γενικά ο κυνισμος που διακρίνει τους περισσότερος σε αυτό το θέμα είναι τόσο αντιφατικός με το ''ανθρωπιστικό-αριστερό'' τους προφίλ. εντάξει κανένας δεν νομίζω να είναι τόσο χαζός για να μην καταλαβαίνει πως οι αμερικάνοι από τους δίδυμους πύργους και μετά σκότωσαν τον δεκαπλάσιο πληθυσμό (πόσο μάλλον πριν). ακόμα μεγαλύτερο φεηλ είναι οι όποιες πελατειακές-οικονομικές σχέσεις είχε το αμερικάνικο κεφάλαιο και οι αμερικάνικες κυβερνήσεις με τους ίδιους που προκάλεσαν την επίθεση. το ξέρουμε πως η αμερική είναι μια shady ιμπεριαλιστική χώρα στα θέματα της εξωτερικής της πολιτικής. εμένα μου προκαλεί αηδία ο ναρκισσισμός με τον οποίον αντιμετωπίζουν οι Αμερικάνοι και ο διεθνής τύπος την μνήμη των θυμάτων και δείχνει για ακόμη μια φορά πως ο Δυτικός κόσμος είναι ο σημαντικότερος με έναν πρωτοφανή οπισθοδρομικό τρόπο. Παρακολουθώντας την τελετή που έγινε χθες προχθές απλά μου βγήκε ένα wtf. Αλλά ένα και ένα κάνουν δύο οπότε συνεχίζουμε.

Το θέμα είναι οτι η 11η σεπτεμβριου δεν χτυπησε κανεναν και τίποτα. Εκανε backfire στον αραβικό κόσμο που ήδη είχε χάσει την δυτική υποστήριξη προ πολλου και μάλιστα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Το ότι οι αριθμοί ειναι δυσανάλογοι δεν υποβαθμίζει την ανθρώπινη τραγωδία. Δηλαδή με το χέρι στην καρδία, εστω οτι γνωρίζατε έναν ανθρωπο που έχασε συγγενή στους δίδυμους πύργους, θα του λεγατε παπατζιλίκια τύπου ''μην κλαις κουφαλα, εχεις κάνει χειρότερα & αν όχι εσύ η κυβέρνηση που στηρίζεις;''. στοιχειώδης ελλειψη λογικής από νέους ενεργούς ανθρώπους που θέλουν να μας σώσουν κιολας (την βάψαμε). επίσης dythor ναι, δεν σε νοιαζει γιατί και πως έγινε και σε ενδιαφέρει το πως χρησιμοποιήθηκε αλλά αποτι φαινεται δεν σε ενδιαφέρει και το ''τι έγινε''. στην άνεση του μικρόκοσμου μας με τα εγχώρια προβλήματα είναι ιδιαίτερα ευκολο να βλέπεις τον θανατο κάποιων χιλιάδων ανθρώπων με οπτικη γωνία ιστορικού πριν καν έρθει η ώρα να καταγράψει αντικειμενικά την ιστορία. α ναι, έγινε και αυτό φάση. μπορεί το guardian να αναφέρεται στους δίδυμους πύργους και να τρώει την κατακραυγη του κόσμου που δεν κάνει παρόμοια ρεπορτάζ για προσωπικές ιστορίες ιρακινων, και γω μαζί τους. αλλά το επιχείρημα ''εχει και χειρότερα'' είναι γελοίο, υποβαθμίζει κάθε ίχνος ανθρωπιάς, προάγει εγωκεντρισμό & δείχνει πως η στατιστική προσέγγιση των πραγμάτων σας εξομοιώνει με τους ανθρώπους που κατηγορείτε. tl dr μην κλάψεις και τέτοια.