Page 111 of 128 FirstFirst ... 1161101109110111112113121 ... LastLast
Results 1,651 to 1,665 of 1910

Thread: Παιδεία

Δράκος ikonoklast's Avatar

Σε τι πεδίο δουλεύεις Μιασμα;

Senior Member GraveMiasma's Avatar

Pure mathematics----->number theory---->analytic number theory, projective varieties, algebraic geometry, MAGMA programming----> ???

όπου
    ----> := υποκλάδος

???:= όταν ξέρω πιο πολλά θα σου πω.

από που ο ramanujan ?

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

αχαχαχαχαχα ο heronlysin γύρισε κι είναι επαγγελματίας

Μιασμα, μου είσαι ξαφνικά πολύ συμπαθής. Τι σχετικά με τον ραμανούγιαν;

egrapsa kati gia stryfnous ma8imatikous kai postares ton hardy.
    mias kai uparxoun polla paradeigmata , upo8etw oti exeis kapoies epipleon gnwseis se number theory ?

Α. Όχι ο Hardy μπήκε πιο πολύ για το βλέμμα στη φωτό παρά για το ότι ήταν κλασικό παράδειγμα ακοινώνητου και πειραγμένου (που ήταν βέβαια). Η αριθμοθεωρία και η αλγεβρική γεωμετρία είναι αγαπημένα μαθηματικά κατατάλλα, αν ημουν μαθηματικός θα ήθελα να ασχολούμαι με αυτά που κάνεις.

exei grapsei ena mikro bibliaraki "h apologia enos ma8imatikou" που εχει μεταφραστει και στα ελληνικα. Λίγο geek. Ο λιτλγουντ έχει γράψει επίσης ένα (πολύ πιο διασκεδαστικό) βιβλίο. Αρκετά καλύτερο. Littlewood\s miscellany η κατιτετοιο.εκδοσεις CUP. Η μέθοδος του κύκλου που ανακάλυψαν είναι βασική γιαυτα που κανω. και οι εικασιες του manin (=σοβιετικος).

τι ειπαμε ότι είσαι ?
    Last edited by GraveMiasma; 02-12-2011 at 20:30.

Την έχω διαβάσει την απολογία. Συστήνεται. Κάποια στιγμή μικρότερος που με ενδιέφερε περισσότερο το ζήτημα είχα κάνει και ένα ντου στο a course of pure mathematics, με φτωχά αποτελέσματα.

είμαι παρολίγο μαθηματικός (1 έτος μαθηματικό αθήνας), νυν μηχανικός.
    Last edited by ikonoklast; 02-12-2011 at 20:38.

το εχω ξεφυλισσει αρκετες φορες.ειναι μονο για αγγλους αυτο το βιβλιο.

δοκιμασε "μουσικη των πρωτων αρθμων" και "εικασια riemann" απο βιβλια περι μαθηματικων. Υπαρχει και ενα για τη ζωη του Erdos, πιο εξειδικευμενο. Το καλυτερο ομως ειναι "βιογραφιες μαθηματικων" 2 τομοι, Bell, μεταφρασμενο. Κυριως ο πρωτος τομος, με αρχιμηδη,newton,gauss,EULER.Ενα καλο αλλα δυσευρετο ειναι μια μεταφραση του βιβλιου 'διαλογοι για μαθηματικα' του renyi.Τωρα που το σκεφτομαι τα καλυτερα βιβλια για μαθηματικα δεν εχουν καθολου μαθηματικα εντος, οπως αυτο του bell και του renyi.

GraveMiasma στην αρχή πάμε μαζί, στο δρόμο κάνω βόλτες προς game theory, crypto και άλλες αλγεβρικές όψεις της θεωρίας αριθμών. Κάποια στιγμή πρέπει να μελετήσω analytic number theory, αλλά που χρόνος για χόμπι.

Ον τόπικ, η παιδεία έχει ένα βασικό πρόβλημα όταν τη "συζητάς", ότι όλοι έχουμε γνώμη. Όλοι πήγαμε σχολείο, πανεπιστήμια, έχουμε εμπειρίες κλπ, αλλά γενικά είναι καλό να λαμβάνουμε υπόψιν μας ότι όλα αυτά είναι περιορισμένα και η σωστή εκπαίδευση είναι επιστήμη από μόνη της. Για παράδειγμα, αναφέρατε το PISA και την απόδοση στα μαθηματικά. Από τη μια ο κατωριμος λέει ο,τι του κατέβει αφού προφανώς δεν ξέρει τι πάει να πει PISA (δεν είμαστε πίσω σε μέσο όρο, δηλαδή έχουμε τόσους κακούς που ρίχνουν τους καλούς, είμαστε πίσω και σε ποσοστό καλών, όλο το bell curve είναι μετατοπισμένο προς τα πίσω), από την άλλη το PISA μετράει συγκεκριμένα πράγματα τα οποία διδάσκονται στοχευμένα σε πολλές χώρες που μας περνάνε - κάτι που προσπαθεί να κάνει κι εδώ η Διαμαντοπούλου και η κομπανία της.

Λέω να αρχίσω να γράφω εδώ, μια που έχω μια σχέση με το θέμα ως μάχιμος εκπαιδευτικός με σπουδές στην εκπαίδευση. Αν με βρίσετε θα φύγω, σας το λέω. :ρ
    Neon Dreamers Nevermore Fan Club

Θυμάμαι ότι παραήταν έξω απο τα μαθηματικά το «μουσική των πρώτων», βασικά από ένα σημείο και μετά υπήρξε (ίσως υπάρχει ακόμα) μια συγκεκριμένη αγορά βιβλίων «εκλαϊκευτικής επιστήμης» και είχε πολύ άνθηση και το λεγόμενο μαθηματικό μυθιστόρημα. Θυμάμαι διάφορα του ντενί γκετζ, το θεώρημα του παπαγάλου κλπ, ο δικός μας μαλάκας ο δοξιάδης, αυτό (το οποίο ήταν πολύ ωραίο), κάτι τέτοια, τα περισσότερα από τα οποία είναι σαβούρες, προσωπικά τα σνομπάρω αυτά ίσως γιατί τα κουβάλαγαν οι γονείς μου (μαθηματικοί) στο σπίτι και υπήρχαν παντού.

Σιχαίνομαι τη μαθηματική λογοτεχνία. Μπλια.
    Neon Dreamers Nevermore Fan Club

Μια λίστα με 6-7 από αυτά είναι ωραία διαβάσματα για λύκειο όμως.

edit: οντοπικ, Εδώ κάποιος μου λέει, ποιό λύκειο, τα παιδιά στο λύκειο σιχαίνονται τα μαθηματικά γιατί αυτό που κάνουν είναι μεθοδολογίες για ηλιθιότητες στα φροντιστήρια. Και δεν έχω τι να του πω.
    Last edited by ikonoklast; 02-12-2011 at 21:30.

Quote Originally Posted by Odonian View Post
    GraveMiasma στην αρχή πάμε μαζί, στο δρόμο κάνω βόλτες προς game theory, crypto και άλλες αλγεβρικές όψεις της θεωρίας αριθμών. Κάποια στιγμή πρέπει να μελετήσω analytic number theory, αλλά που χρόνος για χόμπι.
    προσπαθείς να λύσεις κάποιο πρόβλημα ή γενικά θες να μάθεις ?

Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
    τα παιδιά στο λύκειο σιχαίνονται τα μαθηματικά γιατί αυτό που κάνουν είναι μεθοδολογίες για ηλιθιότητες στα φροντιστήρια. Και δεν έχω τι να του πω.
    true and verified.

Πως είναι να έχεις 2 γονείς μαθηματικούς ? όταν η αδερφή μου ήταν 15 προσπάθησα να της μάθω τη γεωμετρική σειρά και το ολοκλήρωμα riemann της χ^2 στο [0,1].
    Δεν το λέω για αστείο. Οι ειδικοί έπρεπε να με σταματήσουν εκεί φαντάζομαι.

edit: απο μαθηματικη λογοτεχνία δεν ξέρω.Τον θείο πέτρο έχω διαβάσει, όμως είναι βασικά η ζωή του παπακυριακόπουλου (την βιογραφία του τελευταίου την εχει εκδόσει ο γραφικος κατα τα αλλα Σπανδαγος).Από λογοτεχνία (?) στηρίζω καμιλέρι (αστυνομικά-μισονουαροιταλικά) και playboy.
    Last edited by GraveMiasma; 03-12-2011 at 00:09.

Tags for this Thread