Originally Posted by
animae
1) Ποιος σύγκρινε μωρέ την πραγματική φρικαλεότητα με εκείνη της τηλεόρασης?? Έχεις ξεχάσει να διαβάσεις μου φαίνεται. Ένα παράδειγμα έδωσα με το τι εικόνες παίρνουμε καθημερινά από ένα μέσο. Δεν συνέκρινα το τι γίνεται στην πραγματική ζωή με την τηλεόραση. Αλλά και αυτό είναι ένα μικρό μεν, αλλά υπαρκτό μέγεθος στο τι σκατά βλέπουμε.
2) Τι σου προσφέρει σαν ανθρωπο. Όχι τι σου προσφέρει σε διασκέδαση. Τι θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο και αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο θετικά γεγονότα, αλλά δυστυχώς κυρίως αρνητικά. Δεν θα κάτσω να πω τα προσωπικά μου εδώ μέσα σαν απόδειξη για το τι θέλω να πω ή το τι έχω ζήσει, αλλά το να δω το συγκεκριμένο βίντεο έκρινα ότι δεν μου προσέθετε κάτι. Να δω τι? Βαναυσότητα? Θα με κάνει περισσότερο μάγκα? Να δω την σκληρή πραγματικότητα? Να δω κάτι το οποίο γίνεται 5000 χιλιόμετρα μακριά, που πραγματικά δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό? Γιατί δεν μιλάμε για τους κινέζους στην ελλάδα, αλλά για τους κινέζους στην χώρα τους. Εδώ δεν έχουν την απλή/γελοία ελευθερία να έχουν ελεύθερο το google, πρέπει να δω τι κάνουν στην καθημερινότητα τους? Πρέπει να δω τι συμβαίνει εκεί πέρα, ενώ ακόμα δεν έχω λύσει αμεσότερης επιρροής προβλήματα στην ζωή μου? Και δεν μιλάω για παρτακίαση, αλλά όταν πχ κάποιος δεν έχει δουλειά και πρέπει κάπως να ζήσει, δεν θα κάτσει να ασχοληθεί με το τι κάνουν οι κινέζοι και δενξερωκαιγωποιοι στην χώρα τους, αλλά τι σκατά θα γίνει μέσα στο σπίτι του.
Ναι, θα δείς άσχετα πράγματα, αλλά μην κάνεις λες και είδες το φως το αληθινό ή ότι αυτό το γεγονός άλλαξε την οπτική στην ζωή σου, γιατί αυτό είναι γαμημένη υποκρισία να καθόμαστε να λέμε κάτι το οποίο είναι «αντικειμενικά» σωστό και να την λέμε στον άλλον ότι δεν ενδιαφέρθηκε. Και συ τι σκατά έκανες που ενδιαφέρθηκες τάχα μου περισσότερο από μενα? Μπήκες σε ένα φόρουμ και πόσταρες «γαμώ την μπαναγία τους» και χέστηκε η φοράδα στο αλώνι. Εκανες την γαμημένη επανάσταση σου, δηλαδή απλά είπες γαμω την μπαναγία των κινέζων και την λες σε κάποιον που επέλεξε ένα λάθος τόπικ να την πεί σε κάποιον για τα γκρικλις. Το είπα και πριν ήταν λάθος. Αλλά μην κάνουμε λες και ο άλλος είναι ηλίθιος ή δεν ξέρει τι του γίνεται. Ο μοναδικός που προσέφερε ουσιαστικά σε αυτή την κουβέντα ήταν ο ubu. Ξέρεις αυτό τι σημαίνει? Ότι έκρινες έναν ολοκληρο λαό (αφού παίρνεις τόσο σοβαρά το τόπικ) μην ξέροντας κάτι πολύ σημαντικό (αν ισχύει). Ε λοιπόν, προτιμώ που είπα την άσχετη μαλακιάρα μου, παρά αυτά που είπες εσύ.
3)Εδώ πλέον είναι ένα πρόβλημα το οποίο μπορούμε να συζητήσουμε ουσιαστικά. Είναι στην πόλη μας και είναι πρόβλημα.
*) Ξαναείπα και πριν και ακόμα πιο πριν ότι ήταν λάθος τόπικ να κάνω τέτοιο σχόλιο, αλλά πραγματικά δεν θα έχω και τύψεις. Μου κάνει εντύπωση να βλέπω ανθρωπους που είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, είναι της ηλικίας των 20φεύγα και να μην διατυπώνουν σωστά τον γραπτό τους λόγο (δεν είναι θέμα ελληνικών, στα αρχίδια μου πραγματικά τα ελληνικά και τα διάφορα «εθνικα»). Αλλά ρε φίλε, οι μισοί εδώ μέσα κάποτε έγραφαν με γκρικλις, τώρα πλέον δεν γράφουν οι περισσότεροι, μάλλον έκριναν ότι κάτι τους προσφέρει αυτό το πράγμα. Στα αρχίδια μου αν πιστεύει ότι είμαι μαλάκας, αλλά είδε ένα τόσο σοκαριστικό για αυτόν βίντεο και αυτό που είχε να γράψει είναι srsly.