Και οι αριθμοί χρειάζονται -_- Δε μιλάμε γι'αυτό. Μιλάμε για έναν κλάδο των μαθηματικών που είναι πολύ πιο εύκολος στη κατανόηση (ναι, τα άσπρα και τα μαύρα μπαλάκια στο κουτί που τα βάζεις πάλι στο κουτί ή στη τσέπη σου), έχει πολλά πιο πολλά παραδείγματα που μπορούν άμεσα να συνδεθούν με πράγματα που τα παιδιά ξέρουν (και μπορεί να γουστάρουν, πχ τάβλι ή τράπουλα). Φυσικά μετά θα βγούνε μερικοί περίεργοι και θα κατηγορούν τους μαθηματικούς στα σχολεία με ατάκες τύπου "κάνετε τα παιδιά μας τζογαδόρους!". Η ερώτησή μου αφορά τη συνδυαστική (δε πρόκειται τα παιδιά να κάνουν πιθανότητες χωρίς μια εισαγωγής στη συνδυαστική ανάλυση που εμείς -τουλάχιστον εγώ- ποτέ δεν έκανα στο σχολείο) και αν νομίζετε πως είναι κακό τα παιδιά να μάθουν αυτά τα μαθηματικά. Η δική μου άποψη είναι πως είναι η καλύτερη στροφή που μπορούσε ποτέ να γίνει γιατί είναι τα πιο ωραία μαθηματικά που'χω κάνει ποτέ επειδή είναι τα πιο απτά και 'γήινα' μαθηματικά, ασχέτως αν οι περισσότεροι εδώ μέσα που'χουν κάνει κάποια διακριτά έχουν εφιάλτες μ'αυτά.

Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος και η νέα γενιά στο τέλος να σιχαθεί τα μαθηματικά ακόμα περισσότερο απ'όσο σήμερα.