Results 1 to 15 of 86

Thread: Κ. Βαξεβάνης

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Blade Runner SpiritCrusher's Avatar

Quote Originally Posted by asimoulis View Post
    βασικά όχι μαλακίες λέω. μπορεί να μην χρειάζονται καν μήνες. απλά να δουλεύει το νομισματοκοπείο ακατάπαυστα.
    Έχω πει και στο παρελθόν πως αυτό είναι από τις μεγαλύτερες βλακείες που κυκλοφορούν εκεί έξω (δηλαδή θέλω να πω πως δεν χώνομαι τώρα σε εσένα συγκεκριμένα ορ σαμθινγκ, απλά το έχω ακούσει πολλάκις).
    Αυτό που είπε και ο Η. (αλλά οκ δεν είπε κιόλας γιατί...) είναι ότι έστω πχ ο πλούτος σου είναι 5 εκατομμύρια δρχ, οπότε και κόβεις 5 εκατομμύρια νομίσματα της 1 δρχ. και τα μοιράζεις. Τώρα το κάθε νόμισμα έχει αξία 1 δραχμή.
    Πας τώρα και κόβεις άλλο 1 εκατομμύριο νομίσματα, σύνολο 6. Τώρα δεν έχεις 6 εκατομμύρια πλούτο, αλλά πάλι 5 εκατομμύρια. Όμως τώρα τα 5 εκατομύρια μοιράζονται σε παραπάνω νομίσματα και άρα κάθε νόμισμα θα έχει αξία 5εκ/6εκ.= 0,83 δρχ.
    Εν συντομία, το να κόβεις χρήμα δεν αυξάνει τον πλούτο, απλά μοιράζει τον πλούτο που ήδη έχεις σε περισσότερα κομμάτια, υποτιμώντας στη πορεία το σύνολο του νομίσματος.
    Last edited by SpiritCrusher; 12-02-2012 at 04:57.
    <menumission> otan fas klwtsia sth mapa pou 8a sou meinei a3exasth 8a to prosexeis to stomataki sou kalutera peoroufhxtra
    <menumission> eunouxismenh orka

Tags for this Thread