Εγώ έχω τοποθετηθεί στο θρεντ νωρίτερα για τη χρησιμότητα της πυρηνικής ενέργειας. Τα γεγονότα της Φουκουσίμα καθώς και περαιτέρω ψάξιμο με οδήγησαν στο να καταλήξω ότι σε ένα πλαίσιο ιδιωτικής παραγωγής με σκοπό τη μεγιστοποίηση του κέρδους και όχι την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών με όσο τη δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια η πυρηνική ενέργεια δεν έχει νόημα.
Αν μπορούσαν/ήταν επιθυμητό να τηρηθούν τα στάνταρ παραγωγής και ασφαλείας σε ένα επίπεδο υψηλότερο από αυτό της καύσης fossil fuel (με άλλα λόγια αν ζούσαμε σε έναν άλλο κόσμο) τότε θα επέμενα στην αρχική μου θέση υπέρ της (προσωρινής) υπεροχής της πυρηνικής ενέργειας σε σχέση με τις ΑΠΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.
Νομίζω όμως ότι αλλάζω στρατόπεδο σιγά σιγά, καθώς αυτά τα στάνταρ δείχνουν να αγνοούνται από τις εταιρείες παραγωγής.

Όσον αφορά τώρα το ζήτημα της μεταφοράς:
Εδώ δε μας συμφέρει να μεταφέρουμε ενέργεια από τη μητροπολιτκή ελλάδα στην Κρήτη με αποτέλεσμα αυτή να μην έχει διασυνδεδεμένο δίκτυο, θα μας συμφέρει τους γερμανούς να μεταφέρουν ένα τιποτένιο ποσοστό των ενεργειακών αναγκών τους από την ελλάδα;
Για σοβαρέψου