6 στους 7 ERίτες συνιστούν το ποστ ετούτο.
χαθηκε ενα μεγαλο μου ποστ
δεν πειραζει γιατι εξελισσοταν σε tl;dr
θα προσπαθησω να δωσω το ζουμι
δεν ξερω αν υπαρχει εθνική καθαριστων πισινας, κι αν ενας 15χρονος καθαριστης ονειρευοταν ποτε να κατεβει για αυτην και κατουρηθηκε από τη χαρά του όταν έλαβε την 1η κλήση για κάποια εθνική, καπως ετσι συμβαινει για ολους τους αθλητες του κοσμου παντως
η συμμετοχή στις εθνικες ομαδες ειναι αναποσπαστο κομματι της δουλειας ενος αθλητη (σκεφτομαι τους αθλητες στιβου να αγωνιζονται μονο για τις ομαδες τους και με πιανει νευρικο γελιο), η συγκριση ενος αθλητη με εναν καθαριστη πισινας εκτος του οτι αγνοεί τα εκατομμυρια αθλητων που δεν εχουν το αθλημα τους ως βασικο εισοδημα, αγνοει παντελως την εννοια "αθλητικη διαδρομη, πορεια, καριερα"
αυτα περι συγκρισης του "επαγγελματος" του αθλητη με αλλους εργαζομενους
Αυτη η αναγκη που περιγραφω για εναν κανονισμο υποχρεωτικης συμμετοχης λοιπον, δεν υπηρχε προφανως στο παρελθον. Οι περισσοτεροι αθλητες σκεφτονταν οτι ειναι μεσα στις υποχρεωσεις τους η συμμετοχη αυτη. Τωρα είτε γιατί η πίεση του πρωταθλητισμου έχει ξεφυγει είτε γιατί οι αγώνες είναι περισσότεροι, οι αθλητες αρχίζουν να το βλέπουν διαφορετικά. Θέλετε να πούμε να μειωθεί αυτή η πίεση, να μειωθούν οι αγώνες και η κόπωση των αθλητών όλη τη χρονιά ώστε να βλέπουμε πιο ενδιαφέροντα καλοκαιρινά τουρνουά? Να συμφωνήσω. Αλλά όσο ο κανονισμός (παιχνίδι είναι, έχει κανονισμούς, τι να κάνουμε) επιτρέπει σε όποιον θέλει να αποσύρεται όποτε θέλει, θα έχουμε και περισσότερα τέτοια κρούσματα. Του χρόνου πχ, Ζήσης, Μπουρούσης, Φώτσης ας αποσυρθούν, ο Κουφός μπορεί να ναι κουρασμένος από το NBA και να κατέβει η εθνική εφήβων, γιατί όχι? Αφου δεν θελουν τα παιδια να χασουν τις διακοπες, θελουν μονο τον χειμωνα να παιζουν. Επισης δεν τους εχει γεννηθει ποτε η επιθυμια να πανε ενα 3ημερακι να ξεκουραστουν μεσα στη χρονια, μονο οταν παιζει η εθνική νιωθουν αυτη την αναγκη. Ε δεν ειναι αθλητισμος αυτο.
εδιτ: κασερινο, δεν γκρινιαζω επειδη δεν παμε καλα, οι προσεκτικοι αναγνωστες μου (!) θυμουνται οτι εδω και μηνες εχω σχολιασει αρνητικα τον Διαμαντιδη
(και θετικά τους Γιαννακοπουλους που προσπαθησαν να του αλλαξουν γνωμη), επισης οι NBAers ουτως ή αλλως εχουν διαφορετική σχεση με τις διοργανωσεις αυτες, εχουν συμπληρωσει 20ετια που συμμετεχουν? Δεν ειναι ακριβως μετρο συγκρισης ε?