τι ειναι ο πολιτισμος για να γεννηθει...γιαβρι?
πριν τους ελληνες δηλαδη δεν τους εκοφτε τους ανθρωπες να κανουν τεχνη...πουτσα,ξυλο και υπνος η καθημερινοτητα τους,ντιπ μπουνταλαδες
οντοπικ:ενας αντιχριστος μας σωζει
τι ειναι ο πολιτισμος για να γεννηθει...γιαβρι?
πριν τους ελληνες δηλαδη δεν τους εκοφτε τους ανθρωπες να κανουν τεχνη...πουτσα,ξυλο και υπνος η καθημερινοτητα τους,ντιπ μπουνταλαδες
οντοπικ:ενας αντιχριστος μας σωζει
Αν επιτρέπεις μια ερώτηση: πως αντλείς ικανοποίηση από το τυχαίο γεγονός του που γεννήθηκες;Προσωπικά είμαι πολύ περήφανη που είμαι ελληνίδα γιατι εδω γεννηθηκε ο πολιτισμος
Αν έστω αντλείς ικανοποίηση από το ότι σε σχημάτισε σε καίρια ηλικία ο Ελληνικός πολιτισμός (μέσα από τις πολλαπλές φθίνουσες επιστροφές του από τότε μέχρι τώρα, έστω) ο οποίος έχει αυτές τις ένδοξες ρίζες, και πάλι, εσύ τι υπευθυνότητα φέρεις για αυτό; Παιδάκι ήσουν, άλλοι σε πήγανε σχολείο να διαβάσεις την Οδύσσεια. Τυχερή ναι, αλλά υπερήφανη;
Αν τώρα που είσαι σχηματισμένο άτομο ασχολείσαι με την Ελληνική γραμματεία και επανα-μορφώνεσαι, αυτό είναι κάτι για το οποίο μπορείς να είσαι υπερήφανη, αλλά το κάνει και ένας Γερμανός άμα λάχει (πέρα από το πρόβλημα της μετάφρασης του υλικού). Και άμα ήσουν Γερμανίδα και διάβαζες Heiddegger, πάλι υπερήφανη για τους ίδιους λόγους θα μπορούσες να είσαι, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην ίδια σοφία.
Σε ποια από αυτές τις περιπτώσεις εφάπτεται το εθνικό λάβαρο ως σύμβολο υπερηφάνειας; Σύμβολο του-τι-σε-σχημάτισε είναι σίγουρα, αλλά αυτό είναι πιο ουδέτερο πράγμα. Μπορεί κανείς να εναποθέτει τιμή σε κάτι χωρίς να είναι υπερήφανος για αυτό.
Δεν ρωτώ για να τρολλαρω, δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με την Ελληνική σημαία και θεωρώ λίγο αριστεροϋστερική την αντίδραση "αααα φασίστες παντού!" με το που την βλεπουν. Και προφανώς για να αποκτήσει ξανά αξιοπρέπεια (και όχι υπερηφάνεια, έχουμε τόσο δρόμο από το ένα στο άλλο) ο τόπος πρέπει να την πάρει πίσω την σημαία ο λαός. Να την βλέπεις και να χαίρεσαι για αυτό που σημαίνει σήμερα, όχι για τον Πλάτωνα (ο οποίος δεν είχε δει γαλανόλευκη ο μακάριος).
Last edited by Helm; 28-05-2011 at 22:29.
ΟΚ, ξέρω, someone is wrong on the internet, αλλά επειδή με τρώει η απορία, μέσα στο μυαλό σου τι ακριβώς σύνδεση υπάρχει μεταξύ του χριστιανικού συμβόλου του νεοελληνικού έθνους και της αρχαίας ελλάδας;
Last edited by ubu; 28-05-2011 at 22:46.
See that cockroach? Tomorrow morning we'll be dead and it'll be alive. It will have more contact with my wife and child than I will. I'll be nothing and it'll be alive.
Στο πρωτο σκελος συμφωνω απολυτα.
Στο κομματι του συμβολισμου, θα προσθεσω το εξης. Το οτι ας πουμε ο φασιστας την χρησιμοποιει την ωρα που κυνηγαει εναν αδυναμο ανθρωπο ακυρωνει την αξια που εχει για εναν αλλον ανθρωπο που την ιδια στιγμη στην ιδια χωρα τον βοηθαει τον αδυναμο?
Πράγματι, ο καιρός ήτο θαυμάσιος. Ένας καιρός ηδονικός και, όπως λέγουν, θείος. Ο ήλιος έλαμπε καταυγάζων και θερμαίνων τα πάντα – τον ουρανόν, την θάλασσαν, το υπερωκεάνειον, τους επιβάτας. Όλοι σχεδόν ήσαν χαρούμενοι.
Υποτίθεται ότι το κίνημα έχει ταξικό χαρακτήρα, όχι εθνικό. Επίσης, η σημαία είναι και διαχωριστικό σύμβολο. ΟΚ, μερικοί θέλουν την ελληνική σημαία, φανταστείτε μερικοί να κατέβουν με σφυροδρέπανα, μαυροκόκκινες και αλφάδια. Μία λύση είναι να δεχτούμε όλες τις σημαίες αλλά επειδή θα γίνει μπάχαλο, καλύτερα καμία.
Για εξηγησε λιγο το πως εννοεις το ταξικο.
Πράγματι, ο καιρός ήτο θαυμάσιος. Ένας καιρός ηδονικός και, όπως λέγουν, θείος. Ο ήλιος έλαμπε καταυγάζων και θερμαίνων τα πάντα – τον ουρανόν, την θάλασσαν, το υπερωκεάνειον, τους επιβάτας. Όλοι σχεδόν ήσαν χαρούμενοι.
@00i00
Καταρχην ο ορος του πολιτισμου ειναι ενας πολυ ευρυς ορος που επιδεχεται ερμηνειων (βλεπε κατηγορια ελευθερια, δημοκρατια, τρομοκρατια, ηθικη κλπ κλπ). Προσωπικα προσεγγιζω τον ορο με εμφαση σε τεχνικα και πνευματικα επιτευγματα τα οποια μπορουν να αξιολογηθουν σε ενα βαθμο. Για παραδειγμα, στην ελλαδα αναμφισβητητα γεννηθηκε η δημοκρατια, αναπτυχθηκε ιδιαιτερα η φιλοσοφια, τα μαθηματικα και πληθωρα επιστημων. Ιστορικα δε, οι τρεις μεγαλοι αρχαιοι πολιτισμοι ηταν ο αιγυπτιακος ο κινεζικος και ο ελληνικος. Οποτε ναι κουοταρω 'δεν τους εκοφτε να κανουν τεχνη' που προσωπικα αντικαθιστω το εκοφτε με το δεν εκαναν παρα μονο πολυ μεταγενεστερα τελος. Ιτ ιζ ε φακτ! Περα απο το γεγονος οτι η ελλαδα υπηρξε κοιτιδα πολιτισμου, συνετελεσε σημαντικα και στη διαδοση πολιτισμου υπο δεδομενες συνθηκες παντα (γιατι παντα υπαρχουν κινητρα και τπτ δε γινεται απο την καλη μας την καρδια) βλεπε αναφορες σε'εκπολιτιστη και μεγα σφαγεα' αλεξανδρο μακεδονα (ετσι τον μαθαιναμε τουλ σε σχολειο), κυριλλο (γραφη σε βαλκανικους λαους)κλπ.
@helm
Γιατι ποιος σ ειπε οτι προυποθεση για την περηφανεια ειναι καποιας μορφης υπευθυνοτητα και οχι καθαρα συγκυριακοι παραγοντες ή ότι το ενα αποκλείει το αλλο; ενα γελοιο πχ χελλου κανω μεταπτυχιακο στο μπερκλι και ειμαι περηφανος για αυτο. Βεβαια τα διδακτρα ειναι 60000 ευρα ετησιως και αν δεν ειχαν μεγαλη οικονομικη επιφανεια οι γονεις μ τον πουλο. Αυτο σημαινει οτι δεν κοκκορευεται ο φοιτητης; Η σημαντικοτητα και συμβολη του ελληνικου πολιτσιμου ειναι αναμφισβητητη και παγκοσμιως αναγνωρισμενη. Επίσης μελετητες της ιστοριας των λαων με τη βοηθεια γενετιστων εχουν αποδειξει οτι το δνα των συγχρονων ελληνων δεν εχει υποστει σημαντικες 'αλλοιωσεις' σε σχεση με αυτο των αρχαιων ελληνων. Ξερω τι σκεφτεσαι ειμαι ο γεωργιαδης ή ο πλευρης μπαμπας με κρυφο λογαριασμο στο ι αρ. Τσου. Οταν μ ειχαν πρωτοαναφερει το παραπανω μ ειχε φανει ακραια
γελοιο και αναποδεικτο και η φυση της ερευνας αρχικα φασιστικη. Ωστοσο μετα απο σοβαρη συζητηση με γιατρο αποδεχτηκα τα ευρηματα των επιστημονων ακριβως γιατι ηταν ευρηματα. Ειμαι περηφανη λοιπον για το ενδοξο παρελθον των προγονων μου οπως αισθανομαι ντροπη για
τα χαλια της ελλαδας τη δεδομενη χρονικη περιοδο. Δεν εχω συμβαλλει με καποιο τροπο σε κατι απο τα δυο αυτο ομως δε σημαινει πως δε μ προκαλει συναισθημα ικανοποιησης ή αποστροφης ενα γεγονος ή μια κατασταση.
@ubu
Καμαρι εγραψα αποτυπωνει ιστορικο παρελθον και εκει ακριβως κολλαει ο σταυρος στην ελληνικη σημαια. Γιατι καποτε υπηρχε απολυτη ταυτιση της θρησκευτικης ταυτοτητας με την εθνικη. Οταν καθιερωθηκε η ελληνικη σημαια υπο τη σημερινη της μορφη ηταν απολυτα συνηφασμενες οι εννοιες ελληνισμος και χριστιανισμος. Στο μακρινο παρελθον οπως και στο σημερα αυτο προφανως δεν ισχυει αλλα δεν ακυρωνεται αυτοματα η σημαντικοτητα ενος συμβολου. Γιατι το συμβολο ειναι εθνικο και πολυ δυσκολα κατι που εχει καθιερωθει αλλαζει. Ωστοσο αν και δεν αποτυπωνει με σαφη τροπο κατι απο την αρχαια ελλαδα αυτο σημαινει οτι απαρνιεται την αρχαια ιστορια ενος λαου; ας χωνουμε και μια παραλλαγη ανα 30 χρονια στη σημαια τοτε,για να υπαρχει σαφης συνδεση με καθε ιστορικη περιοδο να μην εχεις παραπονο!
Συμφωνω με χαβοκ. Μάι πόιντ εξακτλι!
pio offtopic apo pote : epi mia gamimeni wra, oi geitones paizoyn sti diapaswn zeibekika k akoyw k ta fobera palamakia k tis klasikes anafwniseis 'ooooooooo', 'ela!', sfyrigmata k de symmazeyetai. kai kala twra kanw asxeti me tin epistimi m alla ypoxrewtiki ergasia (klasiko mpoyrdelo emp). apla PONOKEFALOS! eytyxws p yparxei k to er kai lew kamia mlk k pernaei i wra!
Last edited by electra; 29-05-2011 at 00:06.
κατσε γιατι ψιλοζαλιστηκα τωρα...
εγραψες οτι οι κινεζοι και αιγυφτιοι καναν μεταγενεστερα οτι καναν ή εχω παραισθησεις απο το πολυ μαλλι?
Αν έχει μια βασική ψυχική διαύγεια και αιτιατή σοβαρότητα, προφανώς δεν θα έπρεπε να κοκορεύεται ο φοιτητής για κάτι που έκανε στην πλάτη των γονιών του, αλλά μόνο στο κομμάτι που του αναλογεί. Αν γαμιέται στο διάβασμα να υπερηφανεύεται που κάτι βγαίνει, αν συμβάλλει ακαδημαϊκά να υπερηφανεύεται. Αν απλά τρώει τα λεφτά του μπαμπά, να σοβαρευτεί λίγο.Γιατι ποιος σ ειπε οτι προυποθεση για την περηφανεια ειναι καποιας μορφης υπευθυνοτητα και οχι καθαρα συγκυριακοι παραγοντες ή ότι το ενα αποκλείει το αλλο; ενα γελοιο πχ χελλου κανω μεταπτυχιακο στο μπερκλι και ειμαι περηφανος για αυτο. Βεβαια τα διδακτρα ειναι 60000 ευρα ετησιως και αν δεν ειχαν μεγαλη οικονομικη επιφανεια οι γονεις μ τον πουλο. Αυτο σημαινει οτι δεν κοκκορευεται ο φοιτητης;
Αναλόγως, εσύ σαν Ελληνίδα αν υπερηφανεύεσαι που έχεις το dna του Πλάτωνα, δεν μου λέει τίποτα (καλά, πολλά μου λέει, όχι όλα όμορφα). Αν έχεις διαβάσει και τον καταλαβαίνεις τον Πλάτωνα και τον έχεις εντάξει στην κοσμοθεωρία σου και μπορούμε να το εξετάσουμε, τότε να χαρείς που έχεις κάνει κόπο και έχεις έργο να δείξεις.
Ευχαριστώ για την διασαφήνιση, Ηλέκτρα. Αν επιτρέπεις, θα πρότεινα να δουλέψεις και τα δυο αισθήματα επειδή έχουν πολύ ζουμί πέρα από το αυταπόδεικτο της αποδοχής τους. Δεν λέω 'είναι κακά, να μη τα νιώθεις', αλλά λέω ότι είναι άκρες νήματος που είναι χρήσιμο για σένα (και για μένα που σε έχω συμπολίτη) να τα ακολουθήσεις στην νοηματική τους κατάληξη.Δεν εχω συμβαλλει με καποιο τροπο σε κατι απο τα δυο αυτο ομως δε σημαινει πως δε μ προκαλει συναισθημα ικανοποιησης ή αποστροφης ενα γεγονος ή μια κατασταση.
Last edited by Helm; 29-05-2011 at 01:02.
Πιστεύω ότι οι περισσότεροι που βρίσκονται εκεί, δεν το κάνουν γιατί βλέπουν την πατρίδα τους να πεθαίνει και θέλουν να την υπερασπιστούν. Το κάνουν γιατί είναι άνεργοι, έχουν χάσει εργασιακά δικαιώματα, δεν τα βγάζουν πέρα, νιώθουν ότι τους εκμεταλλεύονται οι από πάνω. Ένας τύπος εδώ ήθελε να τραγουδήσουμε τον εθνικό ύμνο και ένας παππούς του είπε "δεν είμαστε έλληνες, είμαστε άνθρωποι".
Ξερεις ομως τι γινεται? Αυτο το ανθρωπινο δυναμικο ειναι η χωρα μας, το κρατος μας αυτη τη στιγμη. Οταν λοιπον αυτο φτανει σε εσχατιες καπου οι εννοιες μεσα του συμπυκνωνονται. Ειναι απλη η σκεψη, οταν εμεις πεθαινουμε, πεθαινει και η χωρα στην οποια ζουμε. Ε, σε μετριοπαθεις ανθρωπους (ουχι δηλαδη φασιστες) η σημαια με την ιστορικη της σημασια λειτουργει ενωτικα, οχι διαχωριστικα.
ωστε ειμαστε το κρατος,μαλιστα.κ για τν ενοτητα εχει βγει συνθημα πριν 15 χρονια.
δεν παιζω ξυλο.
την δεδομενη στιγμη δεν νομιζω οτι περισσευει μετριοπαθεια δεν νομιζεις?
αντιλαμβανομε το σκεπτικος αλλα ενας μπαρμπας οσο καλος και αθωος να ειναι οταν βλεπει να κινδυνευει η συνταξη του πχ τοτες η σημαια στα χερια του μετατρεπετε σε Επουρανιο Ολυμπιο Υπεροπλο κατα των αιτιων που η συνταξη του παει για παπαλα
...ναι μερικα απο αυτα τα αιτια συμπεριλαμβανουν και κατι τυπους που μολις βγηκαν απο σολαριουμ και φεραν την χωρα σε αυτο το χαλι (ετσι τον ειπαν ντε)
Κοιτα να δεις τωρα. Ο ενας μπαρμπας κατα beyond within λεει ειμαστε πανω απο ολα ανθρωποι, ο αλλος μπαρμπας κατα μινμιν βουταει τη σημαια και κυνηγαει μελαμψους.
havoς μην παριστανεις την ξανθια ρε...τον θεοχαρη εχεις αβαταρ αρα εχεις επαρκεια ελεσντι
μια χαρα με καταλαβες