Results 1 to 15 of 120

Thread: Ante gamh8eite kinezoi. srsly.

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Δράκος ikonoklast's Avatar

Καταρχήν δεν ξέρω αν θα σου φανώ καραγκιόζης, νούμερο, προκλητικός [*] αλλά πραγματικά δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά κάποιον που μου λέει για το «μυαλό μου που έχει δεχθεί προπαγάνδα» για το οτιδήποτε.

Αλήθεια, μπλοκάρω αυτόματα. Και αυτό συμβαίνει γιατί κατα κύριο λόγο μιλάμε με λόγια σταράτα και δεν είναι «προπαγάνδα» να σου αναφέρει κάποιος δέκα παραδείγματα όπου δεν υπάρχει σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή. Στον δυτικό κόσμο. Ο carheart πολύ γλυκά ανέφερε κάποια, τα εργοστάσια του Αμπράμοβιτς στην Ισλανδία, το ιατρικό σύστημα στην Αμερική, την Ιταλία του Μπερλουσκόνι, την Σαουδική Αραβία και την Άπω Αφρική. Ο καθένας που βλέπει και διαβάζει γύρω του μπορεί να σου προσθέσει άλλα διακόσα. Εγώ ας πούμε, θα σε ρωτήσω, είναι σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή να βυθίζεις εν ψυχρώ ένα πλοίο γεμάτο μετανάστες στα ανοιχτά [ιταλία]; Το να πυρπολείς άστεγους σαν νυχτερινό χόμπι πλουσιόπαιδων; [γαλλία] Το να πετροβολείς μέχρι θανάτου γυναίκες για μοιχεία; [Μ.Ανατολή - Αφρική και παντού]. Το να λυντσάρεις αλλοδαπούς μέσα στα βαγόνια του μετρό και οι επιβάτες να επευφημούν; [ρωσία] Το να αφήνεις κατοίκους της ίδιας σου της χώρας να πνιγούν μέσα στα σκατά τους απλώς και μόνο επειδή είναι μαύροι και low-class; [ΗΠΑ-τυφώνας κατρίνα] Το να εισβάλλεις με στρατιωτική επέμβαση σε 2 χώρες μέσα σε 5 χρόνια και να ρημάζεις τα πάντα χρησιμοποιώντας γελοία προσχήματα; [ΗΠΑ και 9-10 σύμμαχοι].

Είναι όλα αυτά τα σκατά αρκετά για να βγάλει κάποιος συμπεράσματα ΣΥΝΟΛΙΚΑ για τις κοινωνίες στις οποίες εμφανίζονται; Όχι, είναι πολύ πιο περίπλοκο.

Χρήζει κάθε κοινωνία ανάλογα με την ιστορική της φάση και τις ειδικές συνθήκες ξεχωριστή ανάλυση από τις άλλες κοινωνίες; Σίγουρα.

Η Κίνα είναι μια τέτοια κοινωνία; Ναι, αμέ!

Για το δεύτερο που σου είπα νιώθω πως τον χρόνο που θα χρειαστώ για να στο εξηγήσω μπορώ να τον αφιερώσω σε άλλα πράγματα. Να πλέξω για παράδειγμα 14 σένια πουλοβεράκια.
    Last edited by ikonoklast; 26-10-2011 at 20:52.