Katy B - On a Mission. Οριακά εκτός, είμαι ερωτευμένος μαζί της.
The Field - Looping State Of Mind. Αυτό το βαρέθηκα γρήγορα, χωρίς να μπορώ να πω κακή κουβέντα βέβαια.
Byetone - Symeta. Κι αυτό οριακά εκτός. Η φοβερή δύναμη του Byetone να γράφει ποπ ξύλο με απροσδόκητους_ήχους έφτασε σε ένα peak στο Death οf a Typographer, εδώ επαναλαμβάνει τη συνταγή σε μια κάπως "industrial" λογική, δεν αγαπώ αυτή τον τρόπο στους ρυθμούς, θα το γούσταρα ίσως live.
Boxcutter - The Dissolve. Αυτό θα στεκόταν όμορφα μια δεκαετία πίσω. Αν κάποιος από το παλιό idm μπορεί να φέρει τον κόσμο ανάποδα είναι μόνο ο Aphex, κι αυτό σχεδόν δε το πιστεύουμε πια.
Marsen Jules - Nostalgia. Υπέροχος.
Zomby - Dedication. Μηδέν προσανατολισμός αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Κακό.
Rustie - Glass Swords. Για κάποιο λόγο εκθειάστηκε παντού. Αδιάφορο glitch-hop με καλές στιγμές για κανα κλαμπ, προσωπικά περιμένω το νέο Hudson Mohawke γι' αυτή τη δουλειά.
Benga - Faithless. Γνωστή η καγκούρικη στροφή, επίσης καλές στιγμές αλλά μέχρι εκεί.
Amon Tobin - Isam. Δύο-τρείς ακροάσεις; Μέχρι εκεί.
Bvdub - Tribes at the Temple of Silence. Α, κάνα δυό ακροάσεις, ορχηστρική ambient χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις ή κάτι ιδιαίτερα άξιο αναφοράς.
Tim Hecker - Ravedeath, 1972 / Dropped Pianos. Δύο δουλειές που δυσκολεύτηκα να παρακολουθήσω με συνέπεια, επιφυλάσσομαι ειδικά για το Dropped Pianos που σε άλλη χρόνια μπορεί και να βρισκόταν πανηγυρικά στη δεκάδα.
Fennesz - Seven Stars EP. Καλώς EP, όχι κάτι εντυπωσιακό ή κάτι που θα στεκόταν σαν μια ολοκληρωμένη συγκλονιστική δουλειά Fennesz.
Jamie Woon - Mirrorwriting. Γι' αυτό, είπα. Ο Jamie Woon θα βγάλει ένα απάλεφτο αριστούργημα κάποια στιγμή, δεν είναι ακόμα το Mirrorwriting.
jasper tx - the black sun transmissions Ενδιαφέρον, μέσα στον ήχο της χρονιάς που πέρασε, γι' αυτό και χωρίς πολλές συγκινήσεις.
SBTRKT - SBTRKT. βλ. δίσκοι για να ρίχνετε γκόμενες.
Pete Swanson - Man with Potential. Έχω τις θεμελιώδεις μου διαφωνίες για το πώς και το γιατί κάποιος δισκογραφεί μια καθαρή ή ως επι το πλείστον noise δουλειά και γιατί κάποιος μπορεί να την παρακολουθήσει στο σπίτι. Εγώ δεν ανήκω στους δεύτερους, δεν μου είπαν κάτι ιδιαίτερο oi Yellow Swans, πέρασα γρήγορα απο τη φάση Whitehouse και παραφερνάλια. Το άκουσα μετά από τις προτροπές Carheart, στη φάση που βρίσκομαι δεν ακούμπησε. Ο Andy Stott με παρακάλυψε. Στη βάση του LP, γιατί τώρα, live αυτό το χαωτικό rhythmical noise / techno βρωμόξυλο μπορώ να φανταστώ ότι είναι μια ολοκληρωτικά άλλη συζήτηση.
Burial – Street Halo EP. Τίποτα.
Peter Broderick / Machinefabriek . Δεν ακούστηκε όσο πρέπει. Εξαιρετικό όμως. Τρία κομμάτια από μεγάλη ηλεκτρονικοπερίεργη ενορχηστρωτική ambient ομορφιά. Όπου για κάποιο λόγο εντοπίζω τους Godspeed όσο σε σημεία εντοπίζω και τους Coil.
James Blake - S/T. Ένας αντικειμενικά αδύναμος και άνευρος δίσκος που όμως περιέχει δύο δυνατά σημεία. Το ένα είναι η φωνή του James Blake, το άλλο είναι η άποψη που -νομοτελειακά (sic)- προκύπτει από τον θάνατο της dubstep. Σίγουρα ο δεύτερος προσωπικός του θα είναι ανώτερος.
Christina Vantzou - Νο 1. Έχω περάσει πολύ όμορφα με τη μουσική των The Dead Texan. Το γκομενάκι από τους δύο σε έναν όμορφο παρόμοιας λογικής προσωπικό δίσκο. Όχι εξάρσεις, «κινηματογραφικά» αργά chords. Μουσική «για ύπνο» ή για «να διαβάζεις». Ωραίος αλλά περιορισμένος κανόνας.