Results 1 to 15 of 249

Thread: Μετανάστευσις

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    lcsgp FIXXXER's Avatar

Quote Originally Posted by katwrimos View Post
    Η μόνες χώρες που αξίζει κατα τη γνόμη μου η μετανάστευση (απο την άποψη οτι το κοστος ζωης και οι μισθοί σου επιτρέπουν μια αξιοπρεπή διαβίωση αν δουλέψεις 2-3 χρονια και γυρίσεις με αποταμιεύσεις) είναι ο Καναδάς και η Αυστραλία. ΗΠΑ είναι πολύ πιο δύσκολο να πάρεις πράσινη κάρτα, ενω ευρώπη ναι μεν οι μισθοί είναι μεγαλύτεροι αλλα όχι τόσο ωστε να πας για δουλειά για μικρό διάστημα με σκοπό να γυρίσεις.
    2-3 χρονια και να γυρισεις με αποταμιευσεις.

Να κατσω 5-6 να παρω και εξοχικο οταν γυρισω αν ειναι.

Quote Originally Posted by Drumsick View Post
    Έχει πλάκα πάντως που φάγατε 5 σελίδες να μιλάτε για νυχτερινή ζωή και παπαριές, αλλά κανείς δεν αναφέρθηκε σε στυλ ανθρώπων ανά χώρα (όσο τέλος πάντων μπορεί να γενικευτεί αυτό), ενδεχόμενη μοναξιά ή καιρικές συνθήκες ασούμε. Αυτά είναι άσχετα με την "ποιότητα ζωής" σα να λέμε.
    Επωνυμο πινκ. Αν και η Νεα Υορκη εχει ωραριο νυχτερινης ζωης αρκετα κοντινο με της Αθηνας, πλεον οταν σκεφτομαι οτι περιμεναμε να παει 12 για να βγουμε εξω αηδιαζω. Εδω βγαινω κατα τις 9 για ποτα αν γουσταρω και μεχρι τις 12 εχουμε γινει. Δε νομιζω πως εχω περασει χειροτερα απο οτι αν εβγαινα 3 ωρες μετα απο οτι τωρα. Ο καιρος επισης μετραει παρα πολυ, δε νομιζω θα μπορουσα να ζησω σε πολυ κρυο κλιμα, αν και αντεχω παρα πολυ στο κρυο. Το θεμα ειναι το συνεχες της καταστασης. Τρως μια μερα κρυο, δυο μερες, μετα βροχη, μετα παλι βροχη, ε στους 2 μηνες λες ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ. Αυτο βεβαια δε με ενοχλει εδω που ειμαι, γιατι 10/12 μηνες εχω τον ιδιο καιρο που θα ειχα και Ελλαδα, και ειναι γαματος. Αλλα Βοστωνη ή Αγγλια ή Σουηδια δε θα πηγαινα με τιποτα.

Η μοναξια ειναι ενα θεμα, αλλα αν δικτυωθεις και γνωρισεις ΚΑΛΟΥΣ ανθρωπους που μπορουν σε λιγα χρονια να ειναι κολλητοι σου, τοτε δεν εχεις προβλημα, αρκει να αντεξεις τις νυχτες που σου λειπουν οι πολυ δικοι σου και η οικογενεια σου. Οταν 8 στους 10 απο τους καλυτερους σου φιλους μενουν Σουηδια, Ιρλανδια, Ολλανδια, Αγγλια, Αμερικη και Γερμανια, δεν ειναι τοσο δυσκολο να παρεις την αποφαση. Γενικα καποια στιγμη στη ζωη ολοι πρεπει να κοψουν τον ομφαλιο λωρο, αυτο το πραγμα με τα σογια και την οικογενεια ολη την ωρα μεσα στη ζωη μας ειναι λιγο αφυσικο θεωρω. Δεν λεμε να πας και στο αλλο ακρο να σε πεταξουν απο το σπιτι μολις γινεις 18 και να τους βλεπεις 2 φορες το χρονο, αλλα και αυτο το συνεχεια ειναι λιγο αρρωστο.

Quote Originally Posted by Raven Lord View Post
    Quote Originally Posted by Atropos View Post
    Εγώ δε μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που σας κρατάει εδώ, αν εξαιρέσουμε οικογένεια κτλ.
    αν θεωρείς τα οικογένεια, φίλοι, κοινωνικός κύκλος, σπίτι, ιδιοκτησίες κτλ ασήμαντα μεγέθη, όντως δε σε κρατάει τίποτε άλλο.
    Δεν ειναι ασημαντα, αλλα αν τα εχεις ολα αυτα και σε καλο επιπεδο, τοτε φιλε μου εισαι καλα και γιατι να σκεφτεις εξαρχης την μεταναστευση? Νομιζεις υπαρχει εστω ΕΝΑΣ ανθρωπος που θα ηθελε να μεταναστευσει (μιλαμε για μονιμα) αν ειχε ολα τα παραπανω? Μονο για την εμπειρια του να ζησεις εξω το κανεις τοτε, περιπτωση κατα την οποια επιστρεφεις καποια στιγμη.

Γενικα μεχρι τωρα το να μενεις καπου εξω, ακομα και τοσο μακρια οσο ειμαι εγω (αν και για πρακτικους λογους προτιμαται η Ευρωπη), και να γυρνας Ελλαδα 1 φορα το χρονο ή και 1 φορα τα δυο χρονια, δε μου ακουγεται καθολου κακο. Προς το παρον εγω προσωπικα δεν εχω κανενα παραπονο, και οσον αφορα αυτο που ειπωθηκε πως δεν νιωθεις πουθενα σαν το σπιτι σου, αυτο ειναι ενα συναισθημα που κυριαρχει τον πρωτο καιρο, και κατα τη διαρκεια των ταξιδιων, στα οποια μπερδευεσαι λιγο και δεν ξερεις που ειναι καλυτερα και που ανηκεις. Αλλα τελικα προσαρμοζεσαι και μπορεις να νιωσεις σαν το σπιτι σου στο νεο μερος που διαμενεις, αλλα πρεπει και να το θελεις. Εγω προσωπικα αν βρω κατι σταθερο και σοβαρο στον ερωτικο τομεα, με βλεπω να δενομαι πολυ σταθερα εδω περα με οσα γινονται πισω στην ΠΑΤΡΙΔΑ (στο ντεκορ παιζει Στρατος Διονυσιου, Καζαντζιδης κτλ).
    Last edited by FIXXXER; 14-11-2011 at 08:33.

Tags for this Thread