Δραχμή.
Παρακολούθησα χτες το βράδυ Ανιχνεύσεις και είχε 3 οικονομοτέτοιους στο στούντιο, οι οποίοι ήταν υπέρ του ευρώ και εναλλάξ δύο Skype οικονομοτέτοιους, υπέρ της δραχμής. Η εκπομπή ξεκίνησε με τον γκριζομαλλιά μουστάκια να λέει ότι "εμείς είμαστε με το ευρώ", 3 εναντίον 1, γενικώς η εικόνα ότι όποιος λέει δραχμή είναι αισχρή μειοψηφία και μάλλον μαλάκας.
Όπως και εξελίχθηκε η συζήτηση με τους 3 να μου προκαλούν νύστα και εμετό εναλλάξ, ενώ ο δραχμόφιλος τα έλεγε σένια και πειστικά. Οι άλλοι δίνουν την εντύπωση ότι αναμασάνε πράγματα από έξω και χωρίς την παραμικρή υπόνοια προσαρμογής της σκέψης τους στην τωρινή ελληνική πραγματικότητα. Και ο άλλος Skype έσκισε και τους πήρε τα σώβρακα και γενικά εγώ πείστηκα ότι θέλω δραχμή με την επόμενη κυβέρνηση να έχει ως βασικό έργο την διαχείριση της κρίσης που θα ακολουθήσει η υποτίμηση. Σύμφωνα με αυτά που άκουσα η κρίση παλεύεται, θα είναι κώλος αρχικά (όλο αυτό το κομμένα τα πλειστέσο, άιφον, τζιπ κλπ) αλλά σιγά-σιγά μπορεί να δουλέψει, ειδικά αν μετά την σκατίλα που περνάμε τώρα κοπούν λίγο και οι μεγάλες καφρίλες από πλευράς κράτους τόσα χρόνια.
κατώριμε, Λαπαβίτσας ο ένας, Σκαπέρδας ο άλλος. Αυτοί μου φάνηκαν να τα λένε ωραία, έχουν δυνατό όνομα αυτοί ή είναι τσαρλατάνοι που αποπροσανατολίζουν βίκς ανά την ελλάδα; Ο πρώτος κάτι μου λέει ότι έχει ξαναφερθεί εδώ μέσα.