Οχι, δεν εννοουσα αυτο σε καμια περιπτωση, γιατι κι εγω εχω αποψη για το διδακτορικο στην Ελλαδα, και προφανως δεν το εχω κανει ποτε και δεν προκειται. Ομως το να λες οτι καποιος δεν σκιζεται επειδη τελειωνει το διδακτορικο σε σχεδον 7 χρονια, φανερωνει πως οντως δεν εχεις επαφη με το θεμα. Ειδικα στην ερευνα (γιατι υπαρχουν και τα διδακτορικα βιβλιογραφιας που ειναι σε αρκετες περιπτωσεις του κωλου), μπορουν να πανε 1002 πραγματα στραβα, απο το να εχεις μαλακα advisor, απο το να εχεις μαλακα post doc με τον οποιον πρεπει να συνεργαστεις, απο το να σου παρει το θεμα ενα αλλο ερευνητικο ιδρυμα σε καποια αλλη χωρα γιατι απλα το εκαναν πιο γρηγορα απο εσενα, απο το να μην εχεις κονδυλια, απο το να μη σε χωνευει η επιτροπη που θα σε εξετασει κτλ κτλ. Το να τα αγνοεις ολα αυτα και να θεωρεις οτι τα 6 χρονια και 8 μηνες πρεπει να ειναι ολιγον τι ψωλαρισμα και αραλικι οπως σαφως υποννοησες, ειναι μαλλον μεγαλυτερος μογγολισμος ακομα κι απο το αβαταρ μου.

Φαντομ Ντακ, δεν επιασα το "αστειακι σου" στην πρωτη προταση, μιλαμε για κατι πολυ συγκεκριμενο για το οποιο εχουμε αλφα γνωσεις. Αν εσυ βλεπεις 200 λαμπρους νεους διδακτορες σε καθε ορκομωσια, συγχαρητηρια.