Page 176 of 539 FirstFirst ... 76126166174175176177178186226276 ... LastLast
Results 2,626 to 2,640 of 8081

Thread: Μια ακόμα πιο εξαιρετική εποχή.

Defunct Economist

Quote Originally Posted by Phoebus View Post
    Quote Originally Posted by katwrimos View Post
    Οσο για το οτι τα φρι λαντσις θα τα φάμε αργά η γρήγορα, ΟΧΙ, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.
    Σόρρυ αλλά μάλλον δε κατάλαβες τα ελληνικά μου. Δεν είπα ποτέ να απολυθεί κανείς. Λέω να παρθούν οι πολιτικές αποφάσεις ώστε αυτοί οι πόροι να περάσουν στο κόσμο και να του δώσουν μια ανακούφιση, και όλα αυτά με μικρό/μηδενικό κόστος. Μετά όμως τι θα γίνει; Θα έχουμε καταφέρει μέχρι τότε να έχουμε αρκετή ανάπτυξη ώστε να βγούμε από τη κρίση; Και τι μπορεί να έχει γίνει με τους μακροχρόνια ανέργους;
    τώρα ρωτάς πολυ εξειδικευμένα πράγματα, δεν είμαι labor economist οπότε μην αρχίσω να σου λέω ανακρίβειες. Καλύτερα ψάξε να βρείς τι λέει ο Πισσαρίδης που πηρε το νομπέλ στα οικονομικά πέρσι για την έρευνά του στην αγορά εργασίας. Αλλα ξέχασα εκει κάτω είστε κουλτουριάρισες αδερφές και μόνο αν πάρει νομπέλ κανας Ελύτης ασχολείστε!!
    Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
    J. M. Keynes.

Senior Member Harbinger of Death's Avatar

Quote Originally Posted by Phoebus View Post
    Κατώριμε, δε νομίζω ότι ο φθόγγος διαφωνεί με αυτά που λες, και δεν απάντησες την ερώτησή μου. Δε μιλάω για απολύσεις, μιλάω για μετατάξεις και επανεκπαίδευση ώστε να μπορέσει ο κόσμος σε 2-3 χρόνια να επαναπροσδριορίσει τον εαυτό του και να μπορεί να έχει μια τίμια δουλειά και να πληρώνει τους φόρους του και όλο το σύστημα να είναι καλά λαδωμένο.

[...]

Nομίζω πως δεν είναι επαρκές το σημερινό ισοδύναμο του να σκάβεις τρύπες και να τις κλείνεις ώστε να βγούμε από τη κρίση, διότι σε βάθος χρόνου θα τα φάμε όλα τα free lunches. Χρειάζεται κάτι ακόμα. Τι;
    Οχι, κάνεις λάθος. Σου επαναλαμβάνω οτι πολιτικές του στύλ μετεκπαίδευσης, κλπ ειναι για την αντιμετώπιση της δομικής ανεργίας, δηλαδή πως να στο πω, ακόμα και αν εκανες όλα αυτά που λές δεν θα έπεφτε πολύ η ανεργία. Το πρόβλημα είναι οτι λόγω της κρίσης δεν υπάρχει αρκετή ζήτηση για να απασχοληθούν οι άνεργοι, αυτό δεν λύνεται με τον να επανεκπεδεύσεις κανένα.
    Syggnomi pou efarmozo koini logiki, alla to noima olou aftou pou leei o Deggial ki o Phoebus, den einai i afxisi tis paragogikotitas? I anergia de tha pesei, alla tha paragetai perissotero ofelimo ergo apo tous idious ergazomenous. Eilikrinis aporia, anameno apantisi me agonia.
    http://frontierpsycho.tumblr.com/

Quote Originally Posted by saloth sar View Post
    Το αποκουμπι του κρετινου, του φασιστα και του καθε μαλακα ειναι η προστασια της γυναικας, οταν και αμα σταματουν να τις θεωρουν ολες πουτανες και δυο-τρεις τρυπες για γαμησι μοναχα.

Defunct Economist

Quote Originally Posted by Harbinger of Death View Post
    Syggnomi pou efarmozo koini logiki, alla to noima olou aftou pou leei o Deggial ki o Phoebus, den einai i afxisi tis paragogikotitas? I anergia de tha pesei, alla tha paragetai perissotero ofelimo ergo apo tous idious ergazomenous. Eilikrinis aporia, anameno apantisi me agonia.
    Ναι, απάντησα ήδη οτι το να βελτιωθεί η παραγωγικότητα είναι καλό, γιατι ΟΤΑΝ ερθει η ανάκαμψη τοτε η ανεργία θα πέσει στο 10% αντί για το 13%.

Αλλα απο κει και πέρα αν η ανεργία βραχυπρόθεσμα αυξηθεί πολύ, δηλαδή πάει στο 20-25% σε ενα χρόνο, και τοτε το 3% που κερδίζεις απο την παραγωγικότητα τιθεται σε αμφιβολία (γιατι πολλοί μακροπρόθεσμα άνεργοι εγγαταλείπουν την αγορά εργασίας) και καταδικάζεις σε μιζέρια μια πολύ μεγάλη μερίδα του πλυθισμού με ενα μετρο το οποίο θα μπορούσες να μεταθέσεις για 3 χρόνια αργότερα. Οταν βρίσκεται μια οικονομία σε κρίση, οι κανόνες του παιχνιδιού (και της κοινής λογικής) που ξερεις (δηλαδή το οτι ο πλούτος που δημιουργεί μια οικονομία εξαρτάται απο το ποσοστό αποταμίευσης και την παραγωγικότητα) δεν ισχύουν πια. Η επίδραση της κρίσης σε μια οικονομία είναι τοσο μεγάλη που τα ωφέλη απο την παραγωγικότητα γινονται ασήμαντα.

Σου επαναλαμβάνω το παράδειγμα με τα δόντια. Αν επι 10 χρόνια δεν βουρτσίζεις τα δόντια σου, κακώς. Θα πρέπει να αρχίσεις να τα βουρτσίζεις. Τωρα αμα σαπίσει ενα δόντι σου, παλι πρέπει να αρχίσεις να τα βουρτσίζεις, αλλα αυτό δεν επείγει. Αυτό που επείγει είναι να πας στον οδοντίατρο και αν το καθυστερήσεις η καταστροφή απο το σάπιο δόντι θα είναι τοσο μεγάλη που τα όποια ωφέλη απο το βούρτσισμα θα είναι ασήμαντα.

Αυτό που θελω να πω είναι οτι δομικές μεταρυθμίσεις που δεν μειώνουν την ζήτηση πρέπει να γίνουν αμέσως (πχ απελευθέρωση επαγγελμάτων) ενώ μεταρυθμίσεις που περιλαμβάνουν απολύσεις πρέπει να αναβληθούν μεχρι η ανεργία να πέσει προς το 10-15%.
    Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
    J. M. Keynes.

ultimus_kafrus Djerdjelesh's Avatar

Δεν έχει ήδη περάσει το 20% η ανεργία;

nihil pop metamelia3's Avatar

Υπο ορισμένες συνθήκες συμφέρει ακόμα και να πληρώνεις εργάτες για να ανοίγουν τρύπες και μετά να τις ξανακλείνουν
    σε τι κοσμο θα φερω τα παιδια μου.
    this is radio freedom.

Senior Member kollaps's Avatar

Πολύ καλά τα λέει η Αλέκα εδώ, φαίνεται ότι αλλάζει κάπως τη γραμμή κάτω από την πίεση των περιστάσεων. Άντε να δούμε.

nihil pop metamelia3's Avatar

καλημερα σε ολους!

να θυμισω οτι αυριο ειναι η μερα που θα πεθανουμε;

υ.γ.
    Last edited by metamelia3; 18-10-2011 at 07:47.
    this is radio freedom.

Ροβινσώνας Φρούσος bbq's Avatar

Quote Originally Posted by Khalkji View Post
    καλημερα σε ολους!

να θυμισω οτι αυριο ειναι η μερα που θα πεθανουμε;

υ.γ.
    μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία η συνέντευξη του 30χρονου Φ.
    ΠΑΣΟΚ Σ'ΑΓΑΠΩ ΚΙ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΩ ΘΕΛΩ ΗΛΙΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΜΟΥ ΑΠΑΝΩ
    Spoiler

agit-spam attack Agoraphobic_S.I.'s Avatar

Αν έλεγε "κεφάλαιο" ή "αφεντικά" αντί για "κράτος κι εξουσία", θα ήταν το καλύτερο κάλεσμα για αύριο.

Mary Ann Cotton enitharmon's Avatar

Ενας 70χρονος ημιπληγικός συνταξιούχος των 700 ευρώ και ένας Βούλγαρος σκηνοθέτης, που επιβιώνει ως μπογιατζής, κατέλαβαν το κτήριο-σκάνδαλο του πρώην Νοσοκομείου «Αγιος Παύλος» στην οδό Φράγκων, στη Θεσσαλονίκη, για το οποίο ξοδεύτηκαν πάνω από 12 εκατ. ευρώ, αλλά παρέμενε ένα εγκαταλειμμένο γιαπί.
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=318059
    Vielen Dank für alles was mal war

bi-curious The Good Son's Avatar

Ράμπο του ΣΔΟΕ stam and the witches's Avatar

Αύριο η ΚΚΕαδάρα θα βγάλει τα τουφέκια από το υπόγειο του Περισσού μου φαίνεται.

http://www.imerisia.gr/article.asp?c...ubid=112375175

άκουσα με τα αυτιά μου την ατάκα "θα ξαναψηφίσω Πασόκ, γιατί από το να μου τα τρώει η Νέα Δημοκρατία, καλύτερα να μου τα τρώει το Πασόκ"
    είναι ωραία η φάση

Senior Member atom_smasher's Avatar

Quote Originally Posted by carheart View Post
    http://www.imerisia.gr/article.asp?c...ubid=112375175

άκουσα με τα αυτιά μου την ατάκα "θα ξαναψηφίσω Πασόκ, γιατί από το να μου τα τρώει η Νέα Δημοκρατία, καλύτερα να μου τα τρώει το Πασόκ"
    είναι ωραία η φάση
    ...
    1) e4, c5
    2) Νf3

Δράκος ikonoklast's Avatar