Χεχ, εγώ έχω το κλασικό κόμπο γονέων μαθηματικός-αγγλική φιλολογία.
Δεν ψάχνω να λύσω κάτι GM, τα θεωρητικά μαθηματικά πλέον είναι για μένα χόμπι, μαζί με τη φιλοσοφία των μαθηματικών, τις τηλεοπτικές σειρές και τα comics (και τα RPG). Όταν ήμουν στην Ολλανδία που είχα και χρόνο, όταν ήθελα να εμβαθύνω σε έναν τομέα έπαιρνα ένα μεταπτυχιακό μάθημα στο ξεκάρφωτο στο πανεπιστήμιο και το παρακολουθούσα κανονικά - ψιλογαμάτη φάση αν το γουστάρεις κάτι τέτοιο. Η δουλειά μου είναι πλέον να διδάσκω στις κρίσιμες τάξεις του Λυκείου και εκεί αφιερώνω τη μελέτη μου (και στα μαθηματικά, αλλά και τη θεωρία της εκπαίδευσης που στηρίζει τη διδασκαλία τους).
Το πρόβλημά μου με την πλειοψηφία των μαθηματικών μυθιστορημάτων είναι ότι αν το αντικείμενο σου είναι πολύ οικείο (όπως είναι σε μένα), οι ελλείψεις σε πλοκή, ανάπτυξη χαρακτήρων κλπ τα κάνουν τρομερά κουραστικά. Είναι κάτι σαν το Λοστ ή τους Μετάλλικα: Όταν έχεις δει/ακούσει αρκετά και δεν καυλώνεις πια με το "πω ρε φίλε, γαμάτο πράμα νέο", αρχίζεις να βλέπεις τη ρηχότητα που έχει. Ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα είναι το Logicomix για το οποίο αναγκάστηκα να έχω και σοβαρή γνώμη ως μέλος του Comicdom. Βέβαια για μαθητές μπορεί να είναι καλά αναγνώσματα και να τους πορώσουν για να διαβάσουν κάτι πιο καλό μετά.
Χίλιες φορές προτιμώ βιβλία από μαθηματικούς για τα μαθηματικά, όπως πχ η Μαθηματική Εμπειρία.