Page 63 of 107 FirstFirst ... 1353616263646573 ... LastLast
Results 931 to 945 of 1605

Thread: Musician's off topic chat

314222 Mitsmann's Avatar

Μεταλλιδης
    "Τι χτυπαω??"

"Ενα μονο με ελιες. Και ενα μονο με πατατες."

Quote Originally Posted by Clockwork Orange View Post
    γιατι τοσο μεγαλη διαφορα στην τιμη?
    http://www.liolios.gr/index.asp?page=product&pid=29965
    http://www.liolios.gr/index.asp?page=product&pid=34433
    ξερω οτι οι LTD ειναι κατι σαν φθηνη σειρα αλλα και παλι
    πειτε καμια γνωμη για την "φθηνη"
    ESP κανονική η μία, ESP LTD η άλλη.
    Made in Japan και made in Korea αντίστοιχα.

Η γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζει τα λεφτά της η δεύτερη, αλλά ας πει και κανας άλλος.

Quote Originally Posted by chris_boss View Post
    ποιος είναι αντιπρόσωπος της Markbass στην Ελλάδα; ήταν ο Μεταλλίδης παλιότερα αλλά δε νομίζω να είναι πια.
    Ναι ο μεταλλίδης ήταν παλιά, αλλά τώρα δεν.
    Νομίζω δεν υπάρχει πλέον εδώ αντιπρόσωπος.

μπε το μαύρο πρόβατο Coroner's Avatar

Γενικά ακούγονται καλά λόγια για τις LTD. Ψάξε σε ειδικευμένο forum για περισσότερες λεπτομέρειες.

Πάντως η σύγκριση δεν έχει και πολύ νόημα, αφού η ESP έχει κοστίζει σχεδόν τα διπλά. Προφανώς αν έχεις τόσα φράγκα μπαίνουν και άλλες κιθάρες στο παιχνίδι. Ακόμα και στα 1000€ της LTD μπαίνουν κι άλλες κιθάρες στο παιχνίδι.
    ...when worms are granted wings, angels have to crawl...

Chef Wannabe Clockwork Orange's Avatar

απο αυτα που εχω διαβασει εχω κρατησει οτι ειναι καλες για διαφορα στυλ παιξιματος και διαφορετικα κουρδισματα και ειδικα το 2ο με ενδιαφερει πολυ. για αυτο και μαλλον λεω να προτιμησω μια χωρις floyd. και φυσικα παιζει κ η εξωτερικη εμφανιση τον ρολο της.
    Μα εγώ μ΄ένα άγριο περήφανο χορό σαν αετός πάνω απ'τις λύπες θα πετάξω - Σιγά μη κλάψω σιγά μη φοβηθώ
    Θα πάω να χτίσω μια φωλιά στον ουρανό θα κατεβαίνω μόνο αν θέλω να γελάσω - Σιγά μη κλάψω σιγά μη φοβηθώ

Πρέπει να έχει κανείς ακόμη ΧΑΟΣ μέσα του για να μπορέσει να γεννήσει ένα ΑΣΤΕΡΙ που χορεύει!

Αγκαλίτσας Dr.Gonzo's Avatar

Προφανώς με floating (floyd rose) γέφυρα ότι κούρδισμα κάνεις, αυτό κρατάς. Δηλαδή: Και ένα ημιτόνιο να αλλάξεις, σε μία μόνο χορδή, έχεις αλλάξει το κούρδισμα και τις αρμονικές σε όλες, αλλά και την ισορροπία της γέφυρας (δηλαδή να μην βουτάει πάνω ή κάτω αλλά να είναι παράλληλη με το σώμα). Έχει άλλα θετικά το σύστημα, δεν κάνουμε σύγκριση, απλά ξέρε (που μάλλον ξέρεις) ότι η φάση "α, ας ρίξω ένα τόνο την Μι να κάνω το στάνταρ κούρδισμα Drop-D επιτόπου να τα σπάσω" απλά δεν παίζει με floating bridge. Φυσικά και είναι δυνατόν αλλά θα σου πάρει αρκετή ώρα και εμπειρία από σετάρισμα, όχι απλώς ένα στρίψιμο του κλειδιού.

Deafening, painstaking, BB King

Resident Κύπριος The Donnn's Avatar

Και όμως...άμα έχεις το fine tune screw της Ε τέρμα κάτω, μπορείς άνετα να κάνεις drop D χωρίς να ξεκλειδώνεις και χωρίς να χάσεις το κούρδισμα των υπολοίπων, μόνο με το να ξεβιδώσεις τη βίδα. Υπάρχει και το D-Tuna που το κάνει αυτόματα, αλλά δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει ούτε έχω διαβάσει καλά reviews...αυτό με το fine tuning screw δουλεύει μια χαρά.

To setting για να δεχτεί άλλα κουρδίσματα επίσης δεν είναι μεγάλος κόπος...απλά κάνεις το κούρδισμα που θέλεις, και αναλόγως βιδώνεις/ξεβιδώνεις τις βίδες που κρατάνε τα ελατήρια στο claw απο πίσω για να έρθει το τρέμολο επίπεδο. Είναι trial and error φάση αλλά 2-3 φορές πρέπει να κουρδίσεις/βιδώσεις και θα το βρεις.

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ για χαμηλά κουρδίσματα (εκτός βέβαια από το κατάλληλο gauge χορδών) είναι και το scale της κιθάρας. Είναι πολύ πιο εύκολο να έχεις καλό string tension με κιθάρα 25 και μισό παρά με 24 3/4.

Για τις 2 κιθάρες που πόσταρε ο κουρδιστός, η διαφορά είναι να πέρνεις burger από το Fridays και από το Mcdonalds. Και τα 2 είναι burgers, απλά με διαφορετικά υλικά και τρόπο παρασκευής. Σίγουρα κάποια χρήματα πάνε στο όνομα, αλλά υπάρχουν διαφορές που δικαιολογούν κάποια διαφορά στη τιμή.

* Ξύλα: Και οι 2 κιθάρες είναι mahogany σώμα. Υπάρχουν όμως είδη και είδη. Όσο πιό μεγάλο σε ηλικία είναι το ξύλο, τόσο πιό μεγάλη είναι η πυκνότητα του άρα αυξάνεται το sustain της κιθάρας. Επίσης της LTD η ταστιέρα είναι rosewood ενώ της ESP είναι ebony (πιό ακριβό, πιο bright σαν ήχος, και πιό όμορφο κατα γενική ομολογία - σε σημείο που πολλοί βάφουν μαύρες τις ταστιέρες τους για να μοιάζουν ebony).
    Devil's advocate: Με τις παραμορφώσεις που βάζουμε στον ήχο, οι διαφορές στη ποιότητα του ήχου λόγω των ξύλων εξαφανίζονται. Αν είσαι τόσο ψείρας και μπορείς να ξεχωρίσεις το resonance της πυκνότητας του ξύλου μόνο με την αφή, άλλη ιστορία

* Hardware: To floyd rose 1000 είναι η φτηνή έκδοση του original. Δεν έχω δοκιμάσει το 1000άρι για να εκφέρω γνώμη, αλλά ένα original καν'του ό,τι θες, θα μείνει κουρδισμένο. Αν είναι και το 1000άρι έτσι, είσαι κομπλε. Τα tuners της LTD επίσης είναι ESP (δηλαδή generic brand με το όνομα της ESP πάνω), όχι κάποια specialized brand πχ gotoh, spertzel, klutson κλπ. Στην ESP όμως όλα τα hardware είναι gotoh, που γενικά είναι εγγύηση.

* Βuilt quality: Αγόρασα την ESP μου το 1999. Έχει πάει του κώλου τα ταξίδια, συναυλίες, και έχει φάει το ξύλο της αρκούδας. Όλα δουλεύουν ρολόι πάνω της, εκτός το floyd rose που έχει ψιλοσκουριάσει αλλά ακόμα δεν χάνει ίχνος κουρδίσματος. Η LTD ενός φίλου έχει πρόβλημα με το pickup selector, το volume knob και το input jack. Μπορεί όμως να είναι μεμονωμένη περίπτωση, επειδή δεν άκουσα άλλον να έχει παράπονα με τις LTD. Σίγουρα όμως κόβουν κόστα με χαμηλότερης ποιότητας ηλεκτρικά κλπ..

Γενικά η LTD δεν είναι άσχημη αγορα. Όμως βάλε κάποιο budget...στα 1000 ευρώ έχεις του κόσμου τις επιλογές όντως. Κοίταξε και για schecter, dean, bc rich klpklpklpklpklp. Καλές αγορές!

Senior Member Shirime's Avatar

πείτε τίποτα και για τις mockingbird ρε αχαΐρευτοι

Ε ανέφερα bc rich!! Αν και είχα αυτή στο νου:

http://www.thomann.de/gr/bc_rich_nj_jrv_deluxe.htm

Αγκαλίτσας Dr.Gonzo's Avatar

Donnn πριν ακόμα πατήσω τον σύνδεσμο, το φαντάστηκα ότι θα είχες βάλει το καυλάκι την V.... Τι κουκλί είναι αυτή η κιθάρα...
    Αλλά επανέρχομαι, άμα αλλάξει τον τόνο μίας χορδής απ'το fine tuner, δεν θα έχεις αλλάξει και πάλι την τάση της; Αν ναι, δεν θα έχεις επιρρεάσει έτσι εν τέλει και την τάση (άρα και κούρδισμα) και στις υπόλοιπες χορδές;
    *Μάλιστα μόλις το δοκίμασα και ...επιβεβαιώθηκα... (κούρδισα την χαμηλή Μι ένα ημιτόνιο πάνω απ'το fine tuner και επειδή "τράβηξε" και έριξε την τάση στις άλλες χορδαί, η Λα "χαμήλωσε" προς την ύφεση....)

Spoiler

ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΥΦΕΣΗΣ ΛΟΙΠΟΝ οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές ΚΑΙ η Λα της φτηνούλας Schecter μου!

Deafening, painstaking, BB King

μπε το μαύρο πρόβατο Coroner's Avatar

Γενικά η λύση του Donnnnnnn ίσως και να δουλέψει σε μερικά trems, ωστόσο ο κανόνας είναι αυτό που λέει ο Gonzos. Από τη στιγμή που το τρέμολο δουλεύει επί τη βάσει της αρχής της ισορροπίας των δυνάμεων είναι σχεδόν αδύνατο να χαμηλώσεις/ανεβάσεις έστω και ένα ημιτόνιο μια χορδή και αυτό να μην επηρεάσει τις υπόλοιπες.

Επίσης, γενικότερα όταν αλλάζεις κούρδισμα σε tremolos, εκτός από τη ρύθμισή του με βάση το νέο κούρδισμα και το πάχος των χορδών, χρειάζεται και ρύθμιση το intonation και ενδεχομένως το μπράτσο. Οπότε, πιστεύω ότι είναι προφανές πως δεν είναι και η πιο εύκολη διαδικασία, ειδικά όταν θέλουμε οι κιθάρες μας να παίζουν "σωστά".
    ...when worms are granted wings, angels have to crawl...

re oust R & R's Avatar

η esp ειναι τιγκα ευκολοπαιχτη με πολυ καλα σπεκς κτλπ ( εχω την esp eclipse II 1500 ευρο απο boxymusic πριν 4 χρονια )
    δεν εχει παθει τπτ και δεν ξεκουρδιζεται
    το μονο μειονεκτημα ειναι οι μαγνητες γιατι δινουν πολυ γκαζι και δεν φαινεται το ξυλο ή εστω εγω δεν ακουω αυτο που περιμενα!
    ελεγα να βαλω εναν seymour jb αλλα αφου δεν παιζει θεμα ηχογραφησης ειπα να μην ασχοληθω -
    γιατι περα απο την ηχογραφηση σε προβα και λαιβ δεν τιθεται θεμα ικανοποιησης ηχου...για μενα παντα...αλλοι ισως δεν αντεχαν.

απο 1775 για esp ειναι θεμα καυλας ισως ποσο την θες μια τετοια κιθαρα - αλλα ειναι κιθαρα ζωης
    1000 για ltd ομως σιγουρα εχεις καλυτερες επιλογες...

εκτος αν την παρεις σαν τον φιλο του once emperor απο 1000 μεταχειρισμενη αριστη κατασταση 550 ευρο...τοτε οκ.γαμω.
    Poverty, depression, power and despair Conditioned inside and out to the point of no return by a world not crafted by hands of our own yet still we march in step to the cadence of its irregular beatThe damage has been done- irreparable and all-encompassingNature is as archaic word that could never explain this mess Worlds become obsolete like ideas and they won’t have to burn the booksWHEN NOONE READS THEM ANYWAY!

Chef Wannabe Clockwork Orange's Avatar

Quote Originally Posted by R & R View Post
    απο 1775 για esp ειναι θεμα καυλας ισως ποσο την θες μια τετοια κιθαρα - αλλα ειναι κιθαρα ζωης
    οπως??
    Μα εγώ μ΄ένα άγριο περήφανο χορό σαν αετός πάνω απ'τις λύπες θα πετάξω - Σιγά μη κλάψω σιγά μη φοβηθώ
    Θα πάω να χτίσω μια φωλιά στον ουρανό θα κατεβαίνω μόνο αν θέλω να γελάσω - Σιγά μη κλάψω σιγά μη φοβηθώ

Πρέπει να έχει κανείς ακόμη ΧΑΟΣ μέσα του για να μπορέσει να γεννήσει ένα ΑΣΤΕΡΙ που χορεύει!

royally fucked animae's Avatar

Quote Originally Posted by Dr.Gonzo View Post
    *Μάλιστα μόλις το δοκίμασα και ...επιβεβαιώθηκα... (κούρδισα την χαμηλή Μι ένα ημιτόνιο πάνω απ'το fine tuner και επειδή "τράβηξε" και έριξε την τάση στις άλλες χορδαί, η Λα "χαμήλωσε" προς την ύφεση....)

Spoiler

ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΥΦΕΣΗΣ ΛΟΙΠΟΝ οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές ΚΑΙ η Λα της φτηνούλας Schecter μου!

Spoiler
    Nα φέρω και γω την Σιχτίρ μου να κάνουνε παρέα

Ισχύει γενικά αυτό το παραπάνω (από εμπειρία το λέω και γω βέβαια).
    Από κλασσικό κούρδισμα σε ΜΙ την πήγα σε ΝΤΟ με 10άρες και γελαγε ο κόσμος. Τώρα έχουν μπεί 11άρες και μια 12άρα στην 6η χορδή και είναι κάπως καλύτερα.
    Επίσης θέλει και λίγο καιρό για να "συνηθίσει" η κιθάρα το καινούργιο κούρδισμα, όπως και να χει.
    Kill the wise one!

Quote Originally Posted by Clockwork Orange View Post
    Quote Originally Posted by R & R View Post
    οπως??
    Καλύτερες ντάξει είναι λίγο υπερβολικό να το πείς...παρόμοιες θα έλεγα. Όπως η bc rich που πόσταρα, η dean razorback 255 (την πήρα πριν εναμισι χρόνο και είναι τέρας), διάφορες schecter σ'αυτό το price range αν θέλεις πιό κλασικά σχήματα...μπες thomann και βάλε στο search το price range και θα σου βγάλει καμια 100000στη