Page 16 of 44 FirstFirst ... 6141516171826 ... LastLast
Results 226 to 240 of 647

Thread: The official METALLICA topic

Vic Ford Prefect's Avatar

Για την ένδειξη και μόνο που αναφέρεις, μιας και έχει συζητηθεί πολύ το θέμα των reviews του Puppets σε κύκλους κοντά στους ιδιοκτήτες του site, σου συνιστώ να διαβάσεις τις κριτικές που ρίχνουν τον μέσο όρο. Δύο τραγικές παπαριές του 0%, μια μαλακισμένη του 30κάτι και μια άνιωθη μπούρδα του 60κάτι. Διάβασέ τις για να δεις πώς βγαίνουν οι μέσοι όροι στο archives.

Από εκεί και πέρα αυτό που λέει ο πάνκης είναι ολόσωστο: Δεν υπάρχει καλύτερος δίσκος στο μέταλ, όπως δεν υπάρχει καλύτερος κιθαρίστας στον κόσμο. Υπάρχουν πολλά αριστουργήματα από όπου ο σώφρων ακροατής διαλέγει ποιο είναι το αγαπημένο του.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Ράμπο του ΣΔΟΕ stam and the witches's Avatar

Δεν υπάρχει καλύτερος δίσκος ναι, αλλά 800 χρόνια τώρα η χούντα του μουσικού σκουπιδοτύπου έριξε τον κλήρο εντελώς συγκυριακά σε αυτή τη μαλακία την οποία συζητάμε ακόμα. Δε νομίζω πως είμαστε στ'αλήθεια έτοιμοι να ακούσουμε άλλες απόψεις, είναι ωραία η ασφάλεια της μουσικής ακινησίας.

Πραγματικά, δεν έχω ακούσει ποτέ μου άλλη άποψη για τους Metallica και για κάθε έναν δίσκο τους. Είναι καταπιεσμένες αυτές οι φωνές. Από την παγκόσμια χούντα.

Το να πεις μαλακία δίσκο το Puppets είναι παπαριά καμαρωτή. Τελεία.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

To Defend Our Steel Ra Pariah's Avatar

Ford, εάν παρέχεται κάποια ένδειξη στο πρώτο μου ποστ για την δήλωση ότι το μάστερ δεν είναι ο καλύτερος μέταλ δίσκος, τότε αυτή δεν είναι η βαθμολογία του Μ.Α., αλλά το γεγονός ότι έχω να τον ακούσω πάρα πολύ καιρό ολόκληρο. Το ίδιο συμβαίνει και με πολλούς γνωστούς μου, ακόμη και με άτομα που τους αρέσει πάρα πολύ.

Επίσης, ένας μέσος όρος πάντα χαντακώνει τις πιο συνετές κρίσεις. Μια κριτική που βαθμολογεί με 0% το μάστερ είναι το αντιστάθμισμα στις κριτικές που του δίνουν 100% και ο συντάκτης τους δεν ξέρει τι είναι το "Falling off the Edge". Τόσο απλά.
    ALL YOU THE TRUTHFUL SPRATTLE WITH ME,
    LET'S SWEEP THE FALSE ONES AWAY!

lcsgp FIXXXER's Avatar

Προς υπερασπιση του Παραηα, δεν ειπε οτι ειναι μαλακια το Μαστερ. Ειπε οτι δεν ειναι τοσο γαματο οσο λενε ολοι κτλ κτλ κτλ.
    Εγω βεβαια διαφωνω, γιατι κυριως με εκφραζουν (σχεδον απολυτα) οι αποψεις του ρητζεκτ. Το οτι δεν του αρεσει του Παραηα, δε μπορει να ειναι το βασικο (και μοναδικο?) επιχειρημα του πως ο δισκος δεν υπεργαμαει. Ολος ο κοσμος, και κυριως οι σημερινοι 45αρηδες, ξερει ποσο γαμαει αυτος ο δισκος. Ακομα κι εγω που ακουσα το δισκο 10 χρονια αφου ειχε κυκλοφορησει, δε νομιζω πως μπορω να εκτιμησω το ποσο τεραστιος και σημαντικος ηταν οταν βγηκε, αλλα μπορω να εκτιμησω τη μουσικη που εχει γραφτει εκει μεσα, και μετα τα Κιλεμολ και ΡΤΛ εγινε μουσικη με ακομα μεγαλυτερα αρχιδια.

lcsgp FIXXXER's Avatar

Quote Originally Posted by Ra Pariah View Post
    Επίσης, ένας μέσος όρος πάντα χαντακώνει τις πιο συνετές κρίσεις. Μια κριτική που βαθμολογεί με 0% το μάστερ είναι το αντιστάθμισμα στις κριτικές που του δίνουν 100% και ο συντάκτης τους δεν ξέρει τι είναι το "Falling off the Edge". Τόσο απλά.
    Οποιος μαθει περι Falling Off The Edge μπορει να βαλει 100 αφοβα?

Ford, εάν παρέχεται κάποια ένδειξη στο πρώτο μου ποστ για την δήλωση ότι το μάστερ δεν είναι ο καλύτερος μέταλ δίσκος, τότε αυτή δεν είναι η βαθμολογία του Μ.Α., αλλά το γεγονός ότι έχω να τον ακούσω πάρα πολύ καιρό ολόκληρο. Το ίδιο συμβαίνει και με πολλούς γνωστούς μου, ακόμη και με άτομα που τους αρέσει πάρα πολύ.
    Τι σόι ένδειξη είναι αυτή; Δηλαδή αν εγώ ισχυριστώ ότι το Operation Mindcrime είναι τελικά μέτριος δίσκος γιατί δεν τον ακούω ολόκληρο (εδώ και χρόνια) εσύ θα με πάρεις στα σοβαρά;
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

MAS PSEKAZOUN Leech's Avatar

όχι και μέτριος, παπαριά ολκής είναι.

(flamestarting για το er που θέλουμε)

To Defend Our Steel Ra Pariah's Avatar

@ Ford

Θα σε έπαιρνα στα σοβαρά, ναι. Κατά τη γνώμη μου, το Operation μετά το Breaking the Silence πέφτει λιγουλάκι. Οπότε θα άκουγα την άποψή σου, και θα με βοηθούσε.

Ισχύει πάντα και το χιλιοειπωμένο ότι ένα έργο τέχνης για να θεωρείται κλασικό (πολλώ δε μάλλον για να θεωρηθεί ΤΟ κλασικότερο) πρέπει να μεγαλώνει μαζί σου. Εάν το μάστερ για τους x, y δεν μεγαλώνει μαζί τους, τότε οι x, y δεν θα θεωρούν κατά πάσα πιθανότητα το μάστερ έναν τόσο τεράστιο δίσκο. Και αυτό πιστεύω ότι συμβαίνει με όσους δεν συμφωνούν με τη σωρεία βέλτιστων βαθμολογιών που παρέχονται σε αυτό το δισκίο.
    ALL YOU THE TRUTHFUL SPRATTLE WITH ME,
    LET'S SWEEP THE FALSE ONES AWAY!

Ράμπο του ΣΔΟΕ stam and the witches's Avatar

Δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί κάποιος στην κριτική του να συμπεριλάβει οπωσδήποτε ως δεδομένο τη γενικότερη αποδοχή μίας μπάντας/δίσκου/κλπ στην κοινωνία. Αλλά πάει στο διάολο αυτό. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το "έβαλαν κόσμο στο μέταλ". Στη μουσικά υπανάπτυκτη Ελλάδα από μία εποχή και μετά βάζανε κόσμο στο μέταλ οι Iced Earth, μήπως πρέπει να τους το καταλογίσουμε σαν επιχείρημα υπεράσπισης; Όταν λέω ότι δεν υπάρχει ψυχραιμία και ωριμότητα στην κριτική εννοώ ακριβώς αυτό. Ότι όχι μόνο ο ακροατής δε μπορεί να διαχωρίσει την κρίση του από τα βιώματά του (που δεν είναι απαραίτητα κακό), αλλά δε μπορεί να διαχωρίσει τα παραπάνω από τα συλλογικά βιώματα, που είναι μία μαλακία και μισή γιατί ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ δε συνέβαλε στη διαμόρφωσή τους.

lcsgp FIXXXER's Avatar

Ωραια ολα αυτα, αλλα το Master Of Puppets ειναι απο τους πιο καυλωτικους και μεγαλυτερους δισκους στο ειδος του, και η παραφιλολογια και η φιλοσοφια γυρω απο το αν πρεπει ή δεν πρεπει να εχουν ολοι την ιδια αποψη, ειναι τουλαχιστον βαρετη και ηλιθια. Ο καθενας μπορει να εχει οτι αποψη θελει, αλλα αν βλεπει το ενενηντατοσο τοις εκατο που παιρνει το MOP σε κριτικες σε ολα τα ονλαην και μη εντυπα και αφριζει, ειναι δικο του προβλημα, οχι των εκατομμυριων στους οποιους αρεσει.

Ρα:

Κανείς δεν μπορεί να σου αρνηθεί το δικαίωμα να μην σου κάνει κούκου ένας δίσκος. Να τον βαριέσαι, να τον σιχαίνεσαι και δεν ξέρω και γω τι. Τώρα πώς η άποψη μιας μειοψηφίας μπορεί να επηρεάσει το στάτους "κλάσικ" ενός δίσκου είναι που δεν το καταλαβαίνω καθόλου. Να μαζευτούν 50 άτομα που να σιχαίνονται τον οποιονδήποτε δίσκο είναι πραγματικά πανεύκολο.

Σταμ, σε χάνω στην τελευταία σου πρόταση. Ποια είναι τα "παραπάνω", τι εννοείς "συλλογικά βιώματα" και "διαμόρφωση" ποιων;

Μια χαρά είναι οι Iced Earth στα (άντε) 4 πρώτα. Και ήχο δικό τους έχουν (που πατάει πολύ σε Μετάλλικα, σαφώς) και ωραία μίξη power/thrash. Εσύ είσαι που επηρεάζεται η κρίση σου από το τι προβλήθηκε από το Χάμερ ή τι έγινε μόδα στην Ελλάδα.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Χορχόδειλας BLiTzER's Avatar

Επιγραμματικώς, ένας δίσκος που δεν αγγίζει τις καλύτερες στιγμές των Iron Maiden, Judas Priest, Black Sabbath, Manowar, Savatage, Riot και λοιπών βριχώμενων μεγαθηρίων.
    Δεν έχω να πω κάτι. Θα το κάνω απλά quote σε κάθε σελίδα για να γελάω καθημερινά.
    Life begins at 45°.

Senior Member TrinuxSamonii's Avatar

Quote Originally Posted by Reject
    ...κομμάτι σαν το trapped under ice τα σαπάκια που γουστάρεις θέλουν 20 ζωές για να γράψουν.
    Ξέρεις μπάλα.
    Eloi Eloi Lama Sabachthani

Δράκος ikonoklast's Avatar

Quote Originally Posted by TrinuxSamonii View Post
    Quote Originally Posted by Reject
    ...κομμάτι σαν το trapped under ice τα σαπάκια που γουστάρεις θέλουν 20 ζωές για να γράψουν.
    Ξέρεις μπάλα.
    Κι εγώ γέλασα μ' αυτό.