Επαναστάτησα και γω!

Πριν πω την άποψη μου, εμένα πιο πολύ εντύπωση μου έκανε το πόσο εντύπωση έκανε στο σύντροφο ούμπου το να κρατάνε κάποιοι ελληνικές σημαίες και κάποιοι (πολύ) περισσότεροι να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο. Αυτό είναι κάτι που γίνεται σε οποιαδήποτε μη αριστερή διαδήλωση, μέχρι και στη Γιουροβύζιον έγινε, απορώ πώς σου φάνηκε τόσο αξιοπερίεργο σαν γεγονός, δεδομένου του κόσμου που είχε μαζευτεί. Και δε το βρίσκω και ιδιαίτερα κακό όταν δε συνοδεύεται από εθνικιστικά ή ρατσιστικά συνθήματα (που δε συνοδεύτηκε). Μάλλον προς την αδιαφορία του σταμ τείνω.

Γενικά η όλη φάση δε θύμιζε ανθρώπους που μαζεύονται για να διαμαρτυρηθούν για κάτι, που οκ κι αυτό το ψιλοπερίμενα επειδή είμαι γαμάτος, αλλά να έχει παντού σταντς με λουκουμάδες και ξηρούς καρπούς και βρώμικα και μπαλόνια μου προκάλεσε αρκετή έκπληξη. Μέχρι και τύπους που κυκλοφορούσαν με σακούλες από το Public είχε (ήμαρτον). (ένας θεούλης είχε αγοράσει και κουβαλούσε ολόκληρο στερεοφωνικό). Γενικά το πιο επαναστατικό σκηνικό ήταν τα λέιζερ που πέφταν πάνω στη Βουλή και τα ξενοδοχεία.

Πήγαμε και στην ανοιχτή συνέλευση αλλά δεν ακούγαμε τίποτα και φύγαμε. Οι τελευταίες πληροφορίες από το μέτωπο λένε ότι κατέληξαν σε 4 συγκεκριμένα αιτήματα, τα οποία θα μάθουμε σύντομα φαντάζομαι.

Εγώ θα ξαναπάω πάντως και νομίζω ότι αξίζει να πάνε όλοι έστω μια βόλτα, ειδικά αν είναι συνηθισμένοι σε πιο στοχευμένες διαδηλώσεις με άλλου τύπου ανθρώπους, θα τους βοηθήσει να σχηματίσουν μια περισσότερο ρεαλιστική άποψη για την κοινωνία (καλή ή κακή).

Αυτά.