-
Senior Member
Ωραιο θρεντ. Εiναι και θεμα της εποχης μας μιας και πολλοι επιλεγουν τη ζωη στην επαρχια για λογους πρωτιστως οικονομικους.
Στο πισω μερος του μυαλου μου εχω την ιδεα σε πολλα χρονια απo τωρα που θα εχω πουρεψει αρκετα (γιατι εχουμε και μια καριερα να σκεφτουμε μεσα σε ολη τη ζοφιλα των οικονομικων συγκυριων- τρομαρα μου) να αποσυρθω στην Κρητη. Προφανως oμως oταν μιλαω για αποκεντρωση εννοω επαρχια με αμεση προσβαση σε καποια μεγαλη πολη και oχι απομονωση. Δλδ να παω καπου να με φανε τα τσακαλια oχι ποτε! Εχοντας μεγαλωσει αθηνα, δεν μπορω να με φανταστω σε καμια περιπτωση με την τσαπα στο χερι ή να ξεχορταριαζω ενα κτημα ξερω εγω. Εαν ποτε επιλεξω ενασχοληση με καλλιεργεια γης, θα υπαρχουν εργατες για κατι τετοια και θα πρεπει να εχουμε βρει και κατι αλλο να ασχολουμαστε γιατι ποση βαρεμαρα να αντεξει ενας ανθρωπος. Γενικα, θεωρω οτι η προσαρμογη σε ενα τροπο ζωης επαρχιας ειναι σχετικα πιο ευκολη και δυνατη για τους ανθρωπους που εζησαν ή μεγαλωσαν στην επαρχια ή μετα σε ανθρωπους μεγαλης ηλικιας με αλλες αναγκες κοινωνικου γιγνεσθαι. Για ανθρωπους που εχουν μεγαλωσει και περασει το μεγαλυτερο μερος της ζωης τους αθηνα, νομιζω οτι ειναι πολυ δυσκολη μια τετοια αλλαγη. Ειδικα το χειμωνα νομιζω πως η κατασταση ειναι απαλευτη. Θεωρω οτι πρεπει να γινει και μια αναφορα στη γενικοτερη κουλτουρα της επαρχιας και ιδιαιτερα στις αντιληψεις των ανθρωπων που ζουν χρονια εκει. Ειδικα οσοι εχετε παιδακια πρεπει να το λαβετε αυτο υποψιν σας. Ευτυχως ομως, οι συνθηκες αλλαζουν και σε μερικα χρονια απο τωρα θεωρω οτι θα εχει βελτιωθει αισθητα η κατασταση.
Tags for this Thread