Page 192 of 539 FirstFirst ... 92142182190191192193194202242292 ... LastLast
Results 2,866 to 2,880 of 8081

Thread: Μια ακόμα πιο εξαιρετική εποχή.

nihil pop metamelia3's Avatar

αμε. συνειδηση, παιδεια, ενδιαφερον, αναγκη και εμπειρια. <~~~ καλος τυπος ειμαι
    this is radio freedom.

Senior Member Griffith's Avatar

τι να αστειεύομαι ρε φίλος.
    αυτό που λένε διάφοροι άνθρωποι από δω κι από κει, (παράδειγμα) είναι ότι μιλάμε για μια αντιπαράθεση η οποία προξενούσε αηδία, κυρίως για τους μαύρους.
    εγώ ήμουν πίσω από το πορτοκαλί κοντέινερ στη γωνία αμαλίας και καραγιώργη σερβίας, όσο κοντύτερα γίνεται,για 5-10 λεπτά.
    το θέαμα ανθρώπων από όλα τα μπλοκ (μιας και δεν έχουν βρεθεί ακόμα καθοδηγούμενες με gps πέτρες) να τρέχουν πανικόβλητοι κοιτώντας όλη την ώρα στον ουρανό για να αποφύγουν τα μάρμαρα, τα οποία οι από κει πέταγαν γι'αυτούς συγκεκριμένα (η τροχιά πολύ πάνω από τις αλυσίδες των κνατ), οι μολότοφ και οι φωτοβολίδες η αλήθεια είναι πως δημιούργησε μια διευρυμένη συμπάθεια σε πολύ κόσμο για αυτούς τους οποίους έβριζε/τσακωνόταν/αντιπαρατίθονταν τις προηγούμενες ώρες.απλά τα πράγματα.
    μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων έκανε το δικό της (κκε) σα νταβατζής του χώρου, μια πολύ μικρή και αξιολύπητη ομάδα πήγε να διώξει την μεγάλη ομάδα χρησιμοποιώντας βασικά τρομοκρατία επειδή δεν την έπαιρνε αριθμητικά.
    Last edited by Griffith; 21-10-2011 at 15:46.
    Oh, come, come be my waitress and serve me tonight
    serve me the sky with a big slice of lemon.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την οργανωμένη δολοφονική επίθεση κατά της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ και το θάνατο του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτζαρίδη

20/10/11

Αυτή τη φορά εξαπέλυσαν σχεδιασμένα οργανωμένες ομάδες σε διατεταγμένη αποστολή και αναρχοφασιστοειδή που με μολóτωφ, χημικά αέρια, χειροβομβίδες κρóτου λάμψης και πέτρες επιχείρησαν να διαλύσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση εργατών και λαού στο Σύνταγμα και ειδικά στο μέρος που ήταν το ΠΑΜΕ.

Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι και ο θάνατος του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Κοτζαρίδη Δημήτρη, 53 χρóνων, γραμματέα του Παραρτήματος Οικοδóμων του Βύρωνα. Ακóμα δεκάδες είναι οι τραυματίες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.

Το μίσος των κουκουλοφóρων κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος και του ΠΑΜΕ εκφράζει το μένος των δυνάμεων που υπηρετούν το σύστημα και την αστική εξουσία. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη. Η επιχείρηση τρομοκράτησης, συκοφάντησης και καταστολής του εργατικού λαϊκού κινήματος πηγάζει απó κρατικές δομές, απó κέντρα και υπηρεσίες. Αυτó αποδείχνει η ιστορία, αυτó δείχνει και η σημερινή βάρβαρη και δολοφονική επίθεση. Οι κουκουλοφóροι, αναρχοαυτóνομοι, φασιστοειδή ή óπως αλλιώς ονομάζονται ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας το δικó της στóχο που οι δυνάμεις καταστολής, οι εκβιασμοί και οι απειλές της απέτυχαν, για να τρομοκρατήσουν το λαó για να σκύψει το κεφάλι. Αντικειμενικά προκύπτει óτι τα ίδια κέντρα εκτέλεσαν την προβοκατóρικη δολοφονική πυρπóληση της Μαρφίν τη μέρα ψήφισης του μνημονίου στις 5 Μαΐου 2010.

Ο στóχος τους ήταν να διαλύσουν τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ απέτυχε. Έτσι πρέπει να αποτύχουν τα σχέδια κυβέρνησης, μηχανισμών του συστήματος, των κομμάτων της πλουτοκρατίας που θέλουν να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν το εργατικó λαϊκó ποτάμι της αντεπίθεσης που βγήκε με τη 48ωρη απεργία στους δρóμους.

Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Δημήτρη Κοτζαρίδη που έπεσε αγωνιζóμενος για το δίκιο της εργατικής τάξης και του λαού. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους τραυματίες, σε óλους óσοι υπερασπίστηκαν την εργατική λαϊκή διαδήλωση απó τις προβοκατóρικες ομάδες. Καλεί το λαó να σηκώσει πιο αποφασιστικά το ανάστημά του. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, να συσπειρωθεί τώρα στα συνδικάτα, στο ΠΑΜΕ και τις άλλες ριζοσπαστικές οργανώσεις που αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική, την εξουσία μονοπωλίων. Αυτó είναι το αντίπαλο δέος των κομμάτων της πλουτοκρατίας, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αυτή είναι η δύναμη του λαού να αποκρούσει τα βάρβαρα μέτρα, τη βία και την τρομοκρατία κάθε είδους μηχανισμού καταστολής. Ο λαóς μπορεί να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και εξουσία.

κλειδωμένος άσσος ήταν, αλλά πλέον είναι και επίσημο

ε καλά, σιγά μην άφηνε το κκε την ευκαιρία να πάει χαμένη
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

cowboy bebop 12 stars circle your brow's Avatar

και για να εξυπηρετήσουμε και τους neutral στη φάση

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα
    (με αφορμή τα γεγονότα της 20ής Οκτωβρίου 2011)

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Όταν είδα το ΚΚΕ να καταλαμβάνει αξημέρωτα την πλατεία Συντάγματος, αμέσως ο νους μου πήγε στο κακό. Ήξερα ότι τούτο το κόμμα-ανώνυμη εταιρεία –που δεν νοιάζεται για το δυνάμωμα του κινήματος, αλλά για το δικό του δυνάμωμα– δεν θα άφηνε κανέναν να του πάρει το «πρώτο τραπέζι πίστα».
    Έτσι, έστησε (για πολλοστή φορά) μια τέλεια οργανωμένη παράσταση (κυριολεκτικά, με όρους θεάματος) που, ως συνήθως, θα ήταν πολιτικά ακίνδυνη και θα είχε διπλό όφελος: πρώτον, θα προστάτευε το αστικό κοινοβούλιο από ενδεχόμενη συγκρουσιακή διάθεση του κόσμου και, δεύτερον, θα παρείχε στο κόμμα τα τηλεοπτικά πρωτεία, κρατώντας για τον εαυτό του και μόνο τα εύσημα της «πρωτοπορίας», τσιμπώντας ίσως μερικές ψήφους από το φιλοθέαμον κοινό.
    Το στήσιμο του ΚΚΕ στην πλατεία ήταν εμφανές τι σκοπό είχε. Να μην επιτρέψει σε κανέναν να πλησιάσει στο κοινοβούλιο. Τα περί «περικύκλωσης του κοινοβουλίου» προκαλούν γέλιο, μιας και όταν θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο, δεν αφήνεις τους βουλευτές να μπουν στο κοινοβούλιο και όχι τους του διαδηλωτές να μπουν στην πλατεία. Το ότι καθόλη την ώρα της παραμονής του στην πλατεία το μέτωπο της περιφρούρησης ήταν προς τα έξω, μη αφήνοντας να περάσουν στην πλατεία, όχι τίποτα «περίεργοι», αλλά ούτε καν συγκροτημένα μπλοκ εργατικών σωματείων, το αποδεικνύει περίτρανα. Επιπροσθέτως, η «πολεμική στολή» της περιφρούρησης (παλούκια, κράνη κ.λπ.) αποδεικνύει ότι ήταν προετοιμασμένοι για σύγκρουση και βέβαια ακούγονται τουλάχιστον αστείες οι περιγραφές των δημοσιογράφων των αστικών ΜΜΕ περί «απλών διαδηλωτών που δέχονται επίθεση και συγκρούονται με κουκουλοφόρους».
    Το ΚΚΕ δεν το ενδιέφερε να περιφρουρήσει τη διαδήλωση ούτε από τις δυνάμεις καταστολής ούτε από τους «μπάχαλους», το μόνο που το ενδιέφερε ήταν να κρατήσει το χαράκωμα.
    Για τους παραπάνω λόγους, το ΚΚΕ φέρει απόλυτα την πολιτική ευθύνη για ό,τι έγινε.

Από την άλλη μεριά, έχουμε την συγκεκριμένη ομάδα αναρχικών που επιτέθηκε. Δεν μιλάω γενικώς και αορίστως για αναρχικούς (όπως και παραπάνω δεν μιλάω για κομμουνιστές, αλλά για το ΚΚΕ), αυτός ο χώρος δεν είναι ενιαίος και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ενιαία. Δεν μιλάω, επίσης, για «προβοκάτορες», «παρακρατικούς» ή ότιδήποτε παρόμοιο. Κάτι τέτοιο άπτεται του αστυνομικού ρεπορτάζ κι εγώ δεν ξέρω απ' αυτά. Ακόμη κι αν ισχύει, δεν είναι αυτό που χαρακτηρίζει τις συγκεκριμένες ομάδες.
    Οι ομάδες αυτές, δρώντας επίσης στο επίπεδο του θεάματος (όπως ακριβώς και το ΚΚΕ) δεν ανέχτηκαν το ότι κάποιος άλλος τους πήρε την «πρώτη σειρά της μαρκίζας». Έπρεπε, σαν γνήσια πρωτοπορία που θεωρούν και οι ίδιοι τον εαυτό τους, να πάρουν πίσω τον πρωταγωνιστικό ρόλο που τους έκλεψαν. Ήταν μια ακόμη (ανάμεσα στις πολλές άλλες) απολίτικη, χουλιγκάνικη συμπεριφορά, μια άλλη εκδοχή της εργολαβίας του κινήματος. Τα «μαύρα κομάντα» ανέλαβαν για άλλη μια φορά να σώσουν την τιμή του κινήματος, χωρίς να το ρωτήσουν όμως...
    Δεν είμαι apriori εναντίον της βίας. Η άσκηση της βίας όμως είναι υπόθεση του ίδιου του κινήματος και όχι υπόθεση κάποιων αυτόκλητων ζορό. Ας μην μιλήσει κανείς για «χύμα κόσμο» που αντέδρασε – ο χύμα κόσμος δεν πηγαίνει πλήρως εξοπλισμένος στις διαδηλώσεις. Επίσης, σε κάθε περίπτωση, η βία ασκείται εναντίον του κράτους και των οργάνων του και όχι εναντίον συνδιαδηλωτών, ό,τι ιδεολογικές διαφορές κι αν έχουμε.
    Δυστυχώς, η συγκεκριμένη ομάδα δεν αρκέστηκε να χτυπήσει την περιφρούρηση του ΚΚΕ (κάτι που, ενδεχομένως, θα μπορούσε να δικαιολογηθεί με κάποιον τρόπο) – οι πέτρες και οι μολότωφ χτυπούσαν και κόσμο που δεν ανήκε στα ΚΝΑΤ.

Οι δύο πιο πάνω λογικές δεν είναι κάτι παραπάνω από διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος. Του νομίσματος της εργολαβίας του κινήματος. Μιας εργολαβίας που είτε κόκκινη είναι είτε μαύρη πνίγει τον αυθορμητισμό, την αυτενέργεια και τη δυναμική του κινήματος. Είναι μια λογική που στέλνει τον κόσμο στο σπίτι του.

Το κίνημα είναι ανάγκη να σταθεί αντιμέτωπο με αυτές τις λογικές. Να πάρει πρωτοβουλίες και να μην σέρνεται πίσω από γεγονότα που καθορίζουν άλλοι. Ας αφήσει τους εργολάβους χωρίς εργολαβία, να τσακώνονται μόνοι τους. Η παράσταση με τίτλο «συγκρούσεις στο κέντρο» πρέπει να λάβει τέλος. Είναι καιρός να αποκεντρωθεί ο αγώνας, να γίνουν εξεγερσιακές διαδηλώσεις στις γειτονιές, να μεταφερθεί η σύγκρουση στους εργασιακούς χώρους και στις σχολές, εκεί που ξέρει ο ένας τον άλλον. Σε χώρους και περιοχές που οι δυνάμεις καταστολής δύσκολα μπορούν να ελέγξουν. Διάβασα κάπου μια πετυχημένη φράση: «τέρμα στη “φάκα” του Συντάγματος»*. Προσυπογράφω.

ΥΓ. Από τη σύγκρουση φάνηκε και το εξής: έσπασε ο μύθος περί του «αήττητου» του ΠΑΜΕ. Έχω την αίσθηση ότι η αναρχική ομάδα θα έπαιρνε φαλάγγι τους Κνίτες, εάν δεν παρενέβαιναν τα ΜΑΤ. Αυτό, ενδεχομένως, να φουσκώσει τα μυαλά των συγκεκριμένων αναρχικών και να δοκιμάσουν ξανά να επιτεθούν στο ΚΚΕ στο μέλλον. Εύχομαι, τούτη την ώρα που διαλύεται το σύμπαν να μην ξεκινήσει κάποια βεντέτα...
    κάπως έτσι είναι τα πράγματα, με μερικές λέξεις παραλλαγμένες
    στο τέλος λίγο λέει πίπες, anyway
    Last edited by 12 stars circle your brow; 21-10-2011 at 16:00.
    Throughout the times of perplexity and illusion
    We've got some last Gods left, worth keeping
    That go by such names as Kindness and Honesty.

I want us to hold swords again
    As in the years of the old tales.
    But this time, to fight for Dignity and Solidarity.

Against the waves of darkness and death
    I'm walking with Eternal Brightness in my eyes.

Mary Ann Cotton enitharmon's Avatar

ο βενιζέλος πάει να ξεπεράσει τον παγκαλο στις :τατσντ: στιγμές. Τη Δευτέρα απειλούσε το βαξεβάνη, λέγοντας οτι δε μπορεί ως εργαζόμενος της κρατικής τηλεόρασης να λέει αυτά που λέει και χτες έκανε χαμό στη βουλή όταν ο τσίπρας τους κατηγόρησε οτι λειτουργούν με όρους ομερτά
    Vielen Dank für alles was mal war

σούπερ ντούπερ Dythor's Avatar

Quote Originally Posted by BibleBlackBird View Post
    ξεκαθαρισε στο μυαλο σου οτι ειμαι αντρας
    Είσαι και φαίνεσαι!

Quote Originally Posted by VirusXI View Post
    Όλα τα υπόλοιπα είναι μπούρδες.
    Όλα τα υπόλοιπα είναι σημαντικά. Και ακριβώς επειδή υπάρχουν κάποιοι σαν εσένα που γράφουν ότι είναι μπούρδες, είναι Τα Πιο Σημαντικά Πράγματα Στον Κόσμο.
    Γυρναγα απο "επισκεψη" σε κορασιδα στην Σαντα.

Hoder A ha ha's Avatar

Μία άποψη απο μία Απολιτίκ Πουστάρα .

Εμφύλιος. Το Μόνο μας πρόβλημα τελικά είναι τι χρώμα είμαστε. Μαύροι ή κόκκινοι, μπλε ή πράσινοι, ροζ η κίτρινος (μπάτσιε). Δεν έχουμε άλλα προβλήματα.
    Μπαχαλάκιδες. ή μαύροι, πες τους όπως θες. όση οπτική επαφή είχα από την πλατεία, όσα έχω ξέρω από το παρελθόν και όσα είδα φάτσα-κάρτα... είδα ένα σεβαστό ποσό πιτσιρικιών με τις μάρκες τους, το "επανάσταση κιτ" (γαμάτη μάσκα - γάντια εργασίας από το πρακτικερ - μπακ πακ east pack κτλ) με το ωραίο τους σαμσουνγκ τατσ κινητό να βιαιοπραγούν ενάντια στους παμεματ και σε όποιον ήταν εκεί. Λατομείο για ακόμα μια φορά το ύνταγμα.
    Και για να κλείσει κ η μέρα ωραία βρίσκουν την ευκαιρία -αφού όλοι αυτοί οι "Φίλοι μπάτσων" έχουν κάνει την δουλειά σωστά - να ρίξουν και οι οριτζινάλε ματς το δακρυγόνο τους μες την πλατεία και να μας διώξουν.

High on Life VirusXI's Avatar

Quote Originally Posted by Dythor View Post
    Quote Originally Posted by VirusXI View Post
    Όλα τα υπόλοιπα είναι μπούρδες.
    Όλα τα υπόλοιπα είναι σημαντικά. Και ακριβώς επειδή υπάρχουν κάποιοι σαν εσένα που γράφουν ότι είναι μπούρδες, είναι Τα Πιο Σημαντικά Πράγματα Στον Κόσμο.
    Για όρισε το σαν και μένα. Βάλε μου ταμπέλα να γουστάρουμε.

■■

σούπερ ντούπερ Dythor's Avatar

Σαν εσένα μόνο αναφορικά με αυτό που είπες και ακούω παντού, όχι σαν ενταγμένο ιδεολογικά κάπου. Για να στο κάνω πιο λιανά και κάνοντας την παραχώρηση να μιλήσουμε μόνο για τον ταξικό αγώνα για να μην το χαώσουμε, εμένα ρε παιδί μου δεν μ' ενδιαφέρει αν οι βουλευτές είναι κλέφτες, αν τα μέτρα είναι "άδικα" (τι σημαίνει αυτό αλήθεια και μέχρι ποιό σημείο μιλάει η ρητορική της αδικίας; αρχίζει η συζήτηση για την αδικία στον καπιταλισμό μόνο μετά το σημείο που επεισέρχεται ο νεοφιλελευθερισμός και η διαφθορά των αρχόντων μας, μαμά;!), αν θα ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο ή όχι. Δεν μετράω τις κατακτήσεις του ταξικού κινήματος μέσα από το αν θα ρυθμιστεί η νεοφιλελεύθερη βαλβίδα στον ελλαδικό χώρο μισή στροφή αριστερά ή δεξιά. Ακριβώς όπως η βία σ' αυτήν την κοινωνία δεν αρχίζει από τη μολότοφ έτσι και το κλαςς γουώρφερ δεν αρχίζει αν οι βουλευτές είναι καθάρματα με βίλες στη δροσιά και μέτρα είναι άδικα γιατί σώνουνε ο κόσμος τις τράπεζες κι όχι τους ανθρώπους.

Οι Καλύτεροι Άνθρωποι Στον Κόσμο να ήταν οι βουλευτές, οι πιο τίμιοι (;!), οι πιο δουλευταράδες, την πιο ίση κατανομή του πλούτου να κάνανε (όπως υπάρχει η φαντασίωση στο συλλογικό συνειδητό τύπου σουηδία α λα 90s φαντάζομαι), την πιο τίμια φορολογική δήλωση να έκανε ο υδραυλικός μέχρι τον δικηγόρο, ΔΕΝ με νοιάζει, δεν με αφορά καθόλου, μου φαίνεται αστεία όσο και μάταιη αυτή η φαντασίωση. Δέκα φορές μίσος για τους κλέφτες βουλευτές, ΕΚΑΤΟ για τους τίμιους.

Οπότε αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜΟΣ. Δεν είμαι εκεί για να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο. Πρώτον γιατί θα περάσει και δεύτερον γιατί στ' αρχίδια μου. Αυτό που με νοιάζει είναι να ζυμώσω τον αγώνα ώστε να βάλω στο μυαλό πέντε-δέκα ανθρώπων ότι η κριτική πρέπει να μπαίνει στο σπόρο γιατί το δέντρο είναι σάπιο από 'κει, κι όχι να περιορίζεται στα κλαδιά, άντε και στον κορμό καμιά φορά. Στην τελική ρε παιδί μου ότι είναι γελοίο να είσαι αριστεριστής σε λεκτική αφασία, φάντομ ντακ που λέει ο λόγος, γιατί εν πάσει περιπτώσει σε έχει κάνει σκόνη ο μίλτον φρήντμαν που θα 'λεγε κι ο κατώριμος αν αρχίσεις το παιχνίδι και τη συζήτηση από 'κει.

Να πούμε.
    Γυρναγα απο "επισκεψη" σε κορασιδα στην Σαντα.

High on Life VirusXI's Avatar

Καταλαβαίνεις ότι δε βγαίνει κάποιο συμπέρασμα απ'αυτό που λες ε;
    Κι ακόμα περισσότερο δεν το συνδέει απολύτως τίποτα με αυτό που είπα, είτε είπε κάποιος άλλος, απλά υπάρχει για να δείξεις αντίθεση. Κάτι σαν cool statement να πούμε κιέτσι χωρίς λόγο ύπαρξης.

Ούτε μούτζα δε δίνω.

■■

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

Οπότε αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜΟΣ. Δεν είμαι εκεί για να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο. Πρώτον γιατί θα περάσει και δεύτερον γιατί στ' αρχίδια μου. Αυτό που με νοιάζει είναι να ζυμώσω τον αγώνα ώστε να βάλω στο μυαλό πέντε-δέκα ανθρώπων ότι η κριτική πρέπει να μπαίνει στο σπόρο γιατί το δέντρο είναι σάπιο από 'κει, κι όχι να περιορίζεται στα κλαδιά, άντε και στον κορμό καμιά φορά. Στην τελική ρε παιδί μου ότι είναι γελοίο να είσαι αριστεριστής σε λεκτική αφασία, φάντομ ντακ που λέει ο λόγος, γιατί εν πάσει περιπτώσει σε έχει κάνει σκόνη ο μίλτον φρήντμαν που θα 'λεγε κι ο κατώριμος αν αρχίσεις το παιχνίδι και τη συζήτηση από 'κει.
    τι είναι η λεκτική αφασία;

αφασία (στερητικό α- και -φέτος από το ρήμα φημί = λέγω)

Δράκος ikonoklast's Avatar

Αυτό που με νοιάζει είναι να ζυμώσω τον αγώνα ώστε να βάλω στο μυαλό πέντε-δέκα ανθρώπων
    Εσύ.

Senior Member mourning apocalypse's Avatar

Είχα μια φαντασίωση για επιστροφή μπορισαν αποκλειστικά για αυτό το 2ήμερο.
    Έντονα πολιτική χροιά και επαναστατική διάθεση, είχε η συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο λιμάνι Κατακόλου, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Ράμπο του ΣΔΟΕ stam and the witches's Avatar

Χρειάζεται ένας γραφικός χρήστης ανάμεσα σε τόσους επιστήμονες βιοτεχνολόγους άλλωστε.