Σαν εσένα μόνο αναφορικά με αυτό που είπες και ακούω παντού, όχι σαν ενταγμένο ιδεολογικά κάπου. Για να στο κάνω πιο λιανά και κάνοντας την παραχώρηση να μιλήσουμε μόνο για τον ταξικό αγώνα για να μην το χαώσουμε, εμένα ρε παιδί μου δεν μ' ενδιαφέρει αν οι βουλευτές είναι κλέφτες, αν τα μέτρα είναι "άδικα" (τι σημαίνει αυτό αλήθεια και μέχρι ποιό σημείο μιλάει η ρητορική της αδικίας; αρχίζει η συζήτηση για την αδικία στον καπιταλισμό μόνο μετά το σημείο που επεισέρχεται ο νεοφιλελευθερισμός και η διαφθορά των αρχόντων μας, μαμά;!), αν θα ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο ή όχι. Δεν μετράω τις κατακτήσεις του ταξικού κινήματος μέσα από το αν θα ρυθμιστεί η νεοφιλελεύθερη βαλβίδα στον ελλαδικό χώρο μισή στροφή αριστερά ή δεξιά. Ακριβώς όπως η βία σ' αυτήν την κοινωνία δεν αρχίζει από τη μολότοφ έτσι και το κλαςς γουώρφερ δεν αρχίζει αν οι βουλευτές είναι καθάρματα με βίλες στη δροσιά και μέτρα είναι άδικα γιατί σώνουνε ο κόσμος τις τράπεζες κι όχι τους ανθρώπους.

Οι Καλύτεροι Άνθρωποι Στον Κόσμο να ήταν οι βουλευτές, οι πιο τίμιοι (;!), οι πιο δουλευταράδες, την πιο ίση κατανομή του πλούτου να κάνανε (όπως υπάρχει η φαντασίωση στο συλλογικό συνειδητό τύπου σουηδία α λα 90s φαντάζομαι), την πιο τίμια φορολογική δήλωση να έκανε ο υδραυλικός μέχρι τον δικηγόρο, ΔΕΝ με νοιάζει, δεν με αφορά καθόλου, μου φαίνεται αστεία όσο και μάταιη αυτή η φαντασίωση. Δέκα φορές μίσος για τους κλέφτες βουλευτές, ΕΚΑΤΟ για τους τίμιους.

Οπότε αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜΟΣ. Δεν είμαι εκεί για να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο. Πρώτον γιατί θα περάσει και δεύτερον γιατί στ' αρχίδια μου. Αυτό που με νοιάζει είναι να ζυμώσω τον αγώνα ώστε να βάλω στο μυαλό πέντε-δέκα ανθρώπων ότι η κριτική πρέπει να μπαίνει στο σπόρο γιατί το δέντρο είναι σάπιο από 'κει, κι όχι να περιορίζεται στα κλαδιά, άντε και στον κορμό καμιά φορά. Στην τελική ρε παιδί μου ότι είναι γελοίο να είσαι αριστεριστής σε λεκτική αφασία, φάντομ ντακ που λέει ο λόγος, γιατί εν πάσει περιπτώσει σε έχει κάνει σκόνη ο μίλτον φρήντμαν που θα 'λεγε κι ο κατώριμος αν αρχίσεις το παιχνίδι και τη συζήτηση από 'κει.

Να πούμε.