Η σκέψη μου είναι πλήρως αλλοτριωμένη, ιδεαλιστική, αταξική, αντιπατριωτική και "ολίγον άρρωστη".
Είναι προφανές -όχι μόνο από το παραπάνω- πως η αντίληψη σου περί ζωής, πραγμάτων, γηαέραςνερόφωτιά είναι 11χρονου που μόλις άρχισε να αυνανίζεται, αλλά ρε Η.λιθιε δεν είναι απαραίτητο να δουλεύει κανείς για να κατανοήσει τι παίζει εκεί έξω. Περιστασιακές δουλείες λίγο πολύ όλοι έχουν κάνει, γονείς που τρώνε σκατά όλοι έχουν, παππούδες γιαγιάδες με μειωμένες συντάξεις κτλ. Βέβαια εσύ έχεις φτάσει στο άλλο άκρο, να προσκυνάς.. Λες και πρέπει να έχει κανείς ένα κάποιο εισόδημα για να σκεφτεί, μιλήσει, αντιδράσει. Βόλεψες κάπου την κωλάρα σου και τώρα μετατρέπεσαι σε φασιστοειδές. Και έπειτα όλο χαρά τη σαπίλα σου και την πλήρη ανικανότητα σου προς οτιδήποτε ανατρεπτικό για κάτι καλύτερο τα βάφτισες "αξιοπρεπή ζωή".
Έχεις συμμετάσχει ποτέ σε οτιδήποτε συλλογικό? Νομίζεις ότι ο καθένας που κλείνει τη σχολή πηγαίνει όλο χαρά να απλώσει χέρι για χαρτζιλίκι στο μπαμπά και τη μαμά? Ξέρεις τι είναι κατάληψη? Τι σόι κολλήματα και ψυχολογικά έχεις? Σε πιέζει το κοινωνικό σου περιβάλλον?
Αναμασάς απόψεις που παίζουν εδώ και εκεί στη τν -με το κατάλληλο λεξιλόγιο πάντα- για να είσαι θεαματικός και εριστικός. Για ποια αξιοπρέπεια μιλάς ρε καθυστερημένε, που το μόνο που βγάζεις είναι μιζέρια και παθητικότητα.
Σοβαρά τώρα, τι ανόητο ποστ είναι αυτό. Πέρα από το πόσο μαλάκας είσαι. Μούχλα.
Όλα τα παραπάνω ερωτήματα είναι ρητορικά οπότε δε περιμένω απάντηση.
It is known.
Κάλκη, φιλικά: μπορείς, ναι, αλλά αν συμφωνήσουμε εμείς να μη γενικεύσουμε ότι ο καθένας που κάνει 8 και 10 χρόνια μάλλον το παρακάνει, θα συμφωνήσεις εσύ να μη γενικεύεις ότι ο καθένας που παίρνει πτυχίο πιο έγκαιρα δεν κάνει τα χίλια δυο πράματα και δεν καλλιεργεί τις χίλιες δυο δεξιότητες;
Είναι πολύ χαζή η βάση αυτής της κουβέντας γιατί θα χρειαστεί από την άλλη κι εσύ να παραδεχτείς ότι ο καθένας που «παίρνει πτυχίο έγκαιρα» σπανίως «έχει καλλιεργήσει τις πρέπουσες δεξιότητες» πάνω στο αντικείμενο του. Υπάρχει -τρομαχτικά πολύς- κόσμος που παίρνει πτυχίο μηχανικού υπολογιστών και μόλις βγαίνει από τη σχολή δε ξέρει να κάνει ένα ping, και ο κλάδος μας ξέρεις κι εσύ ότι δεν είναι το καλύτερο παράδειγμα που θα μπορούσα να διαλέξω γι' αυτό.
O άξονας της κουβέντας στην εκπαίδευση είναι στρεβλά οι καταλήψεις/«ανοιχτές σχολές» -και με ευθύνη της αριστεράς-. Ο πραγματικός άξονας θα έπρεπε να είναι ότι έχουμε ψηφισμένο ένα νόμο που αποσαθρώνει πλήρως και ολοκληρωτικά το ελληνικό πανεπιστήμιο. Η πραγματική συζήτηση είναι τι οφείλει να κάνει η ακαδημαϊκή κοινότητα γι' αυτό. Ας τα πάρουμε όλα πίσω, να διώξουμε την αριστερά και τα φυτά από τη κουβέντα, να βρεθούμε ξανά πίσω τώρα το καλοκαίρι που ψηφίζεται ο νόμος. Εσείς τι θα έπρεπε να συμβεί λέτε την επόμενη μέρα;
Συμφωνώ στο ότι το σημαντικότερο είναι ότι έχει ψηφιστεί το έκτρωμα, και τι θα γίνει τώρα. Νομίζω επίσης ότι είναι σημαντικό να μη γίνονται καταλήψεις. Δεν έχω πολλά παραπάνω να προσφέρω στην κουβέντα. Άντε να ψελλίσω ότι θα ήταν μάλλον καλύτερο να συγκεντρώνονταν μαζικά οι πανεπιστημιακοί και να αποφάσιζαν από κοινού ότι δε θα εφαρμόσουν το νομοσχέδιο, ελπίζοντας σε ανάκληση λόγω μαζικής κατακραυγής. Υποθέτω ότι η κυβέρνηση δε θα ίδρωνε ιδιαίτερα, το να μη χρηματοδοτήσει για ένα χρόνο τα πανεπιστήμια γιατί τυπικά δεν πλήρωσαν τις προϋποθέσεις, θα ήταν καλό χαρτί για να τους επιστρέψουν στους πάγκους τους. Ακόμα κι έτσι, πιστεύω ότι είναι το κοντινότερο σε μια δραστική λύση που υπάρχει.
Από την πλευρά των φοιτητών, δεν ξέρω τι θα μπορούσαμε να κάνουμε, αλλά ήμουν πάντα κατά της κατάληψης. Οπότε ακόμα κι αν είμαι κατά του νομοσχεδίου στα περισσότερά του σημεία, από όσο έχω καταλάβει, δεν είμαι και υπέρ της κατάληψης.
Μα αυτά γίνονται ήδη, όπως τα λες, ως γνωστόν 17 στα 19 ιδρύματα δεν έχουν υπογεγραμμένη διαπιστωτική πράξη για τα συμβούλια που προβλέπει ο νόμος. Και η απάντηση του υπουργείου είναι κατά λέξη: «στον πούτσο μου σας γράφω». Αφ' ενός μην τρελαθούμε, είναι σαφές ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα χάνει οφίτσια και αντιδρά με αυτόν τον τρόπο, αφ' ετέρου δεν μπορείς να περιμένεις από τους πανεπιστημιακούς να πέσει ο νόμος, δύο συνεννοήσεις γίνονται (πάνω ή κάτω από τα τραπέζια) και είναι όλοι απίκο, ξανά.
Στα φοιτητικά, κακά είναι τα ψέμματα, το πλαίσιο «κατάληψη μέχρις εσχάτων» (με τους εκφυλισμούς, τα φετιχ, τις αντιφάσεις του, τον κινηματισμό του, τον αριστερισμό του, με ό,τι μαλακία θες) υπάρχει γιατί δεν έχει βρεθεί κάτι συνολικά ανώτερο να το αντικαταστήσει. Θα ήταν εξαιρετικό αν η συζήτηση στα πανεπιστήμια γινόταν ΑΚΡΙΒΩΣ πάνω στις μορφές και στο περιεχόμενο του όποιου φοιτητικού κινήματος και η όλη κριτική που θα γινόταν στην ΕΑΑΚ και τις «άλλες δυνάμεις» να ήταν ριζοσπαστική. Η αλήθεια είναι όμως ότι στην άλλη μπάντα υπάρχει αφενός η μεταμφιεσμένη ΔΑΠ (με δορυφόρους τα απανταχού βλαμμένα/τσιράκια) των «ανοιχτών σχολών» και στη μέση υπάρχει και ένας αρκετός κόσμος που ούτε με το κίνημα είναι, ούτε οι κακοί τον πείθουν, παρακολουθεί αμέτοχος της εξελίξεις. Με άλλο λόγια μια ψοφοδεής κατάσταση συνολικά. Μέσα στην οποία λογικό είναι να βυθίζεται οποιαδήποτε ουσιώδης προσπάθεια για κουβέντα για να επιπλεύσουν οι Η. και οι farfar και να λένε τα γνωστά και κουρασμένα απ' το θεό, παντού αυτά ακούω. Δε γίνεται έτσι όμως, αν είναι το συνελεύσεις-καταλήψεις-συντονιστικά μια φορά διαλυτική κατάσταση τότε αυτό είναι δεκαπέντε.
Last edited by ikonoklast; 02-10-2011 at 05:43.
και δεν σ αρέσει αυτό? καταχρώνται κάθε εξουσία χωρίς να τους νοιάζει απολύτως τπτ (από το απλό: δεν κάνω τη δουλεια μου ή το παππους μπαμπάς γιος καθηγητές στην ιδια σχολη-τρελό ταλέντο όλη η φαμίλια, ο αρχιπασποδαπιτης που γίνεται διδάκτορας η μεταπτυχιακός στο έτσι, μέχρι την κατασπατάληση δημοσιου χρήματος βλ παντειος με φεραρι)
σαφώς δεν λέω ότι ο νομος θα τα καταργήσει όλα αυτά. ούτε όμως και η κατάληψη.
διευκρίνιση : δεν είμαι φυτό όσο περίεργο κ αν σ φαίνεται και λολ δεν είμαι δαπ . η σχολη μου δαπιτοκρατειται και απ το πρώτο έτος δεν δυσκολεύεσαι να σιχαθείς τ αγοράκια με τα γκαντ κ τ πουκαμισα ή τη χοντρή σαπιογκομενα με την ελ βι παραμάσχαλα. απλώς δεν γουστάρω κατάληψη. δεν πιστεύω ότι κερδίζεις κάτι.
αν με πείσεις ότι έτσι θα βελτιωθεί το ελληνικο πανεπιστήμιο έστω και για τς επόμενες γενιες κ όχι για μένα μαζι σου να χάσω 5 εξάμηνα.αλλα δεν το πιστεύω διάβολε.
το δες τι κάνουν έξω σου φαίνεται παρωχημένο κ βαρετό? θεωρώ ότι οι παρατάξεις είναι μερος αυτού προβλήματος. στην πλειονότητα δεν εκφράζουν μια ουσιαστική αγνη πολιτικη σκέψη. διαφωνείς μ ένα όργανο εκλεγμένο από φοιτητές για τη διασφαλιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων τους?των φοιτητών ως φοιτητών μεσα στο πανεπιστήμιο. με ενιαίο ψηφοδέλτιο?
ο πολιτικος λόγος στα πανεπιστήμια δεν καταργείται έτσι. οπου υπάρχει σκέψη υπάρχει κ αυτός. αν θέλω ν αλλάξω τον σάπιο κόσμο και πιστεύω ότι αυτό γίνεται μεσα από τη βουλή, το σύστημα κ ότι άλλο θεωρείται νόμιμο μπορώ να γραφτώ σε μια κομματική νεολαία. φτιάξε μια αν σιχαίνεσαι τις λοιπές. ονόμασε την φοιτητική ομάδα αν το κομματική νεολαία σ αηδιάζει. αλλα όχι εντός του πανεπιστημιου. ας συνεχίσει ο κνίτης να ναι κνίτης. θέλει κομμουνισμο και καλα κάνει. χρειάζεται αυτό να περάσει και μεσα από το πανεπιστήμιο? κανεις δε θα του απαγορευσει να πουλάει ριζοσπάστη να ζυμώνει κόσμο και να κάνει διάλογο.
Μαλάκα μου, μην ξεχάσεις να ψεκάσεις για τις κατσαρίδες στη σχολή σου.
See that cockroach? Tomorrow morning we'll be dead and it'll be alive. It will have more contact with my wife and child than I will. I'll be nothing and it'll be alive.
Επειδή αναφέρθηκες σε εμένα, αν και δεν είναι δική σου δουλειά σου αναφέρω οτι δεν με στείλαν οι γονείς μου έξω και οτι απο τον τρίτο μήνα στη σουηδία είχα κανονική δουλειά (ενώ παράλληλα σπούδαζα σε σοβαρό πανεπιστήμιο ε). Επίσης τα "εφυγες στο εξωτερικο για να βολευτείς" βαλτα στον κώλο σου γιατι πρώτον δεν ξέρεις γιατί έφυγα και δευτερον και κυριότερον, ακομα και αν είχα φύγει για να βολευτώ δεν στο χρώσταγα ούτε σε εσένα ούτε σε κανέναν απο τα πηθικοηδή που λενε τετοιες μαλακίες να κάτσω εκει, τέτοιες μαλακίες τις κατατάσω στην ίδια κατηγορία με φασιστάκια που μου λένε οτι έχω κάποιο είδος χρέους προς την πατρίδα να κάτσω εκεί. Και πρόσεξε, δεν πάω να σου πω δικαιολογίες του στυλ "ε είναι μπουρδέλο τα ελληνικά πανεπιστήμια και εγώ που είμαι σοβαρός επιστήμον έφυγα στην ξενιτιά", απλώς ΔΗΛΩΝΩ οτι ακόμα κι αν το ΠΑΠΕΙ ήταν το ΜΙΤ πάλι θα εφευγα γιατι Α. βαρέθηκα να ζώ ανάμεσα σε ζωα που νομίζουν οτι χρωστάω allegiance στην ιδεολογία τους και Β. γιατι είναι δικαίωμα μου να φύγω αμα γουστάρω, got a problem with that?
Εχμ, ακόμα και αν ίσχυαν οι γελοίες κατηγορίες σου, παλι υπάρχει πολύς δρόμος μέχρι να πείσεις οτι "αυτός φταίει". Δηλαδή πραγματικά, θελει πολύ μαλακία στο κεφάλι για να καταλήξεις οτι για τα χάλια στα ελληνικά πανεπιστήμια δεν φταινε αυτοί που είναι εκεί αλλα αυτοί που ζουνε στο εξωτερικό εδω και 9+ χρόνια.Αυτός φταίει
Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
J. M. Keynes.
Βλέπω μετά λύπης ότι το μέγιστο που μπορούν να κάνουν ορισμένα παιδάκια σε θέματα στα οποία δεν τους επιτρέπει η νοητική τους στάθμη να απαντήσουν ή/και να συζητήσουν με points, τραβάν 4-5 random προσβολές, διατυπωμένες ως ρητορικά ερωτήματα μάλιστα μπας και βγουν από πάνω, λες και υπάρχει αυτή η ανάγκη, λολ.
Το αν λοιπόν έχω γίνει φασισταριό έχοντας βολέψει κάπου την κωλάρα μου, παρότι είμαι επί του παρόντος άνεργος, το αν έχω συμμετάσχει ή όχι σε οτιδήποτε συλλογικό, παρόλο που έκανα κατάληψη 2 μήνες (και ενδιάμεσους μήνες εξαμήνου, όχι ΑυγουστοΣεπτέμβρηδες), με ένα κοινό πλαίσιο όλων τα παρατάξεων όμως το οποίο ψηφιζόταν με 100%, και τέλος το αν έχω κολλήματα ψυχολογικά και καταπιεσμένο κοινωνικό περιβάλλον παρόλο που συζητώ χωρίς να προσβάλλω ενώ άλλοι το κάνουν, guess what: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ.
Το πραγματικό μας θέμα ή τουλάχιστον αυτό το οποίο έχει ουσία για μένα είναι το κατά πόσον πλέον με την γνωστή μορφή τους οι καταλήψεις είναι αποτελεσματικός τρόπος αντίδρασης, το κατά πόσον είναι μέσο επιτυχίας στόχων και σκοπών και όχι μία φοιτητικού τύπου γενική απεργία απλά για να κάτσουμε σπίτια μας, να χαλαρώσουμε λίγο, ε κι άμα κινδυνεύσουμε σε κάτι το διαλάμε ρε παιδί μου, δεν υπάρχει πρόβλημα. Και το πιο ανησυχητικό το κατά πόσο έχουν ριζώσει αυτές οι αντιλήψεις στα μυαλά ορισμένων που χαρακτήρισα συμβασιούχους, σε σημείο μάλιστα που άνετα απαξιώνουν, καθυβρίζουν αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις επιτίθενται φυσικά σε αυτούς που απλά έχουν διαφορετικές προσωπικές επιδιώξεις. Προφανώς όμως οι της_παναγιάς_τα_μάτια φοιτητες αυτού του κράτους δεν ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία (φαίνεται άλλωστε και από το ύφος τους) αλλά αγωνίζονται για το ευαγές μέλλον της κοινωνίας μας, λολ.
Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι από την άλλη ότι οι φοιτητές με τα χαρακτηριστικά της ηλικίας αλλά και της ποιότητάς τους πρέπει να σταματήσουν να αγωνίζονται για ότι θεωρούν δίκαιο. FFS, αν σταματήσουν κι αυτοί τότε τον ήπιαμε συνολικά σαν κοινωνία. Απλά πιστεύω ότι πρέπει να επαναπροσδιοριστεί άρδην ο τρόπος αντίδρασης και κατ' αυτόν τον τρόπο πιστεύω ότι μόνο καλό θα κάνει το σκέλος του νόμου που καταργεί τις φοιτητικές παρατάξεις (εφόσον φυσικά τηρηθεί και στην πράξη γιατί οσμίζομαι πως δεν.).
Saloth, παρόλο που είχα πρόταση, όχι δεν διατέλεσα ποτέ υποψήφιος διδάκτορας. Και ναι η γενίκευση γίνεται αλλά όποιον και να ρωτήσεις, από οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα αν ισχύει κάτι τέτοιο (και ΕΙΔΙΚΑ αν αυτός έχει διατελέσει φοιτητής) θα σου πει το ίδιο (ότι δηλαδή οι καταλήψεις υποκινούνται σε μεγαλύτερο βαθμό από συμβασιούχους). Κοινώς είναι αν όχι αντικειμενικό γεγονός, κάτι πολύ κοντά σε αυτό ακόμα κι αν δεν σου αρέσει αυτό.
τι είναι το ενδιάμερες εξάμηνο;
δεν μπορώ να πω για τώρα, διότι δεν ξέρω αν ξηλώνεται αυτός ο νόμος για πολλούς πολλούς λόγους. το 2006 όμως ακυρώθηκε-αναβλήθηκε όπως θέλετε η ψήφιση του νόμου πλαισίου και το 2007 δεν άλλαξε το σύνταγμα (πέρασε μόνο ο νόμος που είχε αποκρουστεί το 2006). μια χαρά είναι οι καταλήψεις. απλά έχουν ένα Α κόστος. σπάνε αρχίδια φοιτητών οικογενειών κλπ κλπ. πολλοί δεν το καταλαβαίνουν εγώ τώρα που ήθελα πολύ να δώσω το κατάλαβα (στην τελική δεν χάθηκε η εξεταστική). οπότε πρέπει να έχουν σαφή προοπτική. αλλιώς τι; καταλήγουμε να υπάρχει εμφυλιακό κλίμα, αγανάκτηση και μίσος μεταξύ των φοιτητών. εγώ δεν μπορώ να το συμμεριστώ αυτό και πιστεύω πολύς κόσμος.
Η σκέψη μου είναι πλήρως αλλοτριωμένη, ιδεαλιστική, αταξική, αντιπατριωτική και "ολίγον άρρωστη".