Ρε μάνα μου, τώρα μιλάμε, εσύ κάθε βδομάδα αλλάζεις γνώμη, τι να σε κάνω, για τον πούτσο άποψη έχεις, εδώ μιλάμε για άτομα τα οποία εκθέτουν μια συγκεκριμένη λογική, την ακολουθούν με συνέπεια και καταλήγουν σε μία άποψη, η οποία παραμένει ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ αυτούσια. Εσύ για το θεμελιώδες θέμα αλλάζεις γνώμη συνέχεια, ποια λογική, φτερό στον άνεμο, συνεπώς, ΔΕΝ έχεις άποψη, επηρεάζεσαι από το μπλογκ ποστ της ημέρας. Και καλά κάνω εγώ ο βλακάκος και παρακολουθώ μπαλίτσα, διότι είδα τρεις βροντόσαυρους των οικονομικών, που δεν μπορούσαν να απαντήσουν σε απλά ερωτήματα αλλά το γύριζαν σε καλαματιανό. Ναι, μια χαρά τους γάμησαν οι δραχμόφιλοι από το σκάιπ.
Εγώ που ασχολούμαι με δημοσιεύσεις δεν τους ξέρω όλους ονομαστικά, εκτός και αν θεωρείς ότι στον κλάδο σου υπάρχουν δέκα άνθρωποι και χιλιάδες μαλάκες. Το CV τους να κοίταγες να μου πεις. Αλλά με βάση την απάντησή σου, εσύ νομίζεις ότι ψάχνω την επιβεβαίωση των απόψεών τους από την μεριά σου. Όχι, ψάχνω να μου πεις κάποιο προφανές λάθος στην σκέψη τους, κάποιο τσαρλατανισμό που σαν ανίδεος να έχαψα. Δεν είναι το θέμα του να μιλάει κατά του ευρώ για να του πουν μπράβο οι κατώριμοι. Λέει την μη-δημοφιλή άποψη ότι πρέπει να ΒΓΟΥΜΕ από το ευρώ, εσύ μου παραθέτεις ιστορικές απόψεις. Και εν πάσει περιπτώσει δεν με νοιάζει να εγκρίνω πρωτότυπη διδακτορική εργασία, ας λέει το πιο τετριμμένο πράγμα, αν είναι αυτό που πρέπει να γίνει, αυτό θα πει.Ξαναλέω οτι οι περισσότεροι ουδέτεροι (βλ. Αμερικανοί) οικονομολόγοι πάντα ήταν υπερ της άποψης οτι το ευρώ ηταν μια πολυ κακή ιδέα. Αυτό λέγαν αριστεροί οικονομολόγοι όπως ο Στιγκλιτς και ο Κρούγκμαν, αυτό λεγαν δεξιοί οπως ο Τέυλορ και ο Μανκιου, αυτό λεγαν κεντρώοι τεχνοκράτες οπως ο ΝτεΛονγκ και ο Σάμμερς, γενικώς το οτι το ευρώ ηταν μια κακή ιδέα ήταν η νορμαλ άποψη. Τωρα στην ευρώπη για λόγους που βαριέμαι να αναλύσω αλλα έχουν να κάνουν κυρίως με το κόμπλεξ που δέρνει τη Γαλική και Γερμανική κοινωνία έναντι των αγγλοσαξονικών χωρών, η "ορθόδοξη" άποψη των οικονομολόγων θάφτηκε. Θυμίζω πχ οτι ο Μοντι που είναι ο τωρινός "Τεχνοκράτης" πρωθυπουργός της ιταλίας, είχε αρχίσει να βρίζει τον Ρουμπίνι σε ενα συνέδριο όταν είχε εκφράσει την άποψη οτι το ευρω θα αποτύχει. Το να βγαίνει λοιπόν ενας τυπάς στο σκαιπ και να μιλάει κατά του ευρώ μετά χριστόν δεν τον κάνει ούτε "νικητή" ουτε καν αξιο λόγου ως οικονομολόγο. Τους τύπους στο ντιμπέιτ δεν τους ξέρω και ούτε χρειάζεται, αν ήταν επιστημονικά αξιοσημείωτοι οικονομολόγοι θα τους είχα μάθει μέσω ακαδημαικών δημοσιεύσεων.
Τελικά μου γυρνάς να μου πεις ότι δεν έχουν τα αρχίδια του Κρούγκμαν και του Ρουμπινί, οπότε τι να σχολιάσω; Ότι ο κόσμος χάνεται και εσύ κριτικάρεις αν έχει αρχίδια ο Λαπαβίτσας επειδή τα λέει "τώρα"; (που τα λέει αρκετό καιρό ο άνθρωπος αν κατάλαβα καλά) Και εσύ που κάθε μέρα δηλαδή λες "είτε ευρώ, είτε δραχμή, χμ, χμ, είναι δύσκολο, δεν ξέρω", τι αρχίδια έχεις; Γενικά, τι θέλεις να πεις;
Τι είστε σεις οι οικονομοτέτοιοι ρε πούστη.