ρε Μπερνι, μηπως σε σχεση με τους συναδελφους σου ησουν με καλυτερα λεφτα? Επειδη λες πως οι αλλοι ειναι νιουμπαδες, τεσπα καταπατηση των δικαιωματων ειδικα αυτο που σου εκαναν με το ΙΚΑ σκατα να φανε και να τους παρεις ολη την πελατεία
ρε Μπερνι, μηπως σε σχεση με τους συναδελφους σου ησουν με καλυτερα λεφτα? Επειδη λες πως οι αλλοι ειναι νιουμπαδες, τεσπα καταπατηση των δικαιωματων ειδικα αυτο που σου εκαναν με το ΙΚΑ σκατα να φανε και να τους παρεις ολη την πελατεία
mα εκει εινα ιοτο περιεργο. και οι αλλοι δεκαν ευρω παιρνουν. τους ρωτησα. και σκεψου τον πρωτο μηνα που με πληρωσαν μου ειχαν βαλει 9 ευρω την ωρα και τους την ειπα. και καλα καναν λαθος και τετοια, και μετα το διορθωσαν. τι να πω....
ποθτανα ολα
<Mitsmann> ολοι ειστε αβαγκαρντς αλλα οταν μπαινει το ΜΠΑΗ ΜΟΥΝΛΑΗΤ ΓΟΥΗ ΡΑΗΝΤ θυμαστε ολοι τι ειστε και απο που ερχεστε
iola 11
www.facebook.com/iola11 www.reverbnation.com/iola11 www.soundcloud.com/iola11 www.twitter.com/iola11band
σορυ κιολας αλλα εισαι εκτος τοπου και χρονου. δε μπορεις να νιωσεις, σεβαστο, αλλα μη το γαμας ρε συ. ψοφησε το ερμο
(να ξερεις δε σε μουτζωσα εγω ε, δεν ειμαι κακεντρεχης)
ποθτανα ολα
<Mitsmann> ολοι ειστε αβαγκαρντς αλλα οταν μπαινει το ΜΠΑΗ ΜΟΥΝΛΑΗΤ ΓΟΥΗ ΡΑΗΝΤ θυμαστε ολοι τι ειστε και απο που ερχεστε
iola 11
www.facebook.com/iola11 www.reverbnation.com/iola11 www.soundcloud.com/iola11 www.twitter.com/iola11band
για τη δουλεια μας και την προυπηρεσια μου, τα δεκα ευρω ισως ναναι και λιγα. εχω 2 φιλες με λιγοτερα χρονια προυπηρεσιας, πολυ πιο απειρες που παιρνουν 12. (κωλοφαρδες)αλλα αυτα ειναι περιπτωσεις. οπως και ξερω και εκμεταλευτες εργοδοτες που δινουν στους καθηγητες τους 7 ευρω την ωρα. τα δεκα ευρω ειναι πολυ νορμαλ. εκει θελω να καταληξω.
σε στεγνοκαθαριστηριο δουλευεις και παιρνεις 5 ευρω την ωρα ρε. εκτος και αν θελεις να με συγκρινεις με πιτσαδορους( νο οφενς στο επαγγελμα)
ποθτανα ολα
iola 11
Μπέρνι πήγαινε αύριο και πες ότι θα δουλεύεις για την ψυχή της μάνας σου και για την μόρφωση των παιδιώνε.
Όχι να λέει και ευχαριστώ όμως στα δέκα ευρώ, ή και λιγότερα από ότι κατάλαβα με τις μειώσεις, και να βάζει και ΙΚΑ, την στιγμή που οι υπόλοιποι για την ΙΔΙΑ δουλεια στο ΙΔΙΟ φροντιστήριο παίρνουν περισσότερα και του άλλου του κόβουν.
Ζόρι πάντως. Η δικαιολογία για την μείωση, ήταν η κρίση ε ? Δίδακτρα έχουν μειώσει?
I don't do drugs. I am drugs.
ακριβως αυτο ρε συ. αν ηταν σε ολους το ιδιο, λες ενταξει 2 μηνες μειναν κανεις υπομονη γιατι γουσταρεις τη δουλεια σου, δε θελεις να αφησεις ξεκρεμαστα τα παιδια, αγαπας το φροντιστηριο κτλ κτλ. ομως ρε συ 2 καθηγητες ρωτησα και δε τους εχουν αγγιξει καν. (αλλοι 2 ειναι αμα τους δω θα ρωτησω και εκεινους αλλα ...
το οτι το φροντιστηριο βεβαια δε παει καλα, ειναι δεδομενο. δεν εχει φετος πολλα παιδια. το βλεπω και εγω. αλλα δε θα το ξελασπωσω μον οεγω και οι αλλοι θα περνανε ζωη και κοτα. εν τω μεταξυ οι ιδιοκτητες του φροντιστηριο, τι νομιζαν οτι εγω δε θα το μαθω? εκτος και αν πραγματικα θελαν εμεσα να με διωξουν και ολα αυτα ειναι στημενα. τεσπα οσο το σκεφτομαι τοσο χαλιεμαι... θα δουμε...
ποθτανα ολα
iola 11
Διακρίνω με βάση τις αντιδράσεις ότι και τώρα αλλά και παλαιότερα που είπα κάτι αντίστοιχο σχετικά με τα μεγέθη των μισθών ορισμένοι αλλαλάζουν. Προφανώς και δε μου αρέσει αυτό που γίνεται, το τρώω κι εγώ στη μάπα (είπα αλλού πόσα παίρνω και είναι ΠΟΛΥ λιγότερο από του Μπέρνη, όπως και σχεδόν όλοι οι συνομίληκοι εργαζόμενοι φίλοι μου), απλά λαμβάνω πολλές αντιδράσεις του τύπου "έχω σπουδάσει τόσα χρόνια, μεταπτυχιακά, γλώσσες και παίρνω τόσα φραγκοδίφραγκα, εκμεταλλευτές" κτλ. Τα οποία είναι σωστά αλλά ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ όσο και να μην ΜΑΣ αρέσει ή και να δυσκολευόμαστε να αφομοιώσουμε την πραγματικότητα. Η άλλη λύση ΔΥΣΤΥΧΩΣ είναι η ανεργία, ρωτήστε με, την έκανα τους τελευταίους 8μιση μήνες και είναι ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. Τις υπόλοιπες ειρωνίες καρφί πίσω στην κωλάρα του καθένα.
Και επίτηδες δεν αναφέρθηκα στην υποπερίπτωση σύγκρισης με μισθό συναδέλφων γιατί είναι προφανής μαλακία που δεν επιδέχεται και πολλής συζήτησης.
Έχει διαφορά να λές ότι μαλακία και τα λοιπά και άλλο να λες σε φάση: Μαλάκα μου να λες και ευχαριστώ.
Εννοείται υπάρχουν χειρότερα αλλά νομίζω αν κοιτάμε τα χειρότερα μια ζωή θα λέμε καλά είμαι ακόμα ας μη το κάνω θέμα (τη δουλεία, το νοίκι το οτιδήποτε).
Μπορεί να μην πεθαίνω στην πείνα ακόμα, αλλά με συγχωρείς δεν θα πω και ευχαριστώ.
Και Η. μην το παίρνεις προσωπικά απλά κάτι παρόμοιες μαλακίες τις ακούω πολύ τελευταία.
I don't do drugs. I am drugs.
Ίον Στορμ, εκτός του ότι δεν βγαίνει νόημα από τα ποστς σου τύπου "Εχει διαφορά να λές ότι μαλακία και τα λοιπά και άλλο να λες σε φάση: Μαλάκα μου να λες και ευχαριστώ.", νομίζω ότι συμφωνήσαμε αλλού ότι δε μπορούμε να συνεννοηθούμε. Γιατί λοιπόν συνεχίζεις να το παλεύεις ρε παλικαρά μου? Πχ πάλι που σκατά είπα ότι πρέπει να πει κάποιος και ευχαριστώ? Ρε γαμώ που μπλέξαμε..
το θεμα δεν ειναι ποσα παιρνω. το θεμα ειναι οτι πλεον με οσα κοβουν θα εινα ισα να ποαιρνω 5. και δε μουθ πληρωνουν και την ωρα μου οταν παω κει και δεν ερχονται τα παιδια, και το πασχα δε μου δινουν τις ωρες που χανονται (τα οποια τα δινουν παντου ε) και ουσιασρτικα τον απριλη μαγκα μου θα βγαλω 140 ευρω και θα δωσω τα 100 στο ικα. ειναι σαφες τωρα γιατι λεω φακ μαι λαιφ? ευχαριστω
υγ, αν μου λεγαν οτι κοιτα μαγκα εχουμε κριση. παιρνεις δεκα ευρω? ε απο τωρα θα παιρνεις 8. χωρις να εχω να πλερωνω εγω ικα κτλ κτλ. προφανως ολα αυτα τα ποστ μου δε θα ειχαν γινει. κατανοω που ζω ξερω τι γινεται γυρω μου ρε h. αλλα ολα εχουν καποιο οριο ολοι εχουν μια ανοχη. και τα καριολια βασιζονται στο οτι μαρτη αντε βρες φροντιστηριο
ποθτανα ολα
iola 11
Κι έλεγα, ποιος καλοθελητής λείπει? Έλεος πια με αυτήν την ειρωνία.
Edit: Μπέρνη αυτό που λες στο τέλος για τον Μάρτη + φροντιστήρια προφανώς δεν το είχα σκεφτεί. Βασικά στη θέση σου θα το κουβέντιαζα στα ίσια, χωρίς να εκθέσω συναδέλφους.
Η., έχεις δουλέψει ποτέ σε δουλειά άλλη από νυχτοφύλακας ή συντηρητής φάρων;
Εννοώ, μου κάνει εντύπωση πως σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά δε σου έχουν σπάσει τα μούτρα τίποτα συνάδελφοι. Όχι να σταματήσεις να είσαι πέταμα, αλλά να μαζευτείς λιγάκι. Εκτός αν τα λες μόνο στα ιντερνετς αυτά κι έτσι.