....
Θα χασω τον χρονο μου να απαντησω,οσο γινεται
Το να μιλας για ουσιες (ψυχοτροπες εννοειται) γενικα στεκει, αυτο που δεν στεκει -επιστημονικα,φαρμακολογικα- ειναι να τις λες ολες 'ναρκωτικα' δεν στεκει, επειδη δεν ειναι ολα τα ψυχοτροπα ναρκωτικα. Εγω μιλησα για ουσιες γενικα γιατι δεν υπηρχε νοημα να γινω συγκεκριμενος.
Ο Hofmann (και οχι Hoffman) πεθανε σε ηλικια 102 χρονων . Ο Leary ηταν σπουδαιο μυαλο αλλα καηκε/ξεφυγε πολυ συντομα και εκανε μεγαλυτερο κακο στο θεμα παρα καλο. Ο Huxley ειχε αρκετες ενδιαφερουσες ιδεες και ηταν καλος συγγραφεας. Κανεις απο τους 3 δεν ειναι ναρκομανεις .... Ναρκωμανης ηταν πχ ο Burroughs (αλλα και αυτος συμπαθητικη φιγουρα για μενα σαν πρωτη εντυπωση - δεν εχω ασχοληθει εκτενως ομως)
Αν το χασισι ναρκωνει και κοιμιζει επαναστατικες συνειδησεις γιατι εχεις κανει χρηση του? Για να καταπολεμησεις την υπερενταση που φερνει η υπερ-επαναστικοτητα ε πονηρουλη?!
Σαφως,αλλα και αλλοι ψηφοθηρουν με την ακριβως αντιθετη διαλεκτικη - "οχι στα ναρκωτικα - σκοτωνουν τους νεους - σε τι κοζμο θα φερουμε τα παιδιααα μασ"Όχι, αυτός ψηφοθηρεί σαν άθλιος οπορτουνιστής που είναι.
οχι εννοει οποιαδηποτε παρανομη ουσια δεν αναφερεται μονο σε αυτα τα 2 προφανως.λλά ποιός μίλησε γι' αυτά στην τελική; Το Κόμμα του Λαού και της Επανάστασης μπορεί να τα λέει όλα «ναρκωτικά» αλλά επί της ουσίας εννοεί την πρέζα και το χασίσι που μαστίζουν την ελληνική νεολαία. Την πρέζα γιατί σκοτώνει και το χασίσι γιατί ναρκώνει και κοιμίζει την εργατιά.