Results 1 to 15 of 301

Thread: Ο Μαύρος Άνθρωπος (μπου)

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Ο Φιλόσοφος Doomsayer's Avatar

Για πάμε:

Dragonlord την ιστορία αυτή περί γριάς γυναίκας (Μόρα) που έρχεται το βράδυ στον ύπνο σου μου την έχουν περιγράψει και εμένα πάρα πολλά άτομα (μεταξύ αυτών και κοντινών μου συγγενών) και το έχω ξεψαχνίσει το θέμα ως εκεί που δεν πάει έχω φτάσει στο συμπέρασμα ότι με τόσα κοινά σημεία μεταξύ των ιστοριών αυτών δεν μπορεί να είναι γέννημα της φαντασίας. Αναμφίβολα σε κάποιες περιπτώσεις τα πιώματα,οι κρεπάλες και τα ντρόγκια παίζουν ένα ρόλο στο να δει κανείς πράγματα που δεν θα έβλεπε υπό άλλες προϋποθέσεις.Τώρα όσον αφορά το Μόρα γραφικός ή όχι πιστεύω ότι είναι ένας δαίμονας που απλά αρέσκεται στο να ενοχλεί ανθρώπους και με το "ενοχλεί" εννοώ χτυπάει,βασανίζει,πνίγει κτλ.Κοινό σημείο είναι ότι ορισμένα άτομα που το παθαίνουν έχουν ασχοληθεί με το "μεταφυσικό" και δεν νομίζω να το πάθαινε ένα απλό ανθρωπάκι φάση σπίτι-δουλειά εκτός κι αν κάποιος κοντινός του ασχολείται με δαύτα.Πολλά φαινόμενα εμφάνισης της Μόρας ή Ανασκελάρη (δαιμονισμένος γαϊδούρι κατά τη παράδοση) λέγονται και πιθανώς συμβαίνουν σε μέρη και χωριά ερημικά κυρίως της Κρήτης όπου τα "διαβάσματα"εικόνων,αντικειμένων και η επίκληση δυνάμεων και ορθοδοξο-παγανιστικών εθίμων βρίθουν.

Έντιτ:Είναι μη σου συμβεί δηλαδής.

Και το καλύτερο έτσι για τη φάση:

http://www.myspace.com/1s12x4s17x5s1...songs/62704828
    Last edited by Doomsayer; 14-12-2011 at 23:36.
    It's all based on fear....