δεν είναι. Και είσαι τόσο ΚΑΘΥΣΤΕΡΑΣ που δεν καταλαβαίνεις οτι το επιχείρημα μου ΔΕΝ ειναι "μπορώ να αποδείξω μαθηματικώς με βαση τα παραπάνω στατιστικά οτι ενας ξενος δεν κλέβει περισσότερο απο έναν έλληνα", το επιχείρημα μου είναι "μπορώ να αποδείξω μαθηματικώς οτι ειναι αδύνατο με βάση τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία να συμπαιράνεις οτι οι ξένοι κλέβουν περισσότερο απο τους έλληνες".
    Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
    J. M. Keynes.

Δράκος ikonoklast's Avatar

Atropos, κάτι λογιστής/μανατζερ/σκατατζής ιδ. υπάλληλος δεν είσαι; Με χαοτική διαφορά ο πιο άχρηστος παραγωγικός κλάδος στην Ελλάδα. Και μαλάκες μικροαστοί και μηδεν παραγωγή. Ελπίζω τώρα που η Τρόικα θα σας ρίξει τα μισθά στα 200€ να αρχίσετε να την κάνετε μαζικά για κανα Λονδίνο.

Εκεί, ο αντίστοιχος ΜΑΛΑΚΑΣ ιδ. υπάλληλος δε θα μένει στο νότιο τότεναμ με τη γυναικούλα του. Γιατί θα έχει γεμίσει έλληνες.

Anti-Hero Reject's Avatar

Περί λογιστή/μάνατζερ/ιδ υπάλληλο και αχρηστείας, πέταξες μαλακία ικονοκλαστ.

Αλλά ας πεί κάποιος στον Άτροπο για 565388236465 φορά ότι η εγκληματικότητα δεν είναι αποτέλεσμα εθνικής προέλευσης, αλλά παιδείας και κράτους.
    Σε οποιοδήποτε κράτος υπάρχει φτώχεια, υπάρχει και έγκλημα. Το ίδιο ισχύει και για μικρότερες κλίμακες, όπως περιοχές.
    Όταν το έγκλημα ξεφέυγει από τα οικονομικά κίνητρα και πάει αλλού, εκεί έχουμε έλλειψη παιδείας. Που μάντεψε Άτροπε, το ίδιο το κράτος πρέπει να την παρέχει.
    Barry Prudom-He's Public Enemy No1.

Senior Member freak brother's Avatar

Quote Originally Posted by katwrimos View Post
    Quote Originally Posted by rottenside View Post
    Quote Originally Posted by Atropos View Post
    rottenside για διάβασε καλά τον πίνακα, και πες μου αν το 10% των αλλοδαπών που μένει στην Ελλάδα διαπράττει το 10% των αδικημάτων.
    Για δες ληστείες στην επικράτεια π.χ.
    θεωρεις το ποσοστο αυτο + τα υπολοιπα στοιχεια του πινακα ικανοποιητικα για να ριξεις αποκλειστικες ευθυνες στους αλλοδαπους?
    Ακριβώς. Εχω ξαναπεί οτι για στατιστικούς λόγους, δεν υπάρχει καμία βαση για να στηρίξει κανείς την υπόθεση οτι ενας ξενος είναι πιο πιθανό να εγκληματίσει απο εναν Έλληνα. Αν είχαμε ενα δείγμα που έλεγε οτι το 10% των αλλοδαπών στην ελλάδα διαπράττει το 10% των εγγλημάτων, αυτό θα σήμαινε οτι ενας αλλοδαπός είναι λιγότερο πιθανό να εγγληματίσει απο εναν έλληνα, γιατι το δείγμα των ελλήνων περιλαμβάνει και πλούσιους. Η σωστή σύγγριση είναι ανάμεσα σε έλληνες και ξένους με ιδια είσοδήματα και εχοντάς υπόψη οτι οι μπάτσοι χαλαρά θα τα ρίξουν σε ξένο για οποιοδήποτε αδίκημα δεν έχουν άλλα στοιχεία. Αυτή είναι στοιχειώδης στατιστική και υπάρχουν σολιντ μαθηματικές αποδείξεις για το οτι είναι αδύνατο να υπολογίσεις αν η πιθανότητα να εγκληματίσει ενας ξένος είναι μεγαλύτερη απο την πιθανότητα να εγγληματίσει ένας έλληνας αν δεν λαβεις υπόψη σου το εισόδημα των συλληφθέντων, ως εκ τούτου όποιος διαφωνει είναι καθυστερημένος

Quote Originally Posted by freak brother View Post
    αποκλειστικα οχι , για αυξηση επιπεδου 40-50% σιγουρα.
    ακομα και αν ειναι πρόην συντάκτης του metal disorder.

ενας φτωχος πιστευεις οτι ειναι πιθανοτερο να κανει καποια κλοπη απο εναν μη φτωχο ? εαν οχι διαφωνουμε εαν ναι , μαντεψε γιατι ειναι πιθανοτερο να παρανομησει καποιος που φευγει απο την χωρα του λογω φτωχειας και δεν εχει καμια ελπιδα να βρει καποια δουλεια που να του προσφερει τα προς το ζειν εδω .
    Last edited by freak brother; 29-03-2012 at 23:38.
    σηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
    http://stresss.deviantart.com
    http://www.myspace.com/posteke
    Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa

στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry

Ράμπο του ΣΔΟΕ stam and the witches's Avatar

Αν θέλουμε να στηρίξουμε ένα πόιντ, γενικά, πρέπει να το στηρίζουμε και όχι να λέμε μαλακίες. Μου κάνει εντύπωση που όταν μιλάμε για το μεταναστευτικό οι μόνες αντιδράσεις είναι μερικές σπασμωδικές-αντανακλαστικές αντεπιθέσεις περί φασισμού (δεν τους θες γιατί είσαι φασίστας, που ναι οκ, αλλά σε τι ωφέλησε μόλις αυτό που είπες), μερικά τρομερά συμπεράσματα του στυλ "είναι εγκληματίες γιατί είναι φτωχοί" (thank you captain obvious, η ζωή μου έγινε μόλις καλύτερη) και μερικά φανταστικά επιχειρήματα όπως το πανηλίθιο "και οι Έλληνες στην Αμερική τα ίδια κάνανε", γιατί άλλωστε έχω βασίσει την ύπαρξή μου στους προγόνούς μου σε αυτό και το 2012 πρέπει να απολογούμαι για άτομα με τα οποία συνδέομαι αιξ αίματος.

Μία ακόμα παρατήρηση, χωρίς κάποια ιδιαίτερη σημασία: δεν είναι το κράτος που υποθάλπτει το ρατσισμό. Το κράτος δεν ασχολείται με απολύτως τίποτα για την ακρίβεια, οπότε όλα τα άλλα έπονται.

Αν είναι να μιλήσουμε πολιτικά, το λιγότερο και πιο αυτονόητο που έχω να πω, όπως έχω ξαναπεί, είναι ότι πρέπει να σβηστεί από το χάρτη επειγόντως η συνθήκη Δουβλίνο 2, προκειμένου η ανθρωπότητα να πάρει το δρόμο της όπως έπαιρνε εκατομμύρια χρόνια τώρα με τις μετακινήσεις πληθυσμών που όχι μόνο δεν έβλαπταν αλλά ήταν απαραίτητες για την ιστορική εξέλιξη. Με το να τις παίζουμε στα στενά για μία νομοτέλεια που θα συνεχίσει να συμβαίνει στον αιώνα τον άπαντα είναι τουλάχιστον ηλίθιο, αυτό πιστεύω.

Senior Member freak brother's Avatar

εσυ εχεις καταλαβει οτι ο κατωριμος πιάνει τα προφανη?
    σηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
    http://stresss.deviantart.com
    http://www.myspace.com/posteke
    Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa

στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry

Senior Member rage for order's Avatar

Quote Originally Posted by stam and the witches View Post
    Μία ακόμα παρατήρηση, χωρίς κάποια ιδιαίτερη σημασία: δεν είναι το κράτος που υποθάλπτει το ρατσισμό. Το κράτος δεν ασχολείται με απολύτως τίποτα για την ακρίβεια, οπότε όλα τα άλλα έπονται.
    γράψε καλύτερα τι εννοείς γιατί δεν παίζει να είσαι τόσο χαζός.

Senior Member

Quote Originally Posted by Reject View Post
    Περί λογιστή/μάνατζερ/ιδ υπάλληλο και αχρηστείας, πέταξες μαλακία ικονοκλαστ.

Αλλά ας πεί κάποιος στον Άτροπο για 565388236465 φορά ότι η εγκληματικότητα δεν είναι αποτέλεσμα εθνικής προέλευσης, αλλά παιδείας και κράτους.
    Σε οποιοδήποτε κράτος υπάρχει φτώχεια, υπάρχει και έγκλημα. Το ίδιο ισχύει και για μικρότερες κλίμακες, όπως περιοχές.
    Όταν το έγκλημα ξεφέυγει από τα οικονομικά κίνητρα και πάει αλλού, εκεί έχουμε έλλειψη παιδείας. Που μάντεψε Άτροπε, το ίδιο το κράτος πρέπει να την παρέχει.
    Γλυκέ μου πάνκη, δε διαφωνούμε καθόλου. Το λες και μόνος σου, σε όποιο κράτος υπάρχει φτώχεια υπάρχει και έγκλημα. Ε, κάπου κάποιοι έγιναν πιο άτακτα παιδάκια. Κάποιοι κάπου έμαθαν αλλιώς, και τώρα ήρθαν εδώ. Το κράτος όμως δε φταίει για τον Γεωργιανό, που ήρθε πριν 10 χρόνια στην Ελλάδα και κάνει ότι κάνει εδώ. Ούτε για τον Βούλγαρο κτλ κτλ μην επαναλαμβάνομαι και δεν έχω όρεξη να ακούω και άλλα μπινελίκια. Εν ολίγοις, όπως οι έλληνες είναι αποδεδειγμένα μαλάκες σε κάποια πράγματα, έτσι και κάποιοι αλλοδαποί από συγκεκριμένες χώρες, έτσι έζησαν, έτσι έμαθαν να επιβιώνουν, δεν ξέρω γώ τι, είναι πιο επιρρεπείς στο έγκλημα. Και αυτό το βλέπουμε, τώρα αν θέλετε κάποιοι να κάνετε το άσπρο μαύρο, κάντε το.
    Και όντως είναι τελευταία φορά που αναφέρομαι, εδώ δε τα βρίσκουμε στα ποδοσφαιρικά θα τα βρούμε στα πολιτικά;
    Δικό σας.....

Ράμπο του ΣΔΟΕ stam and the witches's Avatar

Quote Originally Posted by rage for order View Post
    Εννοώ ότι το κράτος είναι παντελώς διαλυμένο και υπερχρεωμένο, η δημόσια υγεία είναι διαλυμένη, η παιδεία είναι διαλυμένη, η αυτοδιοίκηση είναι διαλυμένη, η δόμηση είναι διαλυμένη, οι τοπικές οικονομίες είναι διαλυμένες, κι έρχεται ο κάθε καυλωμένος και μου περιγράφει μία σκοτεινή συνομωσία η οποία αβαντάρει το ρατσισμό αντί να δει γύρω του ότι το σκηνικό είναι οριακά post-apocalyptic. Δεν είναι ότι περίμενα και καμία τρομερή κοινωνική ανάλυση, αλλά τουλάχιστον να βρίσκουμε τις αιτίες στα προβλήματά μας λίγο πιο σωστά.

Senior Member mourning apocalypse's Avatar

Bασικά αυτό το post-apocalyptic σκηνικό που περιγράφεις είναι που οδηγεί τους διάφορους κρατικούς φορείς να πιαστούν από τη σανίδα του ρατσισμού και της πόλωσης μεταξύ ελλήνων και αλλοδαπών καθώς έχουμε να κάνουμε με ένα θέμα άμεσα συναφές με οποιοδήποτε κομμάτι της κοινωνίας είτε μιλάμε για πλούσιες οικογένειες των βπ που προσλαμβάνουνε φιλιππινέζες να τους κρατάνε τα μυξιάρικα,είτε για τη γριά με τα 350 ευρώ σύνταξη που προχτές της ψείρησαν τη τσάντα στα κάτω πατήσια.
    Έντονα πολιτική χροιά και επαναστατική διάθεση, είχε η συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο λιμάνι Κατακόλου, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Δράκος ikonoklast's Avatar

Quote Originally Posted by rage for order View Post
    Εννοώ ότι το κράτος είναι παντελώς διαλυμένο και υπερχρεωμένο, η δημόσια υγεία είναι διαλυμένη, η παιδεία είναι διαλυμένη, η αυτοδιοίκηση είναι διαλυμένη, η δόμηση είναι διαλυμένη, οι τοπικές οικονομίες είναι διαλυμένες, κι έρχεται ο κάθε καυλωμένος και μου περιγράφει μία σκοτεινή συνομωσία η οποία αβαντάρει το ρατσισμό αντί να δει γύρω του ότι το σκηνικό είναι οριακά post-apocalyptic. Δεν είναι ότι περίμενα και καμία τρομερή κοινωνική ανάλυση, αλλά τουλάχιστον να βρίσκουμε τις αιτίες στα προβλήματά μας λίγο πιο σωστά.
    Ναι ρε τύπε, αλλά το ένα πράγμα που λειτουργεί (ως όφειλε) είναι οι μπάτσοι και το παρακράτος συνεπικουρούμενα απο άθλια ΜΜΕ που παράγουν πόλωση και εκφασισμό. Δεν υπάρχει κάποια συνωμοσία απο πίσω, απλά ισχύουν και τα δύο και το ένα υποβοηθά το άλλο.

Giagias me Jazzmaster Marillion's Avatar

σταμ χώρια που στην χριστιανοδημοκρατικη ελλαδίτσα μας δεν υπηρξε ποτέ προσπαθεια ενσωματωσης σλλοδαπών στην αγορά εργασίας, ειδικότερα οταν μιλάμε για αξιοποίηση πιο τεχνοκρατικών θέσεων (είτε δημοσίου, είτε ανώτερα επαγγελματα ιδιωτικού τομέα). ούτε ποτέ συνεβαλλε θετικά στα ασφαλιστικά των εργατών, ούτε επεβαλε αξιοκρατία στους διαγωνισμούς, ούτε ''νομιμοποίησε'' αμέσως άτομα σε παραγωγικές θέσεις. οπότε οταν μιλάς για κράτος που δεν υποθάλπτει τον ρατσισμό αλλά δεν κάνει τίποτα, λέμε το ίδιο ακριβώς πράγμα αλλά από μία ρεαλιστικη βάση και όχι συνομωσιακή.

INDIE ROCK, PUNK-METAL, EMOCORE COMMANDO

http://letselectrify.blogspot.com si senior boss man, england very pretty

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ
    ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΒΟΛΑΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Senior Member

stam, και μένα από την άλλη μεριά μου κάνει εντύπωση που παίρνεις ως δεδομένο ότι όλοι στην ελλάδα (και σε όλα τα υπόλοιπα κράτη βασικά, με διακυμάνσεις που οφείλονται στα συμφέροντα και στην παιδεία του κάθε λαού) μπορούν να συμπεράνουν τα προφανή. εγώ άλλα βλέπω πάντως. και μέσα στο σπίτι μου και σε όλα τα επαρχιακά μέρη της ελλάδας που έχω βρεθεί. συγκεκριμένα, ακόμα και σήμερα, στα αλήθεια πιστεύω πως υπάρχει μεγάλο ποσοστό ελλήνων που βασίζουν την ύπαρξή τους στην εξ αίματος συγγένεια τους με τον αριστοτέλη και των κολοκοτρώνη, ή έστω στην ανάσταση του ανδρέα παπανδρέα. επίσης, μπορεί να μην είναι χρήσιμο να κατηγορείς κάποιον ως φασίστα (έτσι σπασμωδικά και αντανακλαστικά), αλλά σίγουρα είναι χρήσιμο να υποδεικνύεται ο συγκαλλυμένος ρατσισμός όπου αυτός υπάρχει (και στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει) που κάλλιστα μπορεί να μετατραπεί σε φασισμό, ιδιαίτερα σε μια χώρα με τα χαρακτηριστικά της ελλάδας και την τωρινή της κατάσταση. ούτε όλοι έχουν στο μυαλό τους τη φτώχεια ως την κύρια αιτία της εγκληματικότητας. ο περιπτεράς που θα κλάσει μέντες μέρα μεσημέρι που θα του την πέσουν πέντε, περισσότερο θα σκεφτεί τι θα χάσει αυτός από την κλεψιά και πόσο σκατένια κατάσταση είναι να φοβάσαι για τη ζωή σου και όχι πως αυτοί που του την έπεσαν, αναγκάστηκαν αρχικά να φύγουν από την πατρίδα τους επειδή, μεταξύ άλλων, και η κυβέρνηση του περιπτερά (την οποία ψήφισε) συνέβαλε ώστε να μην μπορεί να ζήσει στην πατρίδα του ο κάθε μετανάστης εξ αφρικής και ασίας. επίσης, μάλλον δεν θα σκεφτεί ότι δεν είναι κτήνος από γεννησιμιού του, αλλά έγινε μάλλον γιατι όταν περπατάς ένα χρόνο τρώγοντας κάθε δεύτερη μέρα και εν τέλει φτάνεις στην ελλάδα τρώς βρομόξυλο από τούρκους κι έλληνες και μετά την δέκατηπέμπτη φορά που σε πάνε πέρα δώθε στα σύνορα καταφέρνεις (ή σε αφήνουν) να περάσεις έχοντας βιώσει προκαταβολικά την ελληνοτουρκική φιλοξενία. επίσιμη και ανεπίσιμη. επίσης, σχετικά με το κράτος, είσαι σίγουρος πως το κράτος είπε στους πολίτες του ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες έχουν κακοποιηθεί βάναυσα στα σύνορα αφού πρώτα κακοποιήθηκαν βάναυσα στην πατρίδα τους με τη συμμετοχή του δικού μας κράτους; είπε ότι αυτή η κακοποίηση θα αποκτήνωνε ακόμη και τον βούδα; το αποδέχεται αυτό ο μέσος έλληνας που δεν θέλει τα κάπτεν όμπβιους επιχειρήματα, αλλά ταυτόχρονα δεν λέει να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη για την εξουσιοδότηση που δίνει εδώ και δεκαετίες στις κυβερνήσεις που σιγοντάρουν τα αίσχη που γίνονται εκτός ευρώπης (κι εντός αυτής); είπε στους πολίτες του το κράτος τι είναι το δουβλίνο 2; υπέγραψε το δουβλίνο 2; το υποστηρίζει επίσημα; εξήγησε πώς η πολυλάλητη γεωστρατιγική θέση της ελλάδας μετατράπηκε σε γεωπολιτικό πλεονέκτημα υπερ της υπόλοιπης (ανεπτυγμένης) ευρώπης; εξήγησε ότι οι ολλανδοί για παράδειγμα είναι ανθρωπιστές εκ του ασφαλούς; κατάλαβε ποτέ ο ψηφοφόρος ότι η κατάσταση στην ελλάδα είναι ουσιαστικά ποσταποκαλυπτικ χωρίς σταματημό από το 1830; μάλλον έχεις δίκιο ότι δεν έκανε τίποτα από αυτά το κράτος και μάλλον έχεις άδικο ότι αυτό δεν υποθάλπει το ρατσισμό (μεταξύ άλλων). δεν εμφανίζεται έτσι ο ρατσισμός από το πουθενά, οι καταστάσεις τον γεννούν και οι καταστάσεις σε μεγάλο βαθμό γέννιουνται από αυτά που κάνει ή δεν κάνει το εκάστοτε κράτος (με συμμετοχή και συνενοχή των πολιτών του κράτους βέβαια). όταν θα πας να εξηγήσεις το μεταναστευτικό και τις αιτίες του σε κάναν καταστηματάρχη στο κένρτο ή σε κάναν κτηνοτρόφο στα σύνορα (ή σε οποιονδήποτε άλλο), ξεκίνα με το «Αν είναι να μιλήσουμε πολιτικά» να δούμε τι θα σου πει και μετά αν θες περιορίσου στο ότι για όλα φταίει το δουβλίνο 2 χωρίς να του πεις τι είναι το δουβλίνο δυο. αν του το εξηγήσεις εν τέλει, προσπάθησε να του εξηγήσεις γιατί έχει ευθύνη κι ο ίδιος να δούμε και τότε τι θα σου πει.

Spider Jerusalem Deggial's Avatar

Wall of text hits you for 6 damage.
    No trees were killed to send this message, but a large number of electrons were terribly inconvenienced.