Ε μπες στο αυτόνομο φμς ντε!
πέρα από τα ηλίθια συστήματα με μονάδες (καλά τα είπε ο αποπάνω), την ανταλλαγή βιβλίων στα σχολεία γιατί τη βρίσκετε τόσο εξωφρενική; Ας πούμε ότι τα πανεπιστημιακά συγγράματα είναι άλλο, θα τα χρειάζεσαι μια ζωή στο επάγγελμά σου, τα σχολικά βιβλία δεν τα χρειάζεσαι την επόμενη χρονιά
Vielen Dank für alles was mal war
Ωραία ερώτηση. Η ανταλλαγή βιβλίων από πρωτοβουλία μαθητών (αντί να καίγονται σε κάδους στη φάση) είναι ωραίο πράγμα. Αλλά αν κοτζάμ υπουργείο βασίζεται σε ανταλλαγές βιβλίων και τις καθιερώνει θεσμικά ακόμα και με τον αγνότερο τρόπο (χωρίς...πιστωτικές μονάδες δηλαδή), πάει να γλιτώσει απαραίτητα κονδύλια για την παιδεία, για να τα φάει *οπουδήποτε* αλλού σε σχέση με την παιδεία. Πχ εδώ. Δείτε. Ακόμα και τα 50cents για να πιούν νερό οι ομιλητές είναι κονδύλιο του υπουργείου παιδείας, ενώ ένα βιβλίο μπορεί να ανταλλαχθεί. Εγώ λέω όχι. Δηλαδή εγώ τα παλιά μου βιβλία (όσα έχουν την τύχη να μην έχουν αλλάξει) τα έχω δώσει ήδη σε παιδιά που τα χρειάζονται, και δεν είμαι μητέρα τερέζα, είναι λογικό. Εχεις δει το περιληπτικό ασπρόμαυρο αίσχος με έξι μαθήματα σε 200 σελίδες που τους δίνουν;
η εικόνα μιλάει από μόνη της
Spoiler
edit, σε όλες τις τάξεις αυτό, έχει τα πρώτα κεφάλαια κάθε μαθήματος, και είναι "μεταβατικό" ώσπου να έρθουν τα βιβλία
τα κανονικά βιβλία έχουν φτάσει ως τώρα στα περισσότερα σχολεία. αλλά σε κάποια άλλα όχι
και ο τράγος πίνει νεράκι των 50cents για να σου πει πως ο καρκίνος στέλνει τους ανθρώπους στον παράδεισο
Last edited by carheart; 14-10-2011 at 13:54.
Ειδικά των κατευθύνσεων του λυκείου, αλλά και κάποια της πρώτης, παίζει να να χρειαστείς και στο πανεπιστήμιο.
καρχαρτ, δεκτο, το γενικό πνεύμα το έπιασες όμως. Κι εγώ έχω κρατημένα τα βιβλία δέσμης του Λυκείου (άσχετα αν μερικά θέλαν όντως κάψιμο)
εσύ ο αποπάνω, μην κάνεις πνεύμα, συνέβαινε παλιότερα, συμβαίνει και τώρα συχνότερα, το να βγάζεις ΤΩΡΑ τέτοιο ρεπορταζ, σε συνδιασμό με παιδεία, είναι πρετεντερισμός απ'την ανάποδη.
δεν είναι ρεπορτάζ, είναι
Δελτίο τύπου για τη σύσκεψη σωματείων και φορέων 7ου Διαμερίσματος
na mhn to pei kaneis dld oti pswmolysane paidakia kai kanoun katalipsi kai giafto? Posi sxesi paizei na exei o kwlopretenteris me enan dimosiografo pou grafei gia ta paidia pou lipo8ymoun epeidi pswmolysane en mesw krisis. O prwtos 8a pei oles tis paparies tou gia na stiriksei to kefalaio kai thn kathestikyia(sic) taksi kai antistoixa 8a apokrypsei apeira pragmata pou den "prepei" na akoustoun sthn koinwnia(vlepe kai aftopyrpolisi eksw apo trapeza logw xrewn) giati 8a prokalesoun kai den symferei kapoious na akoustoun, enw o defteros einai kapws pio ali8inos kai 8a pei ta pragmata me to onoma tous, einai kanonikos dimosiografos, oxi plirwmenos na leei psemata gia na xazevei ki allo o kosmos opws esy, mwri xazemeni. Arpa thn ki apo mena![]()
Εγώ πάλι συμφωνώ με την ενιθαρμον, όχι γιατί λέει ψέμματα ο δημοσιογράφος αλλά γιατί αυτό που περιγράφει όπως είπε και άλλος user πιο πάνω συνέβαινε πάντα και παντού. Δεν ξέρω κατά πόσο έχει μεγενθυνθεί τώρα το φαινόμενο (λογικό λόγω γενικότερης οικονομικής κατάστασης) αλλά όλος ο τρόπος παρουσίασης μου κάνει σκόπιμος.
σε πείραξε; μην είσαι μαλάκας και διαφώτισε (που τα αυτονόητα που δεν αμφισβητεί κανείς ως τώρα θα πεις, αλλά γίνεσαι μαλάκας και φυσικά ο άλλος δεν έχει ιδέα για τίποτα, γιατί είσαι η εργατιά και ξέρεις πάντα καλύτερα)
νέο ποστ, όχι εντιτ
το σχολιο (μου) δεν είχε να κάνει με το ρεπορταζ (του αλτερ), το οποιο δεν αμφισβητώ, αλλά ο δημοσιογράφος του αλτερ είναι ο κανονικός που δεν καθοδηγείται και τα λέει όπως είναι; (γι'αυτο λεμε τοση ωρα) μάλιστα.
και το όλο θεμα ξεκινησε γιατι ο Agoraphobic επιβεβαιωσε οτι τέτοια πράματα συνέβαιναν και παλια, αλλά τώρα βγαίνουν τα ρεπορταζ για να λαικισουν, σαν αλλοι πρετεντερηδες OMG ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΝΑ ΦΑΝΕ τώρα, ενώ συνέβαινε και παλιά. Βλάκες