Εγώ νομίζω ότι όντως κάποιοι που βρίσκονται εκεί έξω από την πλευρά των πρασινοφορεμένων, απλά ένα μισθό ήθελαν. Και επίσης, πιστεύω ότι τους λένε ότι αν δε δείρουν, θα τους διώξουν. Και πως τους μπριζώνουν, τους λένε μαλακίες, και πως η ψυχολογία σου όταν είσαι απέναντι σε ένα πλήθος που σε χλευάζει και σε ομάδες που σου επιτίθενται, παίρνει περίεργες τροπές.
Εγώ δεν έχω φάει ξύλο από τέτοιονα, ούτε το 'χω δει άμεσα μπροστά μου. Έχω δει φωτογρφίες και βίντεο στο νετ. Και ρε φίλε, υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιδράσεις όταν σου λένε δείρε ή σε διώχνω. Εκτός από το ηρωικό και παραμυθένιο "άντε γαμήσου, έχω και αξιοπρέπεια εγώ" που φανταζόμαστε όλοι και χύνουμε, και που δε θα το πει κανείς εκεί μέσα, μπορεί κάποιος να προσπαθήσει να είναι μέσα στο νόμιμο. Προφανώς και η ιδέα του νομίμως φερόμενου ΜΑΤατζή φέρνει γέλια, αλλά η έννοια κάπου υφίσταται.
Ωστόσο, αυτό που βλέπεις είναι τόσο μακριά από οποιαδήποτε νομιμότητα, που ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ να πεις ότι "κι αυτοί τη δουλειά τους κάνουν". Βλέπεις τι κάνουν και φαίνεται, ο καθένας έχει βρει έναν τρόπο για να δικαιολογήσει τη βαρβαρότητά του, είτε είναι φασίστας, είτε γουρούνι που γουστάρει πεδίο μάχης και να είναι ο φόβος και ο τρόμος, είτε έχει πειστεί ότι αν δεν το παίξουν καμπόσοι θα τους φάει το πλήθος "γιατί δεν είναι να τους δίνεις θάρρος". Αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο. Αν έκαναν απλά τη δουλειά τους, εντάξει. Αλλά δεν την κάνουν. Μπορεί να τους λένε, αλλά κι αυτοί κάνουν, γαμώ.