Γκόνζε, θα είμαι σύντομος γιατί βιάζομαι:
Mια σχέση μέσα σε 5,5 χρόνια μπορεί να περάσει από διάφορες φάσεις για τον καθένα από τους 2 ανθρώπους. Το να είναι κάποιος πιο ερωτευμένος από τον άλλον δεν έχει να πεί πολλά πράγματα (άλλωστε είναι πολύ δύσκολο να κρατηθεί ο έρωτας των πρώτων μηνών μετά από τόσο καιρό στα ίδια επίπεδα). Πιθανότατα ο "πιο ερωτευμένος" να παιρνάει μια πιο δύσκολη φάση τώρα και να στηρίζεται περισσότερο στον άλλον απ ότι ο άλλος και να βγαίνει με αυτόν τον τρόπο.
Ο φίλος σου τώρα στην φάση που είναι πως αισθάνεται? "Α κρίμα την κοπέλα, τόσο καλή και ήταν τόσο ερωτευμένη μαζί μου, κομμάτια την έχω κάνει". Πες στο φίλο σου ότι δεν είναι κοινωνικός λειτουργός, απλά για να κάνει τον κόσμο να αισθάνεται καλά και να μένει μαζί της για αυτό τον λόγο.
Επίσης τώρα που την έχει χωρίσει, στην περίπτωση που ξαναγυρίσει, τι είναι αυτό που σκέφτεται πρώτα? Gay mode on: Σκέφτεται πχ ποσο ωραία θα ήταν απλά να κάθονται κάπου πάλι μαζί κλπ ή σκέφτεται ναι οκ, καλή φάση αυτό και του έρχονται κατευθείαν τα αρνητικά που μπορεί να έχει η κοπέλα. Σκέψου και αυτό που είπε ο Ριτζεκτ με το πως θα αντιδρούσες αν την έβλεπες τώρα στον δρόμο με άλλον ή μάθαινες ότι είναι με κάποιον άλλον.
Να πείς του φίλου σου, πως η συνηθεια είναι ένα πολύ ύπουλο πράμα, το οποίο είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις. Το βασικότερο είναι να δείς πως αισθάνεσαι για αυτήν. Γιατί το "είμαι λιγότερο ερωτευμένος από αυτήν, μετά από 5,5 χρόνια" δεν έχει να πεί και πολλά πράγματα. Για κάποιο λόγο ήσουνα τόσο καιρό μαζί της και για κάποιο λόγο χώρισες τώρα. Γουστάρεις/θες να είσαι μαζί της και απλά θεώρησες άδικο για αυτήν να είναι πιο εξαρτημένη από σένα ή είναι απλά μια σχέση που έφτασε στον καιρό της και σε 3 μήνες ξέρω γω θα σκέφτεσαι "χμ, πολύ καλή κοπέλα η τάδε, μεστην καρδιά μου την έχω, να ναι πάντα καλά".
Αυτά τα λίγα προς το παρον.