Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast
Results 61 to 75 of 92

Thread: Πιστεύετε;

Δράκος ikonoklast's Avatar

Γιατί;

Χορχόδειλας BLiTzER's Avatar

Πμ αν θες πραγματικά να μάθεις και δεν ανεβάζεις-ποστκάουντ/το-παίζεις-εξυπνάκιας-στον-μπλίτζερ απλά.

Spoiler
    Όχι ότι θα σου απαντήσω, αλλά τουλάχιστον θα μείνει καθαρό το θρεντ.
    Life begins at 45°.

Εφ' όσον δε θα μου απαντήσεις, με γλιτώνεις από το να το στείλω. Από την άλλη γιατί να «βρωμίσει» ένα θρεντ όπου απλώς αναπτύσσεις την άποψη σου, είναι μια ΒΡΩΜΙΚΗ άποψη;

Ο τρόπος που ορίζουμε οντότητες και τις διαχωρίζουμε από άλλες είναι από μόνο του μια δουλειά πιο πολύπλοκη από ότι αρχικά φαίνεται. Παρ' όλα αυτά στο συγκεκριμένο, είναι πολύ εύλογο κάποιος να σε ρωτάει γιατί διαλέγεις να ξεχωρίσεις τον άνθρωπο σαν οντότητα από τη φύση. Κάποιος μπορεί να σου πει ότι υπάρχουν πιο ευφυή συστήματα από τον ανθρώπινο εγκέφαλο, όπως για παράδειγμα αυτά που ανέφερα, ένα ολόκληρο ηλιακό σύστημα για παράδειγμα. Ίσως υπάρχουν και γενετικές δομές με παραπλήσιο ρόλο αυτού του ανθρώπινου εγκεφάλου, σε άλλα όντα, που δεν γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και να είναι πιο εξελιγμένα γενετικά. Αυτό εκτοπίζει τον ανθρώπινο εγκέφαλο σαν «ανώτατη δύναμη» δύο φορές, μια γιατί δεν γνωρίζει αυτά τα όντα και μια γιατί χάνει στη μάχη από αυτά. Αυτό δημιουργεί επίσης ένα παράδοξο, αν ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το που βρίσκεται στην κατάταξη «ανώτατων δυνάμεων», τότε γιατί να είναι «ανώτατη δύναμη» έτσι κι αλλιώς; Αν ο μπλίτζερ δε θέλει να υποστηρίξει την ηλιθιότητα που πόσταρε σαν προσωπική του κοσμοθεωρία, τότε γιατί να ποστάρει έτσι κι αλλιώς;

There is an emptiness at the very core of our Souls. A fundamental incompleteness that has haunted all beigns since the very first thought. This void is the cause of anxiety and fear. On a primal level, man has always been aware of the darkness that resides at the core of his mind. We have seeked to escape from this void and the fear causes, and all man's accomplishes were made in the hope filling it. Mankind cannot live alone.

Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύεται οποιοδήποτε τέχνασμα του ανθρώπου να 'καθοδηγήσει' τα αδύναμα μυαλά εν ονόματι Θρησκεία. Καθώς όλοι μας αντιλαμβανόμαστε αυτό το κενό μέσα μας, η πιο προφανής λύση που εμφανίζεται στη ζωή μας είναι ο Χριστούλης και η Παναγία/ο Βούδας/ο Αλλάχ.

Η Θρησκεία λειτουργεί ως μια Όαση, εξαγνίζοντας κάθε Φόβο και Ενοχή που δημιουργείται στις δύσκολες ζωές μας. Καλύπτει τη μεγαλύτερη ανάγκη του ανθρώπου, πιστεύοντας σε κάτι που δεν υπάρχει, ένα πειστικό παραμύθι που ζει στο μυαλό όλων των θρησκόληπτων ανθρώπων. Ενα ανύπαρκτο Ανώτερο Ων εξασφαλίζει σιγουρία και αγάπη σε τόσα εκατομμύρια ψυχές, απο τη μοναχική γιαγιά του χωριού μέχρι και 'αμαρτωλούς' νονούς της νύχτας.

Είναι το μεγαλύτερο Placebo effect που μπορεί να υποστεί άνθρωπος.

Giagias me Jazzmaster Marillion's Avatar

fixxxer μ'αρέσει γενικά που νομίζετε πως προμοτάρω την πνευματικότητα και αμφισβητώ την επιστήμη. βγαίνουν διασκεδαστικές προκαταλήψεις. με το να μου λες φιλικά τράβα γαμήσου και ασχολήσου με την φιλοσοφία σου λέω κι εγώ τράβα γαμήσου που ακόμα δεν κατάλαβες πως με αυτήν ασχολούμαι (και το τόπικ). η τελευταια σου παράγραφος γαμαέι γιατί απαντάει με έναν πολύ πεζό (και μη επαρκή) τρόπο στην πίστη σου περί υπαρξεως (κάποια στιγμή ένα σύστημα θα επαληθευτεί και θα επαναλαμβάνεται γιατί είναι σύστημα τελικά με κανόνες και τέτοια) και με οδηγεί στο να σε θεωρώ έναν βλαμένο φονταμενταλονατουραλιστή (φιλικά) που σου κανε πολτο το μυαλό το φυσικό που εβγαλες.

καλημέρα!
    Last edited by Marillion; 10-01-2012 at 06:21.

INDIE ROCK, PUNK-METAL, EMOCORE COMMANDO

http://letselectrify.blogspot.com si senior boss man, england very pretty

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ
    ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΒΟΛΑΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καλή σου μέρα τέκνον μου, η Παναγιά να σε φωτίζει.

Resident Κύπριος The Donnn's Avatar

Κλισέ αλλά δεν άντεξα

Spoiler

lcsgp FIXXXER's Avatar

Quote Originally Posted by Marillion View Post
    fixxxer μ'αρέσει γενικά που νομίζετε πως προμοτάρω την πνευματικότητα και αμφισβητώ την επιστήμη. βγαίνουν διασκεδαστικές προκαταλήψεις. με το να μου λες φιλικά τράβα γαμήσου και ασχολήσου με την φιλοσοφία σου λέω κι εγώ τράβα γαμήσου που ακόμα δεν κατάλαβες πως με αυτήν ασχολούμαι (και το τόπικ). η τελευταια σου παράγραφος γαμαέι γιατί απαντάει με έναν πολύ πεζό (και μη επαρκή) τρόπο στην πίστη σου περί υπαρξεως (κάποια στιγμή ένα σύστημα θα επαληθευτεί και θα επαναλαμβάνεται γιατί είναι σύστημα τελικά με κανόνες και τέτοια) και με οδηγεί στο να σε θεωρώ έναν βλαμένο φονταμενταλονατουραλιστή (φιλικά) που σου κανε πολτο το μυαλό το φυσικό που εβγαλες.

καλημέρα!
    Πολυ προσωπικα το πηρες αλλα δεν απαντησες στο δια ταυτα, αρα κερδισα. Παρτα.
    Επισης, δεν ειπα οτι ΘΑ επαληθευτει, ειπα ΑΝ. Αν διαβαζεις σωστα, τα λεμε μετα.
    Ικονοκλαστ, τι εννοεις οτι ενα ηλιακο συστημα ειναι πιο πολυπλοκο απο τον ανθρωπινο εγκεφαλο.

Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
    Ίσως υπάρχουν και γενετικές δομές με παραπλήσιο ρόλο αυτού του ανθρώπινου εγκεφάλου, σε άλλα όντα, που δεν γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και να είναι πιο εξελιγμένα γενετικά. Αυτό εκτοπίζει τον ανθρώπινο εγκέφαλο σαν «ανώτατη δύναμη» δύο φορές, μια γιατί δεν γνωρίζει αυτά τα όντα και μια γιατί χάνει στη μάχη από αυτά.
    Μάλιστα. Το νόημα του ευφυούς ποστ σου είναι το εξής: ΙΣΩΣ υπάρχουν πιο εξελιγμένοι "εγκέφαλοι", αρά ο δικός μας εγκέφαλος είναι λιγότερο εξελιγμένος. Είσαι λίγο πιο καθυστερημένος από τους χριστιανούς.
    Life begins at 45°.

Μην είμαστε αγενείς, χρονιάρες μέρες. Είπα ότι σίγουρα υπάρχουν πιο ευφυή συστήματα από τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Ίσως υπάρχουν και πιο ευφυείς γενετικές δομές παραπλήσιες του ανθρωπίνου εγκεφάλου.

Και τα δύο μπορείς να το προσπεράσεις αρκεί να μου λύσεις την απορία: γιατί λες ότι ο άνθρωπος δεν είναι απλώς μέρος της φύσης;

Πεθαίνω όταν το παίζεις σοβαρός. Ποια είναι αυτά τα πιο ευφυή συστήματα που ΣΙΓΟΥΡΑ υπάρχουν?

Δε σου απάντησα αρχικά, γιατί - πολύ σωστά - υπέθεσα ότι δε θες να μάθεις, αλλά απλά με τρολλάρεις. Μετά αποφάσισα να σου απαντήσω, αφού με τόσο κόπο έγραψες μια ολόκληρη παράγραφο, αλλά μέχρι να φτάσω στις εξυπνάδες του τέλους, είχα μετανιώσει ήδη. Σαφώς δεν πρόκειται για την κοσμοθεωρία μου, δε θα κάτσω να αναλύσω εδώ και απλά ανέφερα ΧΟΝΔΡΙΚΑ τις αντιλήψεις μου περί θεών και θρησκειών.

"Φύση", λοιπόν, θεωρώ (ναι, εγώ) οτιδήποτε μη τεχνητό περιβάλλει τον άνθρωπο. Έχει ως κέντρο τον ίδιο τον άνθρωπο, αλλά δεν τον περιέχει.
    Life begins at 45°.

Σου είπα ήδη για τα πιο ευφυή συστήματα. Πριν με ρωτήσεις τι θεωρώ «πιο ευφυές» σκέψου ότι εγώ δε σε ρώτησα τι θεωρείς «ανώτερη δύναμη». Κάνε μια σύμβαση ότι λέμε το ίδιο γιατί βαριέμαι.

Σε ολόκληρη την εξελικτική πορεία του σύμπαντος ο «άνθρωπος» ( ποιό είδος απ' όλα; ) είναι ένα συγκριτικά ασήμαντο είδος και για το ρόλο του και για τον χρόνο ύπαρξής του. Γιατί διαλέγεις τον άνθρωπο και όχι πχ έναν κάβουρα ή μια ακακία ή το νερό; Δεν νομίζεις ότι είναι λίγο... χαζό αυτό;

edit: φιψερ, στη φυσική δεν έχετε κριτήρια και τάξεις πολυπλοκότητας συστημάτων; Ε, κάτι τέτοιο.
    Last edited by ikonoklast; 10-01-2012 at 07:25.

Ε σίγουρα ο κάβουρας και η ακακία θα έχουν τις δικές τους λέξεις για το περιβάλλον τους.
    Life begins at 45°.

Σωστό. Και ο μπλιτζερ κάβουρας ίσως θεωρεί ανώτατες δυνάμεις του σύμπαντος τη φύση και τον καβουροεγκέφαλο.

Πιστεύω ναι. Βασικά είμαι σαν χριστιανός αλλά με απαραίτητη παραδοχή ότι ο θεός δεν μπορεί να υπάρχει, αν υπήρχε δηλαδή δεν θα ήμουν μαζί του. Επειδή δεν υπάρχει όμως, του προσεύχομαι σχεδόν με κάθε διαισθητική, ενστικτώδης, θυμική ροπή που μου έρχεται και τάμα του σχεδόν κάθε παράλογη πράξη που κάνω. Η χρησιμότητα του παραλόγου είναι ότι οδηγεί στο δέος, το δέος στην ελπίδα.