Quote Originally Posted by farfar View Post
ναι το να θες να πάρεις πτυχίο όταν ήδη έχεις αργήσει μπας και βρεις καμια δουλεια αντί να τρως τ έτοιμα και το να σκέφτεσαι να φύγεις μετά γτ βλέπεις ότι πτυχιούχοι φίλοι σου ψάχνουν χρονια και μένουν με 700 ευρω στην καλύτερη σε καθιστά μαλακα! ΜΑΛΑΚΑ για την ακρίβεια! σωστά?
Καταρχήν το ρολάκι ξανθόπουλος - «θέλω να βρω καμιά δουλειά αντι να τρωω απ τα έτοιμα, η μάνα μου είναι ανάπηρη και ζούμε 80 παιδιά με τη σύνταξη» το έχω φάει στη μάπα αναρίθμητες φορές. Θέλω να σου πω ότι γνωρίζω προσωπικά τουλάχιστον 5-6 παραδείγματα τέτοιων φελλών, που ήδη την χρυσή εποχή των καταλήψεων του 06-07 εμφανιζόντουσαν στις συνελεύσεις σαν αγανακτισμένοι φοιτητές που «χρωστάμε δύο μαθήματα για πτυχίο και εσείς μας εμποδίζετε». Οι ίδιοι αυτοί τύποι διακόσια χρόνια μετά, ΤΩΡΑ, σέρνουν ακόμα το κουφάρι τους στις σχολές, εμφανίζονται ΜΟΝΟ στις ΓΣ που τίθεται ζήτημα κατάληψης και λένε τα ίδια (αν δεν ντρέπονται ακόμα και να περνάνε απέξω). Αυτό γιατι κατατάλλα ο καθένας πουλάει ό,τι τρέλα γουστάρει και αυτά περί «ωριμότητας» που λέει το άλλο το ανθρωποειδές αμα δε γνωριζόμαστε προσωπικά δε μου λέει απολύτως τίποτα.

Στο δια ταύτα όμως, όχι, με παρεξήγησες. Δεν μιλάμε εδώ για τον τύπο που θέλει απλώς να βγει για δουλειά. Μιλάμε για εκείνο τον τύπο ανθρώπου, τον ηττημένο της καθημερινής μέρας, που είναι ίδιος στο σχολείο, στο φροντιστήριο, στη σχολή, στη δουλειά. Aυτός που στ' αρχίδια του το αντικείμενο, στ' αρχίδια του η σχολή του, στ' αρχίδια του οι σύλλογοι, οι συμφοιτητές, η εκπαίδευση ολάκερη, οι νόμοι, η κατάσταση μετά, τα πάντα. Αυτός ο ΜΑΛΑΚΑΣ, η ΜΑΛΑΚΩ που θέλει να ξεμπερδεύει απο δω κι απο κει, να του σκάσουνε και κάνα φράγκο παραπάνω οι γονείς να φύγει έξω (κορόιδο είναι να καθαρίζει 700 σα τους μαλάκες τους γνωστούς του; ) και να πάει κάπου να λαδώσει άντερο, να βολέψει κώλο, να βρει τη φάση του, να πιαστεί που λένε. Αυτός ο τύπος -σκέψου το λίγο- στην καλύτερη του, θα του κάτσει και θα γίνει ένα ακόμα αρχίδι αφεντικό, στην χειρότερη θα παραμείνει χατζηαβάτης (να σα τον Η.) θα γλείφει εσαεί εδω κι εκεί. To μόνο σίγουρο είναι οτι δε θα προσφέρει ΠΟΤΕ, ΤΙΠΟΤΑ, ΠΟΥΘΕΝΑ. Μια ζωή με πηλίκο μηδέν. Αυτός είναι ο ΜΑΛΑΚΑΣ. Αυτός φταίει.

Δε σου λέω. Και μεις φταίμε για πολλά, και συχνά ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις. Το θέμα όμως είναι από ποιά πλευρά διαλέγεις να ζήσεις τα πράγματα.