Page 207 of 539 FirstFirst ... 107157197205206207208209217257307 ... LastLast
Results 3,091 to 3,105 of 8081

Thread: Μια ακόμα πιο εξαιρετική εποχή.

Defunct Economist

Quote Originally Posted by 00i00 View Post
    Quote Originally Posted by katwrimos View Post
    Οι δημόσιοι υπάλληλοι, ταξιτζήδες, συνδικαλιστές της ΔΕΗ, κάλκιδες, ικονοκλαστς κλπ, με αφήνουν αδιάφορο.
    αφου ρε στουκαρνα ξερεις οτι οταν βγαινεις απο την φουσκα σου δεν ξερεις ΤΙΠΟΤΑ...γιατι δεν μενεις στην ασφαλεια?
    γαμω το ΤΡΥΛΕΤ σου
    Τη γνωμη μου λέω. Αμα δεν σαρεσει, σταρχιδια μου.
    Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
    J. M. Keynes.

cowboy bebop 12 stars circle your brow's Avatar

το ερώτημα "θες δεκα χρόνια ύφεση ή δραχμή και να μην έχουμε να πληρώσουμε συντάξεις και φάρμακα"
    η οποία ύφεση, στην αρχή της ακόμα, έχει πάει τις συντάξεις και τους μισθούς στο μισό. επίσης, σε 10 χρόνια θα έχουν πεθάνει γιατί έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούν ν'αγοράσουν φάρμακα και να τρώνε παράλληλα.

Το σημαντικότερο για μένα είναι οτι με ευρώ η ανεργία θα είναι τοσο ψηλά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που μαλον αξίζει το ρίσκο της δραχμης (και μη γελιέστε, μιλαμε για σοβαρό ρισκο να ζησουμε πολύ ασχημα σκηνικά). Για αυτο το λόγο μάλον κλίνω προς το να ψηφίσω αρνητικά.
    Έχει και στην Σουηδία δραχμές; Κι εν πάση περιπτώσει, το ερώτημα είναι εντελώς γλοιώδες από την τοποθέτηση σου, γιατί δεν τους συμβουλεύεις να τα πουν έτσι ακριβώς;
    [άσχετα αν κατέληξες πως στηρίζεις ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ που εμπεριέχει ρίσκο (ενώ στο ευρώ όλα ρόδινα και προγραμματισμένα γι' ανάκαμψη ε; )]
    Throughout the times of perplexity and illusion
    We've got some last Gods left, worth keeping
    That go by such names as Kindness and Honesty.

I want us to hold swords again
    As in the years of the old tales.
    But this time, to fight for Dignity and Solidarity.

Against the waves of darkness and death
    I'm walking with Eternal Brightness in my eyes.

Quote Originally Posted by rudie View Post
    και λίγη βάση εδώ πάντως

Αυτό το πράγμα που γίνεται εδώ κατά πάσα πιθανότατα είναι λασπολογία, από την άλλη όταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βγαίνει με μια τέτοια ανακοίνωση θα πρέπει να καταλάβουν ότι αφήνουν ανοιχτό προς αμφισβήτηση οτιδήποτε σχετικό με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αν κάτι πρέπει να ξεκαθαριστεί αυτό σε πρώτη φάση είναι το γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βγήκε με μια τέτοια ανακοίνωση. Η λασπολογία που παράγεται εδώ, λειτουργεί ως ένας μοχλός πίεσης προς αυτήν την κατεύθυνση, γιατί απ' όσο φαίνεται κάποιων το αυτί δεν ιδρώνει.
    Αν και προσωπικά δε μου φάνηκε και τόσο τραγική η ανακοίνωση, και στη συνδιάσκεψη έγινε κριτική σε αυτό το θέμα και αν δεν κάνω λάθος αφαιρέθηκε το κομμάτι περί παρακρατικών.
    Επίσης προσωπικά νομίζω ότι όλο αυτό εντάσσεται σε μια συνειδητή προσπάθεια κομματιών του α/α χώρου να κάνουν ιδεολογικό ξεκαθάρισμα με την αριστερά εντός του κινήματος και να πάρουν ρεβάνς για τον ισπανικό εμφύλιο και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Οι πέτρες και οι μολότοφ σε διαδηλωτές είναι πράγματα εντελώς απαράδεκτα και δε δικαιολογούνται με τίποτα, όσο μαλακία κι αν ήταν αυτό που έκανε το κκε, και ο α/α χώρος το υποβαθμίζει.
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

agit-spam attack Agoraphobic_S.I.'s Avatar

Μπράβο, ελπίζω να χαίρεστε που ο "αναρχικός" (αρχίδια, η μειοψηφία είναι αναρχικοί και έτσι πρέπει) χώρος δεν μπορεί να κάνει κανένα σχεδιασμό και δεν μπορεί να κάνει καμία πολιτική διαχείριση κανενός ζητήματος. Να υποθέσω πως αυτό είναι νίκη του οργανωμένου κινήματος;

Δράκος ikonoklast's Avatar

Quote Originally Posted by Agoraphobic_S.I. View Post
    η μειοψηφία είναι αναρχικοί και έτσι πρέπει
    Γιατί έτσι πρέπει; Για να είναι λίγοι και να οργανώνονται πιο εύκολα.. wait, wat.

agit-spam attack Agoraphobic_S.I.'s Avatar

Γιατί το αναρχικό φαντασιακό έχει ξεπέσει στα κατακάθια της ιδεολογίας και υπάρχουν αρκετοί από μας που θέλουμε να βγούμε απ' αυτό το βούρκο. Κάθε πειραματισμός σε επίπεδο λόγου και οργάνωσης βέβαια τρώει τόνους ΛΑΣΠΗΣ από διάφορες κατευθύνσεις, αλλά δε βαριέσαι, μια ψυχή που 'ναι να βγει...

inb4 ειρωνίες, εμπρος!

λογικά γύρω στο 1215-16 θα ξαναπιάσουμε την κορυφή του 2008
    κάθε πέρσι και καλύτερα

Quote Originally Posted by Agoraphobic_S.I. View Post
    Μπράβο, ελπίζω να χαίρεστε που ο "αναρχικός" (αρχίδια, η μειοψηφία είναι αναρχικοί και έτσι πρέπει) χώρος δεν μπορεί να κάνει κανένα σχεδιασμό και δεν μπορεί να κάνει καμία πολιτική διαχείριση κανενός ζητήματος. Να υποθέσω πως αυτό είναι νίκη του οργανωμένου κινήματος;
    Εγώ δε χαίρομαι καθόλου, προσπαθώ να βλέπω συντροφικά όλο το χώρο από α/α μέχρι και κκε ("προσπαθώ" γιατί όντως θέλει προσπάθεια ώρες ώρες). Είναι προβληματικό το να μην παίρνει κανείς ευθύνη για την επίθεση μέσα στο μπλοκ του πάμε. Ακόμα χειρότερο όμως είναι ότι ο χώρος δεν κάνει την παραμικρή αυτοκριτική και δικαιολογεί τα πάντα με βάση το "αυθόρμητο", που λίγο-πολύ είναι και η λογική που χρησιμοποιούν οι "αγανακτισμένοι πολίτες" του αγ. παντ. για να δικαιολογήσουν τις επιθέσεις στους μετανάστες. Φοβάμαι πως είναι κάτι πιο βαθύ που σας λερώνει.
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

Senior Member Daffy's Avatar

Mary Ann Cotton enitharmon's Avatar
    Vielen Dank für alles was mal war

Senior Member Daffy's Avatar

Vic Ford Prefect's Avatar

Καθόλου καινούργιο. Τον θυμάμαι από τους 4 Τροχούς που αρθρογραφούσε στις κουλτουριάρικες σελίδες. Συνήθως τον μπινελίκωνε (από την δίπλα σελίδα) ο Ζουράρις σαν ευρωλιγούρη (αυτόν και τον Δήμου). Τρανός μαλάκας.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Defunct Economist

Quote Originally Posted by saloth sar View Post
    λογικά γύρω στο 1215-16 θα ξαναπιάσουμε την κορυφή του 2008
    Γιατι το 2008 που οι τιμες των ομολογων ηταν καλυτερες, τα spreads ηταν χαμηλοτερα και διαφορα αλλα σκατα ηταν στην σωστη τους θεση ημασταν επιγειος παραδεισος και δεν υπηρχε ουτε ανεργια (γιατι το να αναφερεις αν πειναει ο κοσμος ειτε δουλευει ειτε οχι ειναι banal σε υψηλου επιπεδου οικονομικη συζητηση).
    Πρώτον ναι, το 2008 οι τιμές των ομολόγων και τα σπρεντς ήταν στα καλύτερα επίπεδα που έχουν υπάρξει ποτε. Αμα δεν ξέρεις, google it πριν αρχίσεις να ποστάρεις εξυπνάδες.

Δευτερον, δεν είπα κάτι τέτοιο, τα σπρεντς και τα ομόλογα είναι άλλη ιστορία. Αυτό που είπα είναι οτι τα εισοδήματα θα επανέλθουν στα επίπεδα του 2008, δηλαδή υπολογίζοντας τον πληθωρισμο, με το δανειακό πρόγραμμα θα μπορεί ο μέσος Έλληνας να αγοράζει τα ίδια προιόντα που αγόραζε με τον μισθό του το 2008 γύρω στο 1215.
    Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
    J. M. Keynes.

The Patient H.'s Avatar

2015 ή 2020 κατώριμε?
    Quote Originally Posted by FIXXXER View Post
    Anagkastika stirizoume Hillary

Defunct Economist

Quote Originally Posted by H. View Post
    2015 ή 2020 κατώριμε?
    Με ευρώ, 2015 περίπου επανέρχονται τα εισοδήματα σε επίπεδα 2008, 2020 επανέρχεται το χρεος σε επίπεδα 2008, αλλα η ανεργία αμφιβάλω αν θα πέσει κάτω απο 15% ακομα και το 2025.

Quote Originally Posted by 12 stars circle your brow View Post

Έχει και στην Σουηδία δραχμές; Κι εν πάση περιπτώσει, το ερώτημα είναι εντελώς γλοιώδες από την τοποθέτηση σου, γιατί δεν τους συμβουλεύεις να τα πουν έτσι ακριβώς;
    [άσχετα αν κατέληξες πως στηρίζεις ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ που εμπεριέχει ρίσκο (ενώ στο ευρώ όλα ρόδινα και προγραμματισμένα γι' ανάκαμψη ε; )]
    Κοίτα, αυτό που λέω είναι ειλικρινά οσο πιο καλή πρόβλεψη μου επιτρέπουν οι γνώσεις μου. Και ναι, υπάρχει ρίσκο, τουλάχιστον αυτό μου λέει η λογική μου (παιζει η λογική μου να μου λέει μαλακίες? Σαφως ναι). Ναι μεν η δραχμή μου φαίνεται πιό σωστή επιλογή γιατι η ανεργία θα πέσει πιο σύντομα, αλλα προφανώς υπάρχουν κίνδυνοι που δεν υφίστανται με το ευρώ, δηλαδή με ευρώ όσο χαμηλά και να πέσει η οικονομία θα μπορουμε να αγοράζουμε πχ καύσιμα και φάρμακα. Και ναι, οπως λες υπάρχει ενα 25% που λόγω ανεργίας δεν θα μπορεί να αγοράζει ουτε τρόφιμα και αυτός είναι ο λόγος που κλίνω προς δραχμή. Αλλα δεν είναι απλό ερωτημα όπως το παρουσιάζεις γιατιμε δραχμή υπάρχει η πιθανότητα να μην μπορεί να αγοράζει φαρμακα ούτε αυτός που έχει δουλεια.

Η επιλογή είναι ανάμεσα στο σενάριο ευρώ (δηλαδή ανεργία για το 25% αλλα το 75% θα μπορεί να αγοράζει φαρμακα, τρόφιμα και καύσιμα) και το σενάριο δραχμή (δηλαδή μικρότερη ανεργία και γρηγορότερη ανάκαμψη των εισοδημάτων, αλλα με ενα σοβαρό ρισκο το 100% είτε έχει δουλειά είτε οχι να μην μπορεί να πληρώσει για την ινσουλίνη του και τα χάπια της πίεσης). Οπότε δεν είναι εύκολη επιλογή, αυτή τι στιγμή νομίζω οτι αξίζει το ρίσκο της δραχμής, αλλα σε καμία περίπτωση δεν ειναι κάτι στο οποίο καταληγεις με κλειστά μάτια.
    J. M. Keynes.