View Poll Results: η μακεδονια ανηκει:

Voters
119. You may not vote on this poll
  • στην ελλαδα

43 36.13%
  • στην μακεδονια(πγδμ για τους θιγμενους)

5 4.20%
  • στην βουλγαρια

5 4.20%
  • στα βουνα της

50 42.02%
  • να αυτονομηθει παραυτα(σαν την κρητη ενα πραμα)

16 13.45%
Page 15 of 18 FirstFirst ... 51314151617 ... LastLast
Results 211 to 225 of 265

Thread: Μακεδονικο ζητημα- Poll

The Patient H.'s Avatar

Δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσεις Σλαβικό πουθενά αν περάσεις από την περιοχή. Το μόνο που θυμίζει σλάβικη κουλτούρα είναι το όνομα "Πόζαρ". Έτσι πληροφοριακά μια και δείχνει ότι δεν έχεις φτάσει ούτε καν κοντά εκεί.
    Quote Originally Posted by FIXXXER View Post
    Anagkastika stirizoume Hillary

Anti-Hero Reject's Avatar

Έλα ρε συ τώρα,
    υπάρχουν παραδείγματα χωριών, ειδικά Φλώρινα, που μιλάνε τα "εντόπια". Μακεδονίτικα.Μη λέμε και ότι θέλουμε.Και γύρω από τα Γιαννιτσά, το ίδιο.
    Barry Prudom-He's Public Enemy No1.

The Patient H.'s Avatar

Αλέξη, τα έχω οργώσει για επαγγελματικούς λόγους τα μέρη, το ξέρεις. Ε λοιπόν εκτός από τοπωνύμια (τα οποία ακόμα κι αυτά πλέον είναι ελάχιστα), με όσους ανθρώπους κι αν συνομίλησα, πουθενά δεν το πέτυχα αυτό. Τουλάχιστον για Νομό Πέλλης και Γιαννιτσά που λες.

Η Φλώρινα είναι special περίπτωση καθώς έχει οργανωμένη μειονότητα Σλάβων με κανονικά την ελληνική υπηκοότητα και είναι παραμεθώριο μέρος φάση "στη Γευγελή όλοι μιλάν ελληνικά", κάτι δηλαδή σαν τους πομάκους στον Έβρο. Δε νομίζω ότι στοιχειωθετείται από αυτό και μόνο σοβαρή ιστορική ρίζα σλαβικής κουλτούρας..
    Quote Originally Posted by FIXXXER View Post
    Anagkastika stirizoume Hillary

Senior Member VidnaObmana's Avatar

Reading comprehension. Δεν σου πα οτι θα ακουσεις να τα μιλανε εδω και αρκετα χορνια, ελληνικα μιλανε. Τον λογο στον ειπα, επικρατησε το ελληνικο στοιχειο και ξεθωριασε το σλαβικο, για ευνοητους λογους.
    Let The Freak Flag Fly!

Радость простых мелодий Fireknight's Avatar

de diavasa apo tin arxi ti lete , kai den ksero pou kolaei i EDESSA , alla na sa pw oti ki ekei ta milane kanonika ta "entopika" se oli tin perioxi, opws kai se kapoia xwria pros tin Aridea , kyriws omws oi megaliteroi . pleon , sxedon kanenas de ta xrisimopoiei gia na synomilisei pera apo liges lekseis kai ekfraseis .
    the game is the game

Senior Member VidnaObmana's Avatar

Ναι φιλε, ακριβως αυτο λεω και εγω.
    Απο Αριδαια ειναι ο φιλος.
    Let The Freak Flag Fly!

Senior Member takuma's Avatar

Quote Originally Posted by H. View Post
    Δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσεις Σλαβικό πουθενά αν περάσεις από την περιοχή. Το μόνο που θυμίζει σλάβικη κουλτούρα είναι το όνομα "Πόζαρ". Έτσι πληροφοριακά μια και δείχνει ότι δεν έχεις φτάσει ούτε καν κοντά εκεί.
    Quote Originally Posted by Fireknight View Post
    de diavasa apo tin arxi ti lete , kai den ksero pou kolaei i EDESSA , alla na sa pw oti ki ekei ta milane kanonika ta "entopika" se oli tin perioxi, opws kai se kapoia xwria pros tin Aridea , kyriws omws oi megaliteroi . pleon , sxedon kanenas de ta xrisimopoiei gia na synomilisei pera apo liges lekseis kai ekfraseis .
    Ωωωωωωωχ ρε μλκες οτιναναι,
    αμα δεν ξέρετε γράψτε πως δεν ξέρετε ή γράψτε πως δεν ξέρετε πολλά απο εκει αλλα έχετε μια μυρωδιά μόνο.

Σε εκείνα τα μέρη τα μιλάνε κανονικότατα τα "ντόπικα" , τα οποία ουσιαστικά είναι σλαβικά και δεν διαφέρουν και πολυ απο αυτά που μιλάν στα Σκόπια, για την ακρίβεια δεν διαφέρουν καθόλου.
    Επίσης όχι απλά τα μιλάνε οι παλιοί, αλλα τ αμιλάνε και όλοι οι νέοι, ειμαι απο αριδαία και τα μιλάνε όλα τα ξαδέρφια μου απο 12 μέχρι 100 φεύγα χρονών. ..και δεν μιλάω για λίγες προτάσεις, μπορουν να κάθονται να μιλάν με τις ώρες, απο πολιτικά μέχρι οτιδήποτε στα "ντόπικα".

Επίσης ολα τα χωριά εκεί στο "πόζαρ" έχουν διπλή ονομασία συνήθως, την "σλαβική" και την "ελληνική".

Είμαι απο Αριδαία και εχουν γραφτεί άπειρες μλκιες πιο πριν.
    Last edited by takuma; 10-09-2011 at 22:23.

entaksi , katalavame oti KSEREIS , kai
    isxyei gia ta onomata twn xwriwn , kai oti yparxoun pappoudes pou milane kalitera ntopika para ellinika , kai se pistevo kai gia ta ksaderfia sou .Den eipa oti den ta kserei o kosmos . Ama paei omws ekei o H. i o VidnaObmana , kyriws ellinika 8a akousei . Sigoura yparxoun xwria pou ta milane perissotero (ta ntopika) , alla den isxyei gia oli tin perioxi .
    the game is the game

Spammity Spam rat_poison's Avatar

Quote Originally Posted by stam and the witches View Post
    Quote Originally Posted by rat_poison View Post
    αυτή η γλωσσική και πολιτισμική ομοιογένεια που ζούμε σήμερα στήθηκε οργανωμένα από το ελληνικό κράτος που φοβόταν τα στοιχεία διαφορετικότητας και προώθησε βίαια μια εθνική ομογενοποίηση;
    Δεν υπάρχει χώρα της περιοχής στην οποία δε συνέβη αυτό. Η σύσταση κρατών στη βαλκανική δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα γενικά, αν το δεις υπό το συνολικό πρίσμα, δηλαδή την πολιτική που άσκησαν όλα τα κράτη, και όχι υπό το "εγώ εναντίον του βάρβαρου κράτους 2011" ίσως βγάλεις πιο χρήσιμα συμπεράσματα. Όπως και να χει η ιστορική φάση ήταν βίαιη και θέλει τα δικά της εργαλεία για μελέτη.
    μ' αυτό λες τα πάντα και τίποτα

δε διαφωνώ βέβαια, αλλά εγώ μιλάω για την ελλάδα γιατί ας πούμε εδώ μεγάλωσα, ενδιαφέρθηκα να ψάξω τη φάση και ξέρω τι γίνεται περισσότερο. Πάντως ναι, τα ίδια και στη βουλγαρία τη σερβία κ γενικότερα απ' όσο ξέρω. και θα το πάω κι ακόμα ένα βήμα παραπέρα σε ιταλία και ισπανία όπου έγινε και πάλι ομογενοποίηση των τοπικών γλωσσών και "εθνικών" χαρακτηριστικών, αλλά τουλάχιστον εκεί η τοπικές διάλεκτοι έχουν διατηρηθεί πολύ περισσότερο.

μη μου μιλάς όμως για ειδικά εργαλεία σε συζήτηση καφενείου, δε χρειάζεται να θέσουμε ζητήματα ψυχολογίας των μαζών, διαμόρφωσης της προσωπικής και συλλογικής ταυτότητας, και σημειωτικής της γλώσσας και των συμβόλων για να πούμε μια δυο κουβέντες.
    Last edited by rat_poison; 11-09-2011 at 01:13.
    Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;

Spammity Spam rat_poison's Avatar

Default ΔΙΠΛΟΠΟΣΤ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ

άλλωστε υπάρχει και όρος γι' αυτό που συνέβη
    http://en.wikipedia.org/wiki/Balkanization
    Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;

Mary Ann Cotton enitharmon's Avatar

Quote Originally Posted by Fireknight View Post
    entaksi , katalavame oti KSEREIS , kai
    isxyei gia ta onomata twn xwriwn , kai oti yparxoun pappoudes pou milane kalitera ntopika para ellinika , kai se pistevo kai gia ta ksaderfia sou .Den eipa oti den ta kserei o kosmos . Ama paei omws ekei o H. i o VidnaObmana , kyriws ellinika 8a akousei . Sigoura yparxoun xwria pou ta milane perissotero (ta ntopika) , alla den isxyei gia oli tin perioxi .
    άμα πάει ένας ξένος εκεί, ελληνικά θα του μιλήσουν, δε σημαίνει οτι δεν είναι δίγλωσσοι
    Vielen Dank für alles was mal war

symfonoi
    the game is the game

Υπάρχει εντωμεταξύ αναφορά στη μακεδονική επαρχία της οθωμανικής αυτοκρατορίας σε βιβλίο του ελληνικού υπουργείου παιδείας πριν το 1900 (πριν φτάσουν τα σύνορα κειπάνω) που έχει ως μακεδονικές πόλεις μεταξύ άλλων Θεσσαλονίκη, Σκόπια, Ωχρίδα. Και ερωτώ: όσοι σκυλιάζετε που δε βάζουν τουλάχιστον γεωγραφικό προσδιορισμό, η Ελλάδα έβαλε ποτέ γεωγραφικό προσδιορισμό στο δικό της κομμάτι, γαμώ το νοτιομακεδονικό χαλβά σας μέσα;
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

Ράμπο του ΣΔΟΕ stam and the witches's Avatar

Ντράγκον, η Ελλάδα λέγεται Ελλάδα, όχι Μακεδονία.

NO SHIT!!!
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;