Δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσεις Σλαβικό πουθενά αν περάσεις από την περιοχή. Το μόνο που θυμίζει σλάβικη κουλτούρα είναι το όνομα "Πόζαρ". Έτσι πληροφοριακά μια και δείχνει ότι δεν έχεις φτάσει ούτε καν κοντά εκεί.
στην ελλαδα
στην μακεδονια(πγδμ για τους θιγμενους)
στην βουλγαρια
στα βουνα της
να αυτονομηθει παραυτα(σαν την κρητη ενα πραμα)
Έλα ρε συ τώρα,
υπάρχουν παραδείγματα χωριών, ειδικά Φλώρινα, που μιλάνε τα "εντόπια". Μακεδονίτικα.Μη λέμε και ότι θέλουμε.Και γύρω από τα Γιαννιτσά, το ίδιο.
Barry Prudom-He's Public Enemy No1.
Αλέξη, τα έχω οργώσει για επαγγελματικούς λόγους τα μέρη, το ξέρεις. Ε λοιπόν εκτός από τοπωνύμια (τα οποία ακόμα κι αυτά πλέον είναι ελάχιστα), με όσους ανθρώπους κι αν συνομίλησα, πουθενά δεν το πέτυχα αυτό. Τουλάχιστον για Νομό Πέλλης και Γιαννιτσά που λες.
Η Φλώρινα είναι special περίπτωση καθώς έχει οργανωμένη μειονότητα Σλάβων με κανονικά την ελληνική υπηκοότητα και είναι παραμεθώριο μέρος φάση "στη Γευγελή όλοι μιλάν ελληνικά", κάτι δηλαδή σαν τους πομάκους στον Έβρο. Δε νομίζω ότι στοιχειωθετείται από αυτό και μόνο σοβαρή ιστορική ρίζα σλαβικής κουλτούρας..
Reading comprehension. Δεν σου πα οτι θα ακουσεις να τα μιλανε εδω και αρκετα χορνια, ελληνικα μιλανε. Τον λογο στον ειπα, επικρατησε το ελληνικο στοιχειο και ξεθωριασε το σλαβικο, για ευνοητους λογους.
Let The Freak Flag Fly!
de diavasa apo tin arxi ti lete , kai den ksero pou kolaei i EDESSA , alla na sa pw oti ki ekei ta milane kanonika ta "entopika" se oli tin perioxi, opws kai se kapoia xwria pros tin Aridea , kyriws omws oi megaliteroi . pleon , sxedon kanenas de ta xrisimopoiei gia na synomilisei pera apo liges lekseis kai ekfraseis .
the game is the game
Ναι φιλε, ακριβως αυτο λεω και εγω.
Απο Αριδαια ειναι ο φιλος.
Let The Freak Flag Fly!
Ωωωωωωωχ ρε μλκες οτιναναι,
αμα δεν ξέρετε γράψτε πως δεν ξέρετε ή γράψτε πως δεν ξέρετε πολλά απο εκει αλλα έχετε μια μυρωδιά μόνο.
Σε εκείνα τα μέρη τα μιλάνε κανονικότατα τα "ντόπικα" , τα οποία ουσιαστικά είναι σλαβικά και δεν διαφέρουν και πολυ απο αυτά που μιλάν στα Σκόπια, για την ακρίβεια δεν διαφέρουν καθόλου.
Επίσης όχι απλά τα μιλάνε οι παλιοί, αλλα τ αμιλάνε και όλοι οι νέοι, ειμαι απο αριδαία και τα μιλάνε όλα τα ξαδέρφια μου απο 12 μέχρι 100 φεύγα χρονών. ..και δεν μιλάω για λίγες προτάσεις, μπορουν να κάθονται να μιλάν με τις ώρες, απο πολιτικά μέχρι οτιδήποτε στα "ντόπικα".
Επίσης ολα τα χωριά εκεί στο "πόζαρ" έχουν διπλή ονομασία συνήθως, την "σλαβική" και την "ελληνική".
Είμαι απο Αριδαία και εχουν γραφτεί άπειρες μλκιες πιο πριν.
entaksi , katalavame oti KSEREIS , kai
isxyei gia ta onomata twn xwriwn , kai oti yparxoun pappoudes pou milane kalitera ntopika para ellinika , kai se pistevo kai gia ta ksaderfia sou .Den eipa oti den ta kserei o kosmos . Ama paei omws ekei o H. i o VidnaObmana , kyriws ellinika 8a akousei . Sigoura yparxoun xwria pou ta milane perissotero (ta ntopika) , alla den isxyei gia oli tin perioxi .
the game is the game
μ' αυτό λες τα πάντα και τίποτα
δε διαφωνώ βέβαια, αλλά εγώ μιλάω για την ελλάδα γιατί ας πούμε εδώ μεγάλωσα, ενδιαφέρθηκα να ψάξω τη φάση και ξέρω τι γίνεται περισσότερο. Πάντως ναι, τα ίδια και στη βουλγαρία τη σερβία κ γενικότερα απ' όσο ξέρω. και θα το πάω κι ακόμα ένα βήμα παραπέρα σε ιταλία και ισπανία όπου έγινε και πάλι ομογενοποίηση των τοπικών γλωσσών και "εθνικών" χαρακτηριστικών, αλλά τουλάχιστον εκεί η τοπικές διάλεκτοι έχουν διατηρηθεί πολύ περισσότερο.
μη μου μιλάς όμως για ειδικά εργαλεία σε συζήτηση καφενείου, δε χρειάζεται να θέσουμε ζητήματα ψυχολογίας των μαζών, διαμόρφωσης της προσωπικής και συλλογικής ταυτότητας, και σημειωτικής της γλώσσας και των συμβόλων για να πούμε μια δυο κουβέντες.
Last edited by rat_poison; 11-09-2011 at 01:13.
Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;
άλλωστε υπάρχει και όρος γι' αυτό που συνέβη
http://en.wikipedia.org/wiki/Balkanization
Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;
symfonoi
the game is the game
Υπάρχει εντωμεταξύ αναφορά στη μακεδονική επαρχία της οθωμανικής αυτοκρατορίας σε βιβλίο του ελληνικού υπουργείου παιδείας πριν το 1900 (πριν φτάσουν τα σύνορα κειπάνω) που έχει ως μακεδονικές πόλεις μεταξύ άλλων Θεσσαλονίκη, Σκόπια, Ωχρίδα. Και ερωτώ: όσοι σκυλιάζετε που δε βάζουν τουλάχιστον γεωγραφικό προσδιορισμό, η Ελλάδα έβαλε ποτέ γεωγραφικό προσδιορισμό στο δικό της κομμάτι, γαμώ το νοτιομακεδονικό χαλβά σας μέσα;
Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;
Ντράγκον, η Ελλάδα λέγεται Ελλάδα, όχι Μακεδονία.